kapsule za bencin
Poglej si na http://www.sival.myffi.biz; tam so različna pakiranja in cene. Upoštevaj poštnino. Rok dobave je pa 2-3 tedne. Sicer je pa tam en mejl, pa kar njim direkt odpiši, ker je distributer slovenec.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=99&i=12273&t=12273
Napovedujem, da bo naslednja objava s to temo kapsul ali tablet konec novembra… (mogoče bodo do takrat že kapljice napravili)
Vihar: kakšen je tvoj kontrolni vzorec, da ugotavljaš liter manjšo porabo? Koliko kilometrov statističnih podatkov različne vožnje brez kapsul in koliko kilometrov s kapsulami?
Do zdaj sem prebral samo par “pričevanj” na raznih angleških straneh. Pišejo, da pri tretjem polnjenju rezervoarja lahko že pričakuješ 20% izboljšanje. Napiši “MPG-CAPS” v Google in beri. Drugače pa… ko bom videl podatke, grafe in tehnično poročilo laboratorijskega testa, bom verjel.
Če ne bo šlo drugače, bom moral sam testirat.
Koliko avtomobilu omenjen preparat škodi, ti bo lahko povedal pa samo mehanik, ko bo pregledal sistem za dovod goriva v motor.
Hudooooo. Saj ne morem verjeti, človek je rojen laboratorij, vedno se vozi po istih poteh, vedno so na cesti isti pogoji, pa tudi sam je isto razpoložen. Vsak dan, dan za dnem. In potem kupi čudežne kapljice in ugotovi, da porabi liter manj vsakih 100 km. Tovarne pa tako drago plačujejo strokovnjake, da bi porabo zmanjšale za nekaj deci. Predlog za Nobelovo nagrado (fizika, kemija, matematika, biologija, morda celo za mir). Še kdo?
He-heeee šofer pač služiti je treba tudi na tak način, saj veš nikoli ne zmanjka lahkovernežev.
Uhhhh koliko stvari se je že prodajalo v zadnjih 30 letih od varčnega kanadčana, raznih objemk, ki jih pripneš na cevko dovoda goriva, raznih dodatkov, ki jih vliješ v bencin, tabletk….) Vedno vse poteka po enem in istem preverjenem receptu….ko upade prodaja prvega izdelka, si izmislijo nov izdelek. Cene izdelkov se morajo vrteti nekje med 5.000 in 10.000 SIT, zato da zajamejo čim večjo maso ljudi, ki si to lahko privošči sploh pa tiste, ki so bolj na tesnem z denarjem in hkrati rečejo teh 10 jurjev bom ap že dal, da probam, če to res drži :))))
Jaz cenim te ljudi, ki izumijo te stvari, ki “zmanjšajo” porabo goriva. To so res pravi strokovnjaki sicer ne na področju tehnike ampak na področju ekonomije in nategovanja ljudi. :))))
Na eni strani človeška naivnost nima meja, sploh tistih z bolj prazno denarnico in na drugi strani človeška genialnost nima meja sploh tistih, ki so pogruntali, da lahko tiste s plitvejšim žepom krasno odirajo še tistega malo denarja kar ga imajo. Nekdo nad mano je napisal razne pogruntavščine, a žal takšne in podobne pogruntavščine niso samo v tem primeru.
Izf. dobro vprašanje! :)))
Preberi navodila za uporabo, pa ti je že vse iz tega jasno.
1.korak: moraš dati 2 tabletki na poln tank (45-80 litrov) in to 3x kar znese 6 tablet
2.korak: ena tableta na vsak poln tank in potem lahko uživaš od 7%-14% prihranka :))))
10 tabletk stane 20 USD ali 4.000 SIT (brez poštnine in ostalih stroškov)
In če je tank cca 60 litrov naj bi prihranil na tank cca 4 litre kolikor še zagotavljajo…in prihraniš slabih 1000 sit
Skratka pri nakupu prvih 10 tabletk, si še vedno v minusu oziroma zgubi. In če ti avto povprečno žre 8l/100 km jih v tem času narediš okol 5.500 km. Kar pomeni 4mesece in pol, če upoštevaš, da povprečni voznik nardi 15.000 km na leto.
