kar ne morem prebolet – meso
Ma folk, ne metat vegeterjancev v isti koš..Tudi brez mesa se da, treba pa je pač poskrbeti, da telo dobi vseeno dovolj beljakovin in ostalega (ne, niso iste beljakovine, kot pri mesu, ampak recimo, da se da). Da se je dovolj in ne preveč. Da se je v pravih kombinacijah (za prebavo bistveno, kaj s čem jeste) itd. Večina vegeterjancev (sploh pa veganov) tega ne uspe v pravi meri, mnogo pa. Pač odvisno od človeka (pa časa, ki ga ima na voljo)..od alg se ne da dolgo živeti in ne brez posledic, v to me nihče ne bo prepričal. Kot tudi v to ne, da so človeška prebavila naravnana na prehrano izključno rastlinskega izvora. O tem vem dovolj:) Aja, pa da ribe niso meso…ta me vedno fascinira…ampak, no, da ne bom povzročila hrupa. Da se, resno mislim, da se, je pa treba več truda, da se nadomesti, kar drugače telo dobi od mesa. Glede zakisanosti pa..BLABLABLA. Treba je vse jesti v pravih količinah, pa bo vse v redu. In če si niste sesuli celotnega sistema, se lahko zanašate na to, kaj vam paše, pa bo že ok za vas..
Tudi mesa je lahko preveč, ker ga telo ne uspe prebavit. In to ni ok!
Jaz se zrezku ne odpovem. Ne bom pa solila pameti nekomu, ki se mu. Dokler ne omedli pred mano, se razume. (ne vsi v luft, se je pač že zgodilo..)
Forum je zaprt za komentiranje.