Najdi forum

KAPADOKIJA

Konec avgusta nameravam v kapadokijo. a se splača v tem času. iščem čim več informacij.

definiraj besedo splača. O Kapadokiji čivkajo že vrabci na strehi. Zanjo je dovolj dva dni in si boš ogledal vse, kar je možno. Temperatura bo cca 35, dežja ne bo, cene bodo z agencijo dvakrat višje kot če boš sam, …

lp

bv

mislil sem, če se zaradi vročine splača.

lico, odvisno kaksna temperatura ti ustreza… jaz sem bila avgusta lani in se je dalo prezivet… je pa res, 2-3 dni je dovolj, da si ogledas Goereme, Zelve… Nad Goeremejem je tudi simpaticen kamping Kaja, imajo tudi bazen… prav prijetno!

4. dan: KAPADOKIJA|AVANOS–ZELVE–URGUP | zajtrk, večerja
Po zajtrku celodnevni izlet po pokrajini, imenovani “Mesečeva pokrajina”. Doživetje enkratne in izrazite pokrajine Kapadokije, ogled nekdanjih bivališč, cerkva in samostanov, vklesanih v skale v mestecu Urgup, apnenčastih stolpičev (dimnikov) in bivališč v kraju Zelve, delavnice domače obrti – tkanje preprog in izdelovanje okrasnih predmetov iz oniksa. Vse to vam bo gotovo ostalo v nepozabnem spominu. Večerja in prenočevanje.

5. dan: AVANOS–KAYMAKLI–KONYA | zajtrk, večerja
Po zajtrku vožnja do podzemskega mesta Kaymakli, nekdanjega pribežališča kristjanov pred vdorom arabskih narodov. Na poti v Konyo postanek v kanjonu Ihlara in ogled Sultanhani Kervansaraya – “motela” srednjeveških popotnikov. Popoldne prihod v Konyo, anatolsko kulturno središče iz časa Seldžukov. V tem mestu je nastala mistična mohamedanska bratovščina “Plešoči derviši”, ki jo je ustanovil znani teolog in mislec Mevlana. Ogled Mevlanovega mavzoleja, mošeje… Večerja in prenočevanje.

VIR:
http://www.kompas.si/slovenia/slovene/katalog/medcelinska_potovanja/1-mes_pok_kapadokija.htm

lp

bv

Seveda se splaca! Temperatura je ravno pravsnja. Jaz sem bila v kraju Goreme, prespala v motelu UFUK.
Priporocam ti it z kako tursko agencijo na ogled znamenitosti Kapadokije. Tako bos res videl prave stvari, ki bi jih z LP tezko najdel. Npr. podzemno mesto, ki je res odstekano.

Ce te se kaj zanima pisi.

Lp, Teja

tudi jaz sem se lani avgusta potepala po Kapadokiji, pa je bilo za zdržat 😉 nas je presenetil celo dež.

se pa definitivno splača pogledat, tudi če že vrabci čivkajo o tem…

lp, Vita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close