Skratka že tukaj se vidi ekonomski prijem, najprej moraš toliko in toliko paketov tabletk kupiti in preteči toliko časa – eno leto, da sploh ugotoviš, če je kaj prihranka :)))) In ker ga normalno ni si že vrgel toliko in toliko denarja v koš in prodajalci so že zaslužili mastne denarce na račun naivnežev.
Ker pa nekateri še vedno nočejo priznati, da so taki naivneži, nato ti prepričujejo še svoje prijatelje in kolege in jim iz prve roke dajejo podatke o “velikih prihrankih” in tako še oni poskrbijo za še večji zaslužek prodajalcev raznih tabletk :))))
Sem skeptik kar se aditivov tiče. Ampak s temle izračunom se pa ne morem strinjat.
Predpostavimo motor s povprečno porabo 7l/100km (Clio 1.4, recimo).
Ko začne goret lučka za gorivo, gre noter približno 45 litrov bencina.
Pri “normalni” porabi ta količina zadošča za okoli 640 km. 14% prihranek goriva bi pomenil porabo cca 6l/100km. 45 litrov bi tako porabil po 750 km. Torej 110 km več. Pri stari porabi bi za to pot potreboval dodatnih – zaokrožimo – 7 litrov, kar cenovno znese grobo 1800 SIT.
Če simuliramo: Prve štiri tabletke “zagoniš”. Pri tretjem paru si v “plusu” 1800 SIT. Ostanejo še 4, torej dodatno še 7200 SIT “plusa”. Skupno 9000 SIT, kar je malo več kot začetni strošek 4000 SIT.
Ok.. verjetno se nekako izide. Zdaj me pa že toliko radovednost muči, da bom moral poskusit 🙂
Sem nov na tem forumu. Tudi jaz sem poskusil s temi MPG-CAPS. Na začetku sem dvomil, sedaj pa mi ni žal! Poraba se je zmanjšala za približno 14% (poraba pač niha, saj se ne vozim vedno po istih cestah in z isto hitrostjo). Prihranim veliko, saj naredim veliko kilometrov. Sicer pa: na začetku daš v tank 2 tableti, mogoče še drugič (ni nujno, jaz nisem), potem pa po samo eno. Tretjič torej ni več par!
Vsi skeptiki: nihče vas ne sili! Kar nekaj frendov jih uporablja, pa tudi audiji so med njimi, vsem se je poraba zmanjšala!
To so moje izkušnje.
Ma to ti je ista zgodba kot s tabletkami za hujšanje. Tam bi naj tabletke, kar “uničile” maščobo beri energijo. V tem primeru pa naj bi čudežne tabletke prišparale energijo. Mogoče so to enake tabletke saj imajo enak učinek(ga ni).
Tehnološki razvoj bencinskih/diesel motorjev je prišel blizu maximuma. Tu se ne da več skoraj nič prišparat, čeprav za to razvojni oddelki porabijo zelo dosti $$$$$. Max izraba energije je okoli 30% vse ostalo so izgube.
In sedaj stopijo na sceno čudežne tabletke, ki izboljšajo izkoristek motorja, kar za neverjetnih 14% in to za samo nekaj tisočakov sit.
In poten svizec zavije čokolado ……..
Eno zelo teoretično vprašanje: zakaj so kup prodakalcev takih zvarkov v tujini že obsodili zaradi goljufije? Zakaj je v enakem kazenskem postopku tudi prodajalec oz proizvajalec teh čudežnih tabletk (in upam si stavit, da bo nadrsal)? Morda zato, ker vsi skupaj doslej niso uspeli sproducirat niti ene strokovne študije, ki bi dokazala kakršenkoli prihranek (in se je pri marsikaterem izkazalo, da stvar celo škodi avtu)?