Kapre
Da se jih uporabiti v krompirjevi solati, kot dodatek kakšni mediteranski omaki za testenine, sestavljeni npr. iz paradižnika, oliv ipd. enkrat pa sem jih uporabila tudi v enem od receptov Jamie Oliverja v marinadi za ribe, ki je vsebovala olivno olje, limonin sok, kapre in začimbe-mislim, da je bil med njimi najbolj intenziven rožmarin.
Pri nas kapre najbolj pogosto kupujemo konzervirane. Običajno so vložene v solni ali kisli raztopini, redkeje jih dobiš suhe, v kristalni soli. Vse to seveda vpliva na njihov okus. V vsakem priporočam, da jih pred uporabo opereš.
Kapre lahko dodaš raznovrstnim solatam, dobro se ujemajo s svežim paradižnikom in baziliko. Sesekljane kapre dodajamo najrazličnejšim lahkim omakam za testenine, recimo paradižnikovim ali sirovim. Skorajda gre za začimbo, meni osebno pa najbolj godijo, če jih, lepo oprane in posušene sesekljam in zmešam z olivnim oljem, to pa polijem po mladem kozjem siru.
pa dober tek…
Forum je zaprt za komentiranje.