Kar hvalite Hrvaško, mojega moža je pa skoraj pretepel natakar
Tvoj mož je primitiven in škoda, da jih ni dobil po prepotentnem gobcu.
V Rimu/Grazu/Budimpešti/Dunaju…. bo tudi hotel, da mu natakar prevede meni v slovenščino?[/quote]
pri hrčkih smo zelo velik del turistov … za tak {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} turistov se tudi škoti, vietnamci … naučijo jezika turistov.
Le zakaj znajo D, I, En … ??? Si nočejo!! znati, ker ji rinemo naše € v rit, pa jih še marajo ne
Tvoj mož je primitiven in škoda, da jih ni dobil po prepotentnem gobcu.
V Rimu/Grazu/Budimpešti/Dunaju…. bo tudi hotel, da mu natakar prevede meni v slovenščino?[/quote]
pri hrčkih smo zelo velik del turistov … za tak {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} turistov se tudi škoti, vietnamci … naučijo jezika turistov.
Le zakaj znajo D, I, En … ??? Si nočejo!! znati, ker ji rinemo naše € v rit, pa jih še marajo ne[/quote]
Mene je še vsak, VSAK!, Hrvat razumel, če sem govorila slovensko. Res pa, da se znam obnašat. Avtoričin mož je pa bedak in je dobil, kar je iskal.
Le zakaj znajo D, I, En … ??? Si nočejo!! znati, ker ji rinemo naše € v rit, pa jih še marajo ne[/quote]
Mene je še vsak, VSAK!, Hrvat razumel, če sem govorila slovensko. Res pa, da se znam obnašat. Avtoričin mož je pa bedak in je dobil, kar je iskal.[/quote]
OBNAŠAŠ se ti kot, da imaš hrčkovo pest v riti – ti je nerodno in ne veš kaj bi.
če hočeš vedeti kaj je turizem in ponos (ne pa zajebavanje) pojdi na Škotsko.
Če sem cca 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jezikovne populacije pri njih turist – ima, da znajo moj jezik, če najo tudi D, I, …
Ke TO je turizem – kar pa delajo hrčki pa je sredinec v tvojo rit
Se absolutno strinjam. Me prav zanima kako bi tega moža gledal francoz, ko bi ga na vsak način poskušal prepričat v to da mu predstavi meni v slovenščini. Ha :)[/quote]
in kakšen procent turistov v D, B, NL. UK, I .. SNV fol predtavlam?? ri hrčkih smo latniko parcel, bajt , .. 3. na lestvici obiskvalcev !!!
skratka : če nimate občutka, da špreživjate gnoj od hrčkov – zakaj sploh hodite tja in plačojete??
Nekdo je omenil, da smo Slovenci 3. po številu obiskov. Napaka, smo drugi (takoj za Nemci). Tako da menim, da bi morali biti Hrvatje, vsaj kar se tiče turističnih uslug, sposobni komunicirati v slovenščini – če so sposobni imeti napise v poljščini, češčini, madžarščini….
Jaz na Hrvaškem striktno uporabljam angleščino ali nemščino (v kateri sem deloma tekoča). Razumem tudi ti. čapac hrvaščino/srbščino, ampak tisto, kar pa govorijo v Dalmaciji ali na otokih, pa je meni popolnoma nerazumljivo.
Sem pa letnik 85, medtem, ko pa moji starci (ex-you generacija) stalno “nešto pričajo” :D.
Se absolutno strinjam. Me prav zanima kako bi tega moža gledal francoz, ko bi ga na vsak način poskušal prepričat v to da mu predstavi meni v slovenščini. Ha :)[/quote]
in kakšen procent turistov v D, B, NL. UK, I .. SNV fol predtavlam?? ri hrčkih smo latniko parcel, bajt , .. 3. na lestvici obiskvalcev !!!
skratka : če nimate občutka, da špreživjate gnoj od hrčkov – zakaj sploh hodite tja in plačojete??[/quote]
Nauči se najprej pisat!
Mene je še vsak, VSAK!, Hrvat razumel, če sem govorila slovensko. Res pa, da se znam obnašat. Avtoričin mož je pa bedak in je dobil, kar je iskal.[/quote]
OBNAŠAŠ se ti kot, da imaš hrčkovo pest v riti – ti je nerodno in ne veš kaj bi.
če hočeš vedeti kaj je turizem in ponos (ne pa zajebavanje) pojdi na Škotsko.
Če sem cca 20{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} jezikovne populacije pri njih turist – ima, da znajo moj jezik, če najo tudi D, I, …
Ke TO je turizem – kar pa delajo hrčki pa je sredinec v tvojo rit[/quote]
Hvala za nasvet, ampak na Škotsko me nič ne vleče. Mirno hodi tja, pred tem pa še en tečaj slovenščine opravi. Težko te je jemati resno, če si totalno nepismen.
Pri juznih sosedih nisem bila na dopustu ze nekaj let. Letos bila na Djerbi, kjer je bilo okoli 150 nasih v hotelu in za dobrodoslico so nas pricakali in zapeli “Kdor ne skace ni slovenc” in tudi razumejo vse pa tudi, ce jim poves po slovensko, ce pa poves po anglesko te pa vprasajo iz kje si in poznajo slovenske besede vsaj osnovne. Drugace so pa vrteli zvecer na terasi tudi Na Golico, Modrijane, Cuke in zanimivo je bilo opazovati druge kako jim je bila vsec sploh Na Golico.
A bi tvoj ljubi možek tako tudi v Ameriki iskal od natakarjev,da obvladajo slovenščino?
[/quote]
Rvtaska je sosednja država in precej gostov so žal Slovenci. Je pa res, da zaradi hlapčevske mentalitete, kot jo imaš recimo ti, se Rvati norčujejo iz Slovencev in kradejo lipicance, pasme goničev, kranjsko klobaso, kraški teran.
Če že nimate jajc hodit v normalne države na dopust in se klanjate Rvatom, pojdite tam vsaj v lokale, ki jih imajo Albanci. Načeloma so bilj vljudni, bodo znali slovensko, denar pa pošilajo dol svojim, tako da Rvati od tega nimajo veliko.
Forum je zaprt za komentiranje.