Najdi forum

KAPILARE

Imam problem in sicer s kapilarami na stegnih! kako naj se te nadloge rešim,zaenkrat je le nekaj žilic,ampak opazila sem da se vedno bolj in bolj delajo in to samo na enemu stegnu! Kako lahko stanje tega izboljšam in ali obstaja kakšen preparat za to nadlogo? Ali se da to na kakršenkoli način odpravit ? Čemu se moram izogibat,da se mi ne bodo še bolj delale ?

Najlepša hvala za odgovore.

V večini primerov so dedne,zato ti priporočam,da se izogibaš vroči vodi,močnim masažam-predvsem močnim pritiskom…Nosiš lahko močnejše nogavice-čim več denske in uporabljaš preparate s hladilnim učinkom,nikakor ne s toplotnim,ker ti lahko stanje še poslabša.Obstoječe kapilare lahko odstraniš le pri flebologu-žilni kirurg,sama lahko le paziš,da ne nastanejo nove,oziroma,da jih bo čim manj.

ga.Andreja,hvala za odgovor.Zanima me se nekaj: pred casom sem hodila v fitnes in zdi se mi,da se mi jih je veliko naredilo ravno od takrat,ko sem zacela s to obliko rekreacije.Zanimivo pa je,da jih imam samo po eni nogi.

Trenutno uporabljam Vichy Liposyne (proti celulitu) in me zanima,ce lahko ta zadeva stvar se poslabsa?

Rada nosim tudi visoke pete.To najbrz ne vpliva na kapilare,kajne?

Sem bila pa nekaj casa nazaj,mislim da je okoli 4 leta,na neki toplotni terapiji za celulit (kozmeticarka je bila nepazljiva in sem imela prav malce opeceno kozo po stegnih).Takoj po tistem sem tudi opazila prve kapilare.Ali je mozno,da je bila ta terapija sprozilec tega? Hodila sem namrec kar redno,trajalo je pa 1 uro in je bilo ful vroce.

Ali je mogoče noga na kateri so se pojavile kapilare bolj obremenjena-to bi bila lahko možnost,zakaj so se pojavile le na eni nogi.Kar zadeva kremo od Vichyja bodi pozorna le toliko,če koža ko se namažeš,kaj pordi,oziroma,če imaš občutek toplote.V nasprotnem primeru jo lahko brez problema uporabljaš.
Topolotne terapije lahko sprožijo nastanek kapilar,vendar je ponavadi že prirojeno slabša kvaliteta žil in njihovih sten,kar pomeni,da gre v večini primerov bolj za sprožilni dejavnik.Bodi pa v naprej pazljiva,da jih ne bo več.Tudi visoke pete niso prav priporočljive za vsak dan,sploh,če si v njih ves dan.
uživaj v lepem vremenu.

Tudi sama imam kapilare vendra se enkrat tedensko pol ure masiram z masažnim oljem od afrodite.Ugotovila sem da mi to zelo ustreza.Večja kot je prekrvavitev manj so opazne.Kako to da se ne bi smela masirat ker imam kapilare?

Če so kapilare krhke,lahko z močno masažo povzročiš popokanje oziroma nastanek novih kapilar.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close