Najdi forum

kapučino

pozdrav

doma imam tisti ekspres avtomat za kavo. Ima tudi tisto pipico, iz katere šiba para in lahko narediš iz mleka tisto smetanco, ki pride na kapučino (saj veste, tista pena kao smetana, samo iz mleka).
A meni ta ne rata pa me zanima, zakaj hudiča v gostilni dobiš tako dober kapučino? Kaj dajo gostinci v mleko, ki ga nato s paro spremenijo v kapučino?

A mi lahko kdo svetuje?? HVALA

Živjo!

S kapučinom v kafičih imam slabe izkušnje, tako, da prisegam na črno kavo. Smetana ni takšna, kot bi morala bit. Je čist “prazna”. Ta prava mora biti kremna in gosta. Doma pa si ga obvezno naredim, ker je najboljši. Jest mam doma tisti lonček za kapučino. S tem se ta pena naredi najbolje. To je moje mnenje. Dobiš ga v vseh bolje založenih trgovinah s takim blagom. Nazadnje sem ga videla v Merkurju, pa se poceni je bil (okol 3500 – 4000). Sporoci kako in kaj!
Ce pa te zanima se kaj se pa kar oglasi!
Lahko pa se tudi oglasiš pri meni, pa ti enega “zašejkam”, pa boš vidla kwa je to pena!:)))))

Ulla! Se strinjam! Tudi jaz imam doma tisti lonček za delat kapučino in je super!

Drugače pa: ne vem zakaj ti pena ne uspe. Mogoče mora biti mleko 3.2 mastno ali pa premalo časa mešaš. Samo ugibam.

Nekaj tem nazaj je bilo že govora o tem. Nekatere so imele super recepte tudi brez kapučino lončkov.

Poglej na:

Jaz uporabljam mleko z 1,6 mm, pa je pena gosta, da je kaj. Vsekakor ti mora uspeti, saj ni nobena umetnost!
Pa veliko sreče in užitkov ob pitju kapučina!

Če vaju prav razumem, je to lonček in tista mrežica na palčki… Pri nas doma zaradi otrok kupujemo 3,2 mleko in pena res ne uspe najbolje. Slišala sem, da mora biti mleko z manj maščobe. Ali mleko pogrejeta, ali uporabita mrzlo iz hladilnika??

Hvala za odgovor in lep dan vsem skupaj!

Včasih ga pogrejem, včasih ne. Uporabljam pa z 1.6 maščobe. Vedno uspe.

Zdravo Žana!

Ja, prav imaš, to je ta lonček. Jaz mleko vedno pogrejem, še rajši zavrem. Sama namreč to peno prelijem čez instant brezkof. kavo (Jakobs). Je res fulll dobr! Ne smeš pa dati več kot 1/3 mleka v lonček, ker v drugače, ko to “miksaš” buta ven. Res ful premiksaj, potem pa kakšno minutko pusti vse skupaj stati, da se ti ta pena zgosti. Sporoči kako ti je uspelo.
Pa veliko užitkov ob kapučinu in lep dan!

Tudi jaz imam ta lonček, kupila pa sem ga v Sparu.
Sedaj bi ga rada kupila še za mami, pa tam takšnega nimajo več. Prijateljica ima pa tašnega srebrnega iz Mercatorja pa nama nikakor ne uspe narediti trde pene (delam jo pa tako kot na svojem).
Torej vprašanje kateri lonček in kje se splača kupiti.
P.S. rada bi tistega za 1 osebo.

Aja pa še to. En čas sem delala v lokalu in narediti peno na avtomat za kavo ni tako simpl kot zgleda. Morš met mal prakse.

Jaz sem ga kupila v Nami. Je pa keramičen in sem zelo zadovoljna. Mislim, da imajo tam še steklene in plehnate (ne vem iz česa so, taki srebrni). Ne vem pa, kako v tistih uspeva.

Spet jest:)

Kot sem že rekla, sem jih nazadnje videla v Merkurju. Tiste srebrne. So iz “rostfraja” (se opravičujem, ampak ne poznam drugega izraza). Imajo tudi manjše. Meni rata ful dobra pena, tako da se ga res splača kupiti. Prijateljica ima tistega steklenega, pa ni najbolje zadovoljna z njim.
Stvar posameznika pač!
Aja, se to, poglej v takšnih trgovincah z raznimi drobnarijami in predmeti za dom. V velikih centrih ga tudi skoraj zagotovo dobiš (City Park, E¨Leclerc).
Veliko sreče pri nakupu!

V mleko dajo ponavadi malo radenske

..sama sem delala v kafiču..in tudi meni na začetku ni uspelo..in potem mi je šef rekel da je vsa umetnost v tem da ko ti das v lonček mleko in potopis tisto paličico (iz katere piha para) v mleko , le ta ne sme biti pregloboko ker drugače mleko zavre in pena se ne more narediti…zato mora biti paličica samo malo nad povrsjem..šele ko vidis da je pena nastala jo potisnes malo globje da se bolj segrejes mleko…in nato se kaksno minutko pocakaj preden peno das v skodelico…da se malo strdi…to je to..
..meni je od takrat vedno ratalo…
lp!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close