Kar naenkrat ne poveže na internet, Win7
Prosim za pomoč.
Imam Win7 64. Od včeraj naprej se kar naenkrat ne morem z računalnikom povezati na internet (imam operaterja T-2). Poleg tega imam še prenosnik, ki pa se poveže na internet, uporabim isti kabel, ruterja nimam.
Nisem izvajal nobenih sprememb, nobenih novih programov…. Nesel sem ga na srevis, vklopi kabel in internet dela, pridem domov, vklopim kabel intenet NE DELA, na prenosniku (isti kabel) dela. WTF? Išče povezavo “identifying“, piše No network..ali access.. in se prikaže tisti rumeni trikotniček. Probal sem v cmd-ju ipconfig…nič…(ipconfig/release , ipconfig/renew)…cel popoldne brskal po netu, našel nič uporabnih nasvetov, ki bi pomagali. Odstranil sem Realtec driverje, na novo naložil, nič…spet odstranil, reboot, da Win sam naloži, spet nič…. ni mi jasno, drugod dela, doma ne.
Kaj bi lahko bilo narobe???
Uh, no izvedel sem rešitev, bom sprobal ko pridem domov.
Pri T-2 (pri vseh operaterjih je tako) dodelijo le dva IP-ja…torej za dva računalnika, če se priklopi tretji, enega “izklopi” in to se je verjetno zgodilo pri meni, ker se prikopil tretji računalnik na mrežo. Potrebno je počakati 24 ur, da se IP-ji ponastavijo oz. izbrišejo in potem se bom lahko povezal. Javim če bo potem delalo.
Aja, druga rešitev je pa nakup routerja, pol maš pa IP-je baje kokr hočeš….baje… na routerje se “še” ne spoznam. 😉
lp
Forum je zaprt za komentiranje.