Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kar ne morem prebolet – meso

kar ne morem prebolet – meso

Pred časom sem pisala o tem, da imam zelo rada meso in da ga jem zelo veliko, vsak dan tudi 2 x. Večina odgovorov se je nanašala na to,da mesa ne jeste, da jeste bolj zdravo hrano, da vam je hrana dobra tudi brez mesa.
Preteklo je nekaj časa, pa sem večkrat naredila zelenjavne čorbe in druge zelenjavne jedi, ampak meni enostavno ni dobro. Tudi drugih članom ne. Lahko lažem sama sebi, ampak zelo trpim, če jem samo “lahko” hrano. Ko pa pride kaj mesnega, jem in jem in jem … od zadaj pa kljuka vest, ker pojem ogromno “nezdrave” hrane.
In pred dnevi ste se eni zgražali, da je ena mama naredila otroku pomfri, pa da kako nezdrava je to hrana… Mi jemo pomfri kakšne 2 x na teden …
potem ena napiše kaj pove v enem dnevu in se redi … Mene je kmalu kap .. Toliko in več jaz pojem v enem obroku …
No, sploh ne vem kaj sem hotela reči … res vsa pohvala tistim, ki malo in zdravo jeste …
Pa bo kdo mislil, da smo debeli – nikakor!

Pove ali poje? Razlika je bistvena…

Moje mnenje je, da vsak sam ve kaj paše njegovemu telesu. MOraš se res poglobit vase da to odkriješ, ne samo da nekaj ješ samo zato jer ti je dobro.

Meso kot tako nikakor ni redilno in v pravih kombinacijah ni nezdravo … po drugi strani je sadje in zelenjava ki jo kupiš v trgovini prej škodljiva kot pa zdrava.

Pomfri pa je ena tistih jedi, ki je ekstremno nezdrava, če je krompir cvrt direktno v olju.

Zdravje ali ne … ni vse odvisno od debelosti, tudi marsikater ekstremni suhec ima previsok holesterol … naj te to ne zmoti.

baje obstaja osem skupin encimov, ki so soodvisni drug od drugega in so v tej verigi vsi pomembni in nujni, ker podpirajo drug drugega

sedem skupin se nahaja menda povsod v zelenjavi itd., ampak ena skupina encimov se nahaja samo v mesu!!! – meso je iz tega pogleda nujno jesti občasno

torej, če sploh ne jemo mesa, je to nujno kroženje v procesu razvoja in nemotenega delovanja telesa porušeno

Ej, ne sekiraj se. Jaz tudi obožujem meso in bolj malokrat jemo kosilo brez mesa, se pa trudim, da so pač porcije mesa čim manjše in da vsaj za zraven naredim vedno kaj zelenjavnega, npr. zelenjavno juho ali ob pečenem mesu dušeno korenje, cvetačo, brokoli, v rižoto dam poleg mesa še en kup zelenjave ipd. Pa ne tolk zarad slabe vesti, ampak meni je zelenjava kot priloga zelo dobra, kot samostojna jed pa bolj tako tako.
Od mesa imam najraje perutnino, teletino, ribe, včasih kakšno svinjsko klobaso-pečenice, krvavice. Tudi hrenovke imam rada iz različnih sort mesa, pa sem še živa in moja otroka tudi:)
No, cvrtja pa res ne delam doma nikoli, otroci si ga privoščijo kadar jemo zunaj, midva z možem ga pa ne marava.
Ne sekiraj se, da boste zaradi nezdrave hrane prej zboleli, ker to sploh ni nujno. Poskušajta se pa čim več gibat, da boste pokurili vse, kar pojeste. Pri nas tudi pojemo ogromne količine hrane (za popolne mone bi bilo verjetno dovolj za cel teden), ampak smo pa tudi stalno v pogonu.
🙂
Pa dober tek, karkoli bo že na krožniku!!!

p.s.:jaz bom danes spekla bedrce in pečen krompir ter pečeno papriko, vse skupaj vržem v glineno posodo in v pečico! Mnjami, se mi že cedijo sline.

Heej! Glej jo, ne sekiraj se! 🙂
Vidiš, jaz pa tebi zavidam.:)
Ti meso paše in paše tudi tvojemu telesu, saj očitno nimaš nobenih težav, ker poješ veliko mesa. Jaz bom samo rekla, blagor se tebi.
Verjamem pa tudi v prehranjevanje glede na krvno skupino – ti si ziher 0.

Jaz sem mesojeda in bom vedno jedla meso. Sploh zvecer mi pase in jem meso brez vsega.

Sicer ne vem, kje si to prebral/a, ampak dvomim, da ta teorija drži. Enostavno zato, ker so encimi proteini in kot taki med kuho veselo koagulirajo ter s tem postanejo popolnoma neaktivni. In glede na to, da jemo meso večinoma termično obdelano (in s tem encime deaktiviramo) dvomim, da lahko karkoli podpirajo.

Sicer ne vem, kje si to prebral/a, ampak dvomim, da ta teorija drži. Enostavno zato, ker so encimi proteini in kot taki med kuho veselo koagulirajo ter s tem postanejo popolnoma neaktivni. In glede na to, da jemo meso večinoma termično obdelano (in s tem encime deaktiviramo) dvomim, da lahko karkoli podpirajo.[/quote]

To je res. Za iskoristek encimov, bi morali hrano uživati surovo ali obdelano največ do 42 stopinj.

Ja, pa še res je glede krvne skupine!!

Pred leti je bil članek (mogoče v Jani) o enem 100 letniku na Jezerskem ali tam nekje in je bila tema tudi, da je v življenju jedel samo – meso.

Tudi sam sem ljubitelj in sklepam, da žival pač sama dobro ve, s čim se na travniku prehranjuje in vse to se “shranjuje” v mesu.

Meso (in vse ostalo, kar sam ne pridelam) kupujem izključno iz takih kmetij – razlika v okusu je kot dan in noč v primerjavi s kakšnim iz trgovine, ma sleherno živilo!

In povem, če imam kakšno vratovino v hladilniku in da vem, da me čaka fizično naporen dan (betoniranje, podiranje dreves, žaganje, izkop dreves…) si tudi navsezgodaj pripravim dobro pečenko, se najem in sem lahko dober do 22.00!

VPRAŠANJE:

Pomfri pa je ena tistih jedi, ki je ekstremno nezdrava, če je krompir cvrt direktno v olju.

Kako pa se še sicer cvre? Jaz ga cvrem v olju, ko je pečen, ga odtečem in preložim v drugo skledo. Imam ga zelo rad. Ne maram pa tenstanega, kakršnega obožuje moj oče. Kakšen diametralen okus tudi tukaj (ne samo pri ženskah).

Ne poslušaj teh “natolcevanj” o zdravi prehrani, pa nič mesa, pa črn polnozrnat kruh…….. Plače in penzije naj se uredi tako, da bodo ljudje lahko živeli brez frustracij kako preživeti mesec…pa naj nas nehajo zajeb… s temi semeni … Francozi in Italijani jedo vsega, res po malem, ampak imajo vsega na pretek na mizah. Nikjer črnega kruha ne vidim, tudi v kuharskih oddajah ne.. Pri nas že tako jemo slabo, pa nas hočejo naučit da bi jedli pomije. Kako bi bilo, da vsi ratamo vegetarijanci, kje bi človeštvo pridelalo toliko zelenjave ? Posebno v mrzlih krajih severa ?! Brez mesa se ne da delat, otroci morajo obvezno jesti tudi meso in piti mleko, da bodo zdravi. Tako je. Sem pa opazila, da so ti vegetarijanci vsi nekam živčni, skoraj napadalni.

kako ne bomo napadalni, če pa pišeš take neumnosti, se sploh zavedaš tega kakšne nesmisle pišeš? a se sploh zavedaš koliko več vode ter rastlin se porabi za en ušiv zrezek na krožniku kot pa če bi gojili samo rastlinsko hrano??

le, napiše še kaj – čakam novih veleumov.

____________________ [b]404 Not Found[/b] [i]nginx/1.6.2[/i]

poznam tudi enega ki ima več kot 100 let, pa vsak dan pokadi škatlico cigaret in spije dosti šnopčka, se bo našla katera ki bo rekla da je njegov način življenja zdrav?

še kdo kaj za dodati, o problemih pridelave zelenjave če bi bili vsi vegetarijanci?
ali se je “ena tašča” že dovolj osmešila?

francozi tudi pravijo, da slovenci ne jejo, ampak se dobesedno pitajo
vsaj s količino kruha, ki jo tu prodajo (leclerc) v primerjavi z ostalimi evropskimi državami.

ljudje božji…vsak po svoje in bo, zase vem, da jemo vsega lepo po malem in to res prva liga hrane…in smo dzarvi in odlične forme, pa nisme stara 30 ali 40 let…sem več!

zdrava pamet punce, tega včasih primankuje večini…tudi takim, ki trdijo, kako je pomfri nezdrav…vsaka hrana je nezdrava, če se bi jo jedlo vsak dan, tudi zelenjava…človek potrebuje mešano, pestro prehrano…in lepo vsakega po malem…zakaj ne pomfri…če je res domač krompir in pravo olje, ki prenese cvrenje…če je pa to pomfri iz skrinje in kar neko olje…pa ni čudno, da je nezdravo. Vsaka hrana je zdrava, če se človek spozna na njo…in vsaka hrana bo nezdrava, če nimate pojma o prehrani in le slepo sledite množici, ko neke kure. Ektremi še nikoli niso bili ne dobro in ne uspšeni na dolgi rok…slej ko prej se zrušijo…na dolgi rok velja le mešano in to najboljše!! Zdaj pa le hitro na solato al pa meso, važno je da je čim bolj naravno, domače in da tekne brez slabe vesti!

o, tole je pa biser modrosti na Monu.

Tudi zelenjava je nezdrava, če jo ješ vsak dan :)))))

Se strinjam s taščo in rdeco strelo.

No, jaz pa sem opazil pri vegetarijanih (obeh spolov, če ga sploh še imajo 🙂 ) nekakšno brezbarvnost, brez energetskost, nobenega življenja, kot da res samo še vegetirajo…ne vem, kaj si kdo lahko pomaga s takim človekom, no ja, mogoče v kakšnem samostanu.

radoveden te povabim na gorski tek z menoj, a imaš jajca, upaš? boš imel priložnost da tudi dokažeš svoje besede.

no junak, a si že pobegnil?

smeh…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Oprosti, en telefon sem imel vmes.

Sprejmem izziv. Določi lokacijo in čas!

Radoveden

zmenjeno, a glej da ne odpoveš !
ta vikend nimam časa, torej reciva naslednji vikend, nekje v severno primorskih hribih?

to morta it na en tak teren k ga noben ne pozna 😛

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close