Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kaneloni z zelenjavo

kaneloni z zelenjavo

Imate kak dober predlog- BREZ MESA? Že celo večnosT jih imam doma, pa ne vem, kako jih naj nardim?

Imate kak dober predlog- BREZ MESA? Že celo večnosT jih imam doma, pa ne vem, kako jih naj nardim.

Imate kak dober predlog- BREZ MESA? Že celo večnosT jih imam doma, pa ne vem, kako jih naj nardim.

prvič se odloči, kdo si. Drugič, ni mi jasno, kaj imaš doma, ker kanelon je že narejena zadeva. Palačinke? Tretjič, trikrat isto vprašat je nadležno. Če misliš, da vprašanje ni prijelo, pojdi najprej pogledat na seznam.

Jaz sem danes naredila tako. Popražila čebulo, dodala nariban korenček in sojine koščke…lahko naribaš tudi sir notri. Nisem imela kanelonov pa se naredila palačinke. Tko da sem v vsako dala še list ohrovta.

Se opravičujem, če te je vznemirilo.Verjetno je vsakemu jasno, da gre za napako.

Klasika z skuto in špinačo.

Meni pa so najboljši z bučkami ali gobami.

Jaz jih pripravim s paradižniki, melancano, bučkami sirom in bešamelom. Na olivnem olju prepražim čebulo, dodam pelate ali surove rdeče paradižnike in seveda paradižnikov sok, vse skupaj začinim in to nekaj časa kuham. Medