Kar 90 odstotkov odrasle populacije pije alkohol
Mene je na cesti strah ljudi, ki vozijo v stresu, v depresiji, so zakajeni, so živčni, ljudje na raznih tabletah, ljudje z mejnimi osebnostnimi motnjami, razni objestneži in drugi jebivetrski šoferji, izčrpani tovornjakarji, ki jih silijo, da vozijo brez počitkov.
Še najmanj me je strah tistih z nekaj pira ali vina v rit.
v Ljubljani vidiš tiste, ki pridejo v “taveliko mesto ” iz “Mesta”, pa se s štrika spustijo.
Ja, na dolenjskem pijete alkohol za žejo, namesto vode. Imam sorodnike z dolenjske, prikriti pijančki že 30 let. Eden tako resno, da ga bo kmalu pobralo, pridelana bolezen od alkoholizma, saj svoje telo že 40 let namaka v alkoholu, vsak dan pod gasom že zadnjih 15 let, ne more več brez. Jasno, ker ima enakega partnerja, ki tudi rad cuza, je nemogoče, da bi se tak spravil na zdravljenje ko je bil še čas, ker nima treznega, odločnega poleg sebe. Drug drugega podpirajo v dvigovanju in nalivanju.
Dokler bo država imela tako veliko korist od trošarin na alkohol, dokler se bo alkohol dalo dobit tudi v prosti prodaji tako poceni in za vsakim vogalom, na vsaki pumpi, dokler bodo vrle trgovke prodajale alkohol mladoletnim, (ki jim zadevanje z energijskimi pijačami ni več zadosti ) brez preverjanja osebnih dokumentov, dokler bodo parki na voljo za prvoi in vsako nadaljne pijančevanje že od mladine naprej in nadaljevanje za štirimi stenami, se ni za bati. Farmacevtska podjetja bodo služila še naprej ( zdravila za zdravljenje simptomov bolezni, ki jih povzroči alkohol), dohterji bodo pa še naprej takoj vedeli, kdo jeredni pijanček ( krvni testi gama CT -vas takoj pogruntajo).
Jezi me pa to, da gre potem iz državne malhe od mojih prispevkov, ki jih vplačam od svojih zaslužkov za zdravljenje takih pijančkov, ki sami sebe uničujejo in uničijo. Jaz pa zadnjih 30 let ne koristim nič iz naslova zdravstvene blagajne, bolniške odsotnosti že 15 letni bilo pokoriščene z moje strani… jezi me, da delam za te pijančke izkoriščevalske. Taki bi si morali sami plačevat vse zdravstvene storitve, ker cuzajo in koristijo storitve na polno.[/quote]
Potem pa še vsi debeluhi (ki jih je sigurno veliko več kot pijančkov), ¸hipohondri, ki za vsak drek hodijo h dohtarju, neprevidni šoferji, ki povzročajo nesreče , itd itd[/quote]
Seveda… Ampak zakaj pa agovarjat alkoholike? Ker je tako luštno kdaj ga cuknit in bit v blaženem omamljenem stanju?
zakaj ne kar 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, saj so si sami krivi!
ravno tako udeleženci v gorskih in prometnih nesrečah, poškodbah pri delu zaradi neprevidnosti, debeluhi, suhci, diabetiki, bolniki z borelijo in klopnim meningoencifalitisom (jim je treba hodit po gobe ali borovnice, saj se vse dobi lahko v trgovini), skratka vsi, razen tisti, ki so se rodili s kakšno napako, pod pogojem, da le-ta ni dedna (v tem slučaju bi zaračunal staršem, kaj se pa grejo, če vedo, da imajo kakšno od teh bolezni v ožji ali tudi širši družini!).
pa bi bilo v zdravstveni blagajni hitro dovolj denarja, tudi za plače stopetinpetdeset kilskim managerjem…
No, za primerjavo: zaradi raka jih v Slo letno umre 5.800.
Poznam ogromno rakavih bolnikov in velik delež jih ni pilo, kadilo, ipd. So pa bili pod stresom. Zanimivo je tudi, da imajo vitki posamezniki, ki se zdravo prehranjujejo, a imajo stresno službo, povišan holesterol v krvi. Znanstveno dokazano je, da je stres glavni krivec za povišan holesterol. Tako da menim, da je stres večji ubijalec, kot alkohol. 1,2,3 dl rdečega vina na dan ali 2 piva, ne bo nikogar ubilo, zmanjšalo pa bo tudi stres in nas posledično zaščitil pred marsikatero boleznijo. Moje vodilo je mediteranski slog življenja: veliko zelenjave, malo mesa, rib, vsak dan do 2 dl kvalitetnega rdečega vina in siesta… Naj se zgodi karkoli, vsaj 2 uri dnevno se sproščam, posvetim sebi in partnerju in uživam.
“………Tako da menim, da je stres večji ubijalec, kot alkohol. 1,2,3 dl rdečega vina na dan ali 2 piva, ne bo nikogar ubilo, zmanjšalo pa bo tudi stres in nas posledično zaščitil pred marsikatero boleznijo…..”
Probaj to povedati kakšni “uradni osebi” ali pa zagrizenim abstinentom. Takoj ti bodo nalimali etiketo alkoholika in te gledali kot “sumljivega”.
Ker TI piješ VSAK DAN. Že zdele se bojo usulu zagrizeni abstinenti, češ da kakšen da si, kaj nisi alkoholik, kaj-da-ne, groza, groza, TI piješ VSAK DAN.
No dejte, usujte se plujavt, vas že čakam-
Od vseh prijateljev, znancev in žlahte poznam samo 3, ki NE pijejo alkohola sploh. Cca 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ostalih pa pije zmerno, se ne naliva in ne opija. Sama spijem občasno kak kozarec vina pri kosilu, poleti kakšno pivo, koktajl ali kaj podobnega. Skratka, zelo malo, če bi vsi pili toliko kot jaz (pa še kar nekaj takih poznam), bi industrija alkoholnih pijač propadla.
Torej, abstinenca se meni zdi brez veze, ker je lahko užitek kak dober vinček spit, žal je pa (menda) v Sloveniji zelo veliko takoh, ki ga tankajo hudo čez mero. Kako to rešit – nimam pojma.
statistika pravi da povprečno slovenci spijejo cca 90l alkohola na leto… me zanima kdo spije “mojih” 90l, ker si niti ne zmorem predstavljat da folk dejansko toliko alkohola spije.. jaz na leto spijem točno 0 alkohola.
Mi je pa hecno ko kak zasvojenec druge branže (trava, čiki) svojo drogo brani s tem, da nekomu očita koliko alkota pa ta tadrug spije… no kaj pa pri tistemu ki ne pije alkota, ne kadi, ne konzumira travce, ne pije farmakoloških drogic za tesnobo/depresijo/psihozo….. kaj takemu mečete v obraz za samoobrambo svoje droge?
Hehe Zartrose eni smo pa mal preveč na sladko mahnjeni 🤣😃
[/quote]
Okej, samo ne mi ocitat moje “razvade” kikirikija hehe sploh v kombinaciji z mandarino.. sama nisem na sladko neki mahnjena, občasno se mi kaj zalusta.. včasih prav namensko stojim pred polico s čokolado, če bi me kaj premamilo, da kupim..
Forum je zaprt za komentiranje.