Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kanta za smeti

Kanta za smeti

Dragi moji!
A se lahko tukaj tudi razburim? Namreč, smetar, mi danes ni izpraznil, kante za smeti. Zdaj, moram čakat do torka, in sem tik pred hudim izbruhom jeze. Kaj naj storim, prosim?

Lp, Jana

Natipkaj se par postov, pa te bo minilo. Mislim, da te smetar ze pocasi navaja na zimo, ko zaradi vremenskih pogojev veckrat ne bo spraznil kante. In letos bo huda zima..Pri nasih smetarjih pomaga, ce na kanto postavis kaksna 2 pira (delaju v paru), se boljse je pol litra do liter snopsa, cim mocnejsi je, tem boljse. Potem imajo tako brigo za tisto hiso, da ce pozabis odnest smeti pogledajo v drvarnico in jih sami odnesejo.
Pepi

Mislite le mirne misli, Pepi

Preseli se k meni!

Tukaj nam odvažajo na 14 dni, pa se ti bo zdelo teh 5, prava malenkost.

Joj,, Pepi, res si me nasmejal, jezo sicer še komaj krotim, malo je že bolje. Nujno rabim še nasvete…………..

Hvala Saško, za povabilo. Ampak zdaj res ne morem. Odločena sem trdno in pogumno ukrotiti smetarje.

Ojla, Jana, jaz bi naredila tako: stala bi ob kanti za smeti, dokler se smetarji ne pojavijo. Šele potem bi ukrepala: iz previdnostnih razlogov, da ne bi zamudile kakšne dobre prilike. Kaj veš, kakšni so smetarji, saj tudi tega ne veš, kaj nosijo uniforme policajev, pa poročnikov, pa inženirjev!!!!! In če bi ugotovila, da smetar pač iz morda njemu razumljivega razloga ni utegnil odpeljati tvojih smeti, bi se skušala z njim pogovoriti na štiri oči, da mi razloži podroben potek in probleme v zvezi z odvozom.
Drug možen način rešitve tega nepopisno strašnega problema pa je, da počakaš smetarja, pri kanti za smeti in ko bi smetar prišel, hop, z njim v kanto za smeti in pokrov nadenj!
Lep sončen pozdravček,
Marija

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ampak, previdno !

Imajo tudi neko svojo hierarhijo in podobno, pa pazi, da se boš obrnila na pravega. Če se boš na enega preveč “spodaj” bo uni višji užaljen.

Jaz sem se enkrat pogovarjal z enim, ki ga sicer poznam, pa mu je bilo skoraj nerodno da je tam, samo, pravi, da nadomešča enega kolega, ki je bolan, da pa on sicer ne “dela” na teh malih kanticah, drugače ima svoj kamion, pa odvaža samo tiste velike kontejnerje.
Očitno, so si razdelili področja….

Da pa ne bo izpadlo, da imam kaj proti smetarjem, zaradi dala samega, naj povem, da smo na dopustu v Piranu, prvi dan pri odhodu na plažo, srečali enga starega strica, ki je tam že dolgo let smetar, pa nas je lepo pozdravil, pobožal tamale, in dal starejšemu bombon. Prav lep dan nam je naredil.

Pa še rekel je :
“Da ne boš mislo, da sam ga kje našo. To sam dobio prej kod kave”.

Men tečejo solze smeha……….
Ja, Marija, saj se bom srečala z njimi na 4oči. Samo, prej moram res spoznati njihove navade, pa ne vem, ali bi se prej vpisala v judo klub,to moram še premisliti. Pa tud pozanimat se če so zdravstveno dodatno zavarovani, da bo ja zavarovalnica krila njihove stroške zdravljenja, po mojem urgentnem ukrepu. Tisto o pivu, pepi, pridev v poštev po mojem ukrepanju, seveda,če bo možno..

Uf, ne morem sproti pisat.

Saj sploh ni treba v klub.
Jaz imam doma majčko Judo Klub Bežigrad, pa sem bil enkrat v njej oblečen, ko sem šel na tehnični za avto.

Docela nenavadno se mi je zdelo, da sem tako hitro odpravil, pa tako prijazni so bili, nobenih siceršnjih komplikacij in iskanja dlake v jajcu.

Pozneje se mi je posvetilo, ko sem odhajal, pa je en od “tehničarjev”
zbral pogum in zaklical za mano: “Majstr, kiri pas pa imš ?”

Naši smetarji so čist kul.Prov prijazni.Ne boš rabla nobenga karateja al kej podobnega. lepo jim reč, pa bo. Sej poštekajo hitr.

Ja, Kaja, na koga pa se naj pol znesem 🙂 Ja na smetarje, oni me tlačijo v svinjarijo.

Če ti neb nardila tok svinjarije, pol tud oni ne bi mel tok dela. Tko , da ti svetujem, da nehate jest, cajtng odpovejte, nč odpadkov, sam une za v WC, pa je stvar rešena.

Ti si pa res fejst punca, ko tako hitro pomagas, poleg tega si pa se ubogljiva. Tisto, s Sasotom sva obnavljala znanje jezika iz nase mladosti, sedaj pa ne grem vec na tisto temo, ker je tako polna, da mi disk kar skriplje…
Pepi

No, ja kar se svinjarije tiče.ž..že,že……ampak vseen bom drastično ukrepala. Sam da se pomirim.

Moram te dobronamerno opozorit, da imajo smetarji navadno kjub rokavicam med sihtom zelo vmazane roke, pa radi zenske slatajo..
Pepi

Kako predrzno, a…..pepi, a je to sigurn?

Ni sigrno, morbit so vasi mestni bolj fini, morda je celo kaksen inzenir med njimi…, ves, nasi so podezeljski in bolj natur. Opozoril sem te le, da ne bi blo kaj narobe, ha, ha..
Pepi

Pri nas v bloku odvažajo ob torkih in petkih. Pa je vedno ob tistih dnevih polno. Najbolj smešno je, ko smetarji odpeljejo smeti, vidiš še isti dan celo četico ljudi z vrečkami in kanglami. Juriš na smetnjak!

Lp od sončnice!

Malo pozno…..nasvet pa le. Po raziskavah naših sovaščanov, je najboljše vzpostaviti pristen stik s smetarjem. Vsakič, ko pride..ja gospod smetar, a boste enga šnopčka, pa en pirček, al pa 2 deci….. V enem mesecu boš vse smetarje navadila na obvezno čajanko pred kanto za smeti. Seveda je vprašanje, če boš finančno in fizično zmogla….. Smeti se boš pa vendarle rešila :))

Lep vikend….aja, sej te ni več tukej….. vseeno lep vikend….

p.s. če zgornji nasvet ne prime…. liter šnopsa v kanto, pa bo!

ha ha hahah..Jani,kaj pa ce s tem pridobi ne samo smeti ampak se kaj..No mislila sem na smetarje,ki lezijo okol kant “nakantani” od gostoljubnosti (tistih snopckov,pa pirckov..)
Pol bo sele hudic!

O, Jani hopla hop, jaz te od doma prav lepo vidim, pardon, berem. Naj ti kar na začetku povem, da finančno tok ne bom zmogla, kot bojo oni po grlu dol zlil….Kakšen teden že, pol pa sigurno več ne. Sicer, pa sem se že umirila, in me trenutno ta zadeva, ne bremeni preveč…………..do naslednje take, potem pa ne vem, kaj bo……
Bodi zelo priden danes v službi, saj bo hitr konc.

Čau Jana

Jana, lep vikend! Smetarje pa pusti smetarjem….

LP Jani

p.s. Hvala za tolažbo ;))

Sej pravi, da ji ne znese ;)) Smetarje je treba včasih prav milo pogledati – to pa ženske valjda znate 🙂 pa ne bo treba več šnopčka ;))
Perla živjo!

Jani

p.s. Jana seveda tudi

IN na koncu, vsem lepa hvala za nesebično pomoč, ki ste mi jo izkazovali, tekom današnjega dne, zaradi nevšečnosti z mojo domačo sivo srebrno email kanto za smeti, ki vehementno stoji pred mojimi vrati, na tratoarju, pred hišo, v kateri živim in prebivam z možem, “otrokoma”, kužkom, in mucko. Hvala!

Jana, a ne vidis, da ti z Janijem sugerirava, da so podezeljski smetarji bolj ruralno usmerjeni. Torej, doza ni potrebnaa ob vsaki kanti, ampak le kdaj pa kdaj in podezeljski clovek bo hvalezen in hvalezen, saj zanj danes nima nihce posluha…..
Pepi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close