KAPLJICA ROSE ZA ANGELA …..
Preljubi Angel,
Odgovor na testno vprašanje: DA – in čudim se ti, da nisi še na Baliju. Pojdi, zdaj, ta hip!! Če bi imela možnosti jaz, si ne bi postavljala vprašanj. Šla bi, a bi vzela s seboj tudi svojega PC-jčka, da se ne bi odtrgala od svojih prijateljev forumovcev, ker brez njih ni nobenega Balija!!! Ampak jaz nimam toliko kot ti, kljub temu pa se imam za zelo bogato žensko. Imam namreč – prijatelje. Odgovorila sem ti na zastavaljeno testno vprašanje, prej, kot bom naredila klobasico tako, da ti je ne bo nujno prebirati naprej, če to ne bo tvoja želja.
Kaj je s teboj, Angel? Boš zdaj, ko si na nas zlila nič kaj angelska čustva, ponovno poniknila? Nikar, rada te prebiram, zelo rada. Rada se učim in ti si mi, kot vsak človek, poseben učitelj! Preveva te množica čustev: bes, jeza, rahla naveličanost, ogorčenost, žalost, razočaranje …….. vse to je moč razbrati iz tvojega sobotno nedeljskega pisanja. In še čustvo, ki ga Tjavendanovci ne poznamo in tudi tebe ni vredno, ljuba prijatejica. Toliko mostov si že zgradila, po tolikih mostovih smo do tebe že stopili, se s teboj lepo pogovorili! In do česa so te tvoja žalostna čustva pripeljala? Na pol poti, ko stopaš k nam, skušaš podirati most, ki si ga sama zgradila. Nikar, preljubi Angel, stopi sem in pusti most za seboj cel, da lahko stopiš tudi nazaj.
S prižgano svečko sem te vključila prav potiho med svoje prijatelje in se s teboj v duhu pogovarjala. Ob misli nate sem imela veder, sončen obraz, prijetno mi je bilo ob pogledu na svečko, ki nam je delala lep večer, prijetno zato, ker sem bila v duhu tudi s teboj. Ko sem se zagledala v svečko, sem dobila pred oči tvojo podobo in polepšala si nam že tako lep in svetal večer. Ni bil tvoj dan, ne petek, pa najbrž tudi ne sobota ali nedelja. Ampak, začelo se je spet s ponedeljkom, petek, sobota in nedelja so že daleč. Angel, kaj ni prižgana sveča nečemu simbol? Simbol prijateljstva, simbol pozornosti do nekoga, ki ga imaš rad? Imam rada prijatelje, ki sem jih povabila v hišo in s čim bi jih lahko bolj razsveselila kot z mislijo na še enega prijatelja, ki je bil v duhu z mano!
Svojih prijateljev ne postavljam na nočno omarico, ljubi Angel, oni zaslužijo boljše mesto, kot je nočna omarica. Svoje prijatelje nosim s seboj v srcu, v duhu in vidim jih povsod, ni se mi treba vrniti domov v spalnico, da bi našla enega svojih prijateljev – ne, oni so vedno z menoj. Tudi ti. “Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.” (S.Exupery)
Ljubi Angel, veliko veš o hedonizmu, dobro si poučena o tej plati ljubezni in razdajanja. Zato morda poznaš tudi Kristusov nauk: če te kdo udari po enem licu, nastavi mu še drugo! Kaj naj ti nastavimo mi, oz. katero lice naj ti nastavim jaz, se sprašujem, ko pa sem začutila tvojo jezo na celem obrazu? Nimam ti več česa nastaviti, udari, kamor ti ustreza. Če ti je tako naročeno! Ampak potem, ko boš spet med nami, ljubi Angel, povej svoje tegobe, zaupaj nam, kaj te muči. Tjavendanovci smo nori, prfuknjeni, osebki brez … idioti, brez vsakršnega sramu govorimo o vsem ……a se najdemo v težavah, znamo jokati drug z drugim, potolažiti tolažbe potrebnega, prisluhniti izpovedi posameznika. Znamo se smejati in noreti, a znamo tudi jokati in biti resni. Angel, pridruži se nam v teh naših stanjih! Kajti, poslušaj, ljubi Angel, tole:
“Da bi človek okusil bogastvo tega, kar je, mora za to žrtvovati tisto, česar ni – se prvi svoje utvare o tem, kar naj bi bilo.” (Andrej Graba)
Dragi Angel, najbrž ti nekaj ni šlo po sreči, pa si se zapela in nam jih napela. Prav, sprejmemo, bomo skušali preboleti s teboj, če prideš do polovice mostu, do polovice pridemo pa mi. Reci, povej, ker “Nihče ni tako bogat, da ne bi nikogar potreboval in nihče ni tako reven, da ne bi bil nikomur potreben!” (Maclaine).
Naj ti za konec te moje klobasice, če si do tukaj sploh prišla, povem še zelo star slovenski pregovor: ena roka se niti v morju vode ne more sama umiti!
Pozdravček,
Marija
Dobro jutro vsem,
Marija, nimam kaj dodati…, tudi sam se veliko ukvarjam z angelom in si veliko piseva zadnje case preko tega foruma.., me enostavno nekaj privlaci v njenih dokaj ironicnih razmislanjih, ostrih mislih, spretnemu izmikanju… Menda sem ji bil vcasih podoben, ne vem…..
Pepi
Čer draga moja…Marija! ***rajski Bali bo počakal še kakšnih deset let, žal…sej ne bo potonu, rec, da ne…For ever bom tja odšla po 50.letu…ko pošlihtam vse tu doma…me še potrebujejo nekateri…hči, tanajbolj…pa zaklad moj, bi mu bilo hudo, da mu uidem…kar tako brez slovesa…pa razne skušnajave in ljubezeni z veliko začetnico…pa moja mati. Ne rečem, da bi jokala, če grem…bi se ji oddahnilo…no, pa služba, to nujno zlo, mi je v nej prelepo, pa diploma me še čaka skupaj z nekaterimi izgubljenimi predmeti…pa moj kuža Taci…pa še drevo moram tukaj zasadi, če slučajno pridem iz Balija na obisk domov…ma da vem, kako hitro čas teče…drevo…pa še nekaj, nekaj kar je mogoče noro in tuje…pokopališče ravno ne bom vzela s seboj, saj so tam…no, še deset let rabim, da pozabim mojega pokojnega moža dokončno…bo imel 24 let žalovanja zadosti…kaj praviš? To much…pa še nekaj koncertov bi rada slišala, tako v živo…in veš kaj si želim še…izkoristiti ne desetino, ampak vsaj reciva 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vsega lepega:hedonski užitki- dobro hrano našo gorenjsko, užiti našo lepo deželo, pa tam doli na primorskem dograditi vsaj un del hiške, pa vrt…je tako bogi brez mene…potem pa grem…for ever…pa nc sabo…razen mene, ok vzamem še tebe pa mogoče Pepija, če reče da gre…nc PC-ja, ga bom vrgla skozi okno letala…zakaj le? Obljubim, da vsem vam pišem od tam, če boste še tu, eno lepo razglednico, le naslove mi boste morali dati…pa nc besed gori…samo eno veliko *pa podpis, tak pravi…nc angel…to kar sem, pa mogoče moj prstni odtis, da me tam na občini za vedno odregistrirajo za pogrešano in najdeno na Baliju. Obljubljam! Bom…kaj bi dala, da se mi ta sen uresniči…vse bi dala, vse kar imam vam dam…vse!
Aj Marija zavedla si me…bom spet trpela tele muke, pa tipkam kot nora…moj PC se bo skuril od tvojih lepih sporočil in želja…ali pa se bom jaz..ne morem več–tebi je pa težko reci NE…kr siliš me pred PC—ženska božja, tebi je dano nekaj od boga…meni žal ni…sej vidiš, da mi ni…vem, žal
….in konec je padu u lonec…kuham nekaj dobrega, morm. Z ljubeznijo namiksanega, malo začimb, malo solza, ma to bo omaka rajska…lepo diši, se nc ne kadi…kva mam pridno hči…se uči…Povej kot te berem rada kuhaš?
Moraš biti dobra kuharica…vem, če tako dobro pišeš, zagotovo dobro kuhaš…ti si veselje tvojim, a ne? Lepo…to je lepo…Biti v veselje drugim…
Veš, da sem premišljevala tisto o “danosti”…Mogoče pa mi je dano, pa kr ne vidim…bezam v temo, ki je ni…kaj če bi si prižgala luč…potem ne bo več tema…ali pa svečko, pa dišečo palčko…indijsko. Pa malo lepe glasbe si zavrtim…pa to bo večerja rajska…pol pa v pižamo in ajat…ma mi s polnim trebuhom ne gre…pa nekaj me muči in ne vem, kaj to je…
Lahko noč, nobene modre misli se mi ne mota po glavi, žal mi je.
Bom jutri…obljubim…ne bom ušla, ker to vsak zna! Bom kr ustala…
Angel*
Čer Jani!….*ali si prepričan ali pa veš…verjamem pa žal, samo sebi in svojemu srcu…pa nikomur drugemu, še bog me je izneveril…ga ni za mene, me ne mara, žal…enim pač ni dano…pa to vem že davno…
Dober nasvet pa tebi dam:”Ne verjemi ženskam…nikoli!!!” Smo zakomplicirana bitja…saj ne rečem boginje so včasih bile…bog je po moški…
Ženske po mojem mnenju rade zavaja, hlinijo, prosijo, jokajo, rečejo, naredijo…so najhujši srtoji…ožemalniki, sesalniki, žvrklalniki…so zvite lisice, pa lepe device, so vse…le eno ne:Boginje niso!! Pa saj vem, saj sem ženska…(naj mi ženske oproste, se ve)…Poglej:kača, žival je ž spola, dalje Lisička tudi, ribice tudi…pustiva prispodobe, bom izpadla bolano…Ženske so napolbitja…bile bi rade močne, pa trdne pa toko po moško obvljadljive in ukrotljive, so pa hujše od vsake zveri…so izjeme, o so…Rade zavajajo v skušnjave bedne, rade imajo, da jih moški občudujete, ljubite, pogrešete, sanjate…pa še pa še…rade so v veselje…vir poželenja in strasti, vir lepote in pohote…pa nc angelske ne znajo biti…mislijo bolj s srcem, kot glavo…potem se pa moški čudite, kako to sploh možno je…Je, ker ste vse to Vi naredili iz nas…hobotnice, pohotnice…čarovnice…včasih so jih kurili na grmadi…hudo je moralo to boleti…povej, zakaj pa niso raje kurili moških?
Vse to zgoraj našteto NI ZA V JAVNOST!!! Res ne. Tole pa je. Zelo malo je bilo pravih svetnic, pravih dobrih demonskih bitij…recimo Mati TEREZA…ona je pa bila, prava ženska…po Nobelovo nagrado je prišla v opankah, ki jih je vedno nosila in njeni narodni noši…nc prevzetna…vse kar je v živlljenju imela je dala…Bogu telo in dušo (moškim me), revežem denar in dobroto, bolanim uteho in veselje in celemu svetu eno veliko sporočilo…”z dobroto se vse da”…”z ljubeznijo tudi”…”z vero tudi”…povej kako je lahko hodila med reveži v Afriki, Aziji, povsod…v opankah…kako je lahko prišla na podelitev nagrade…(tam je bilo ful mraz) v opankah…in tisti beli obleki, ki je bila bolj bela rjuha z modro obrobo…Kako ji je uspelo preživeti tako lepo polno 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} življenje? Svetnica…ena redkih žensk, ki jih sploh spoštujem…
Ma, bi dala vse na svetu, da bi to bila. Pa nisem…pa hliniti ne znam, bi mi ne uspelo…pa tako žrtvovanje, ki nima primerjave v nobeni…škoda, da je pokojna…in povej komu je dano…še njej ni bilo…umrla je v bolezni in zagotovo v mukah…Zakaj jo pa ni bog odrešil? Si je to zaslužila? Veš zakaj…tole bo pa Kruto…zato, ker je moški!…se opravičujem, tako je samo moje osebno mnenje…
Zato, ne verjamem ženskem…še moji mami ne…moškim pa…tako, “včasih”…njim pa še manj…Sebi? Še sebe včasih presenetim…No, pol se pa pej!
Jani lepo se imej, pa ne mi zamerit…sem morala to povedati.
Lahko noč in lepe sanje….***
Angel*
Pa zakaj sem ravno tebi morala tako kruto odgovoriti? Oprosti, lepo angelsko prosim? Boš? Ne bodi hud name…bi me prizadelo na moč…To pa res ne želim!! Napisala pa sem svojo resnico.
Čer Pepi!…lepo. Ti si mi v veliko čast in veselje. S spoštovanjem do tebe…veš, jaz vem, da ti veš…lepa hvala! M, izmikam se pa ne…malo hlinim včasih…sem pač samo ženska, a ne? V naslednjem življenju si pa resnično želim biti…moški! Potem pa juuuhhhuuuu “Boge ženske!”
Res, to je moja skrita želja…ne angel…moški!
Lep večer ti želi!
Angel*
Čer Andrejka!.. potem greš pa ti tud na Bali? Greš a ne?…ja kok nas pa bo tam doli…Marija, mogoče Pepi, pa ti, pa jaz…pa balijanci…aloha…yesss….
No prav, se bomo pa dol spoznali!
Lep večer!
Angel
PS: a Jani tud! :)) nc ni reku…se kr strinja z Marijo…a pol gre al ne?
Pa Perla…a greš ti tud na Bali z nami, oja midve ga bova pa poganili do jutra v iber…a greš z nami?
Kaj pa Štrumpantel? A gre on tud? Skupaj z BTC city in kavarno…aj, štos…
mogoče nam bo pa uspelo!
Dober večer vsem skupaj!
Lepo bi vas prosila…a mi lahko odgovorite na testno vprašanje:
A bi vi šli tud na Bali for ever…za vedno.
Vsi, ki ste pisali. Zanima me. PLEASE!
Marija pa Angel grasta. Kaj pa Pepi, pa Jani, Pa Štrumpantelj, pa Perla, pa Andrejka?
Napišite mi prosim…bi bila vesela odgovora.
Lahko noč!
*******ALOHA****ma, ne znam po balalajsko še čist nc…
Angel*
Strela rosna, v službi nisem smela vsega brati…sedaj pa lahko…nisem opazila prej…se opravičujem!
Torej na Bali gremo kar vsi…lepo, zelo lepo. Enkratno! A pa vi to čisto resno…da ni to joke?
Potem pa jurtri mogoče napišem fantazijsko zgodbo…pa ne med službo, imamo preveč dela z zamudo letal…doma, mogoče doma…vse je mogoče!
Lahko noč!
Pa rajske sanje!
Angel pa ljubosumen ni…ne sme biti, moje drage…se ne spodobi!
Angel*
Aloha, sevidjamo jutri!
Dober večer Kaja! Pri belem križu je pa Beli križ…razpotje…ali dol do Salinere, ali malo naprej do Pirosa, Pirana…ali pa nazaj do Portoroža. Tam je parkirišče, ki je že vrsto let isto bedno…je pa lep razgeld…edino to…pa naše je…slovensko!
Oprosi prosim, oprosti…na tvoji temi, bom tepena. Samo moje mnenje je to!
Lahko noč!
Angel
Ma, angel, opazam, da si vsaj do mene zelo prijazna…, pa saj se tud jaz zelo trudim s tabo… Ne bi rad pokvaril nasih odnosov, toda prijatelji si povejo vse, mar ne? Vem, da bom pokvaril najino idilo in mi je zal zato, toda jaz res nimam razlogov, da bi kaj hlinil!… Res ne vem, zakaj moras vedno udariti prvo z mecem, a se ti je tehtnica cist pokvarila, al so te domoni nosilca luci dobili v svoje vrste? Torej, zelo si me razocala, ko si mi po domace povedano prav grdo obtozila Perlo, da provocira in podobne finte….. Pa je napisala le svoje mnenje z najbolj plemenitim namenom, hotela ti je dobro…., ti pa si z velikim uzitkom preobracala pomen njenih besed.. Ne le ona, vsi tu ti zelimo samo vse najboljse v zivljenju, nimamo nobenih skritih namenov, zelimo ti pomagati, da pozabis na svoje nesrecne zivljenjske izkusnje, na razocaranja in prestale bolecine…, radi bi, da se pocutis kot del nas, da bi ti bilo lepo in da bi bila srecna… Morda ti tega ne potrebujes, tudi prav.. Jaz bom to vzel na znanje, drugi pa kakor kdo… Taki smo se pac nasli tu na Tjavendan in to je nase veselje…Pa se malo neresnosti…. Rada bi bila moski? Nic lazjega in nikoli ni prepozno.., moderna kirurgija dela cudeze, hormonski preparati tudi, izbira je velika…, le slonckov rilcek ti ne smejo prisiti med noge… , da ne bo potem problemov…
pozdrav,
Pepi
PS: Danes, ko bo spet angelska nevihta, raje ne bom imel prizganega PC-a.
Forum je zaprt za komentiranje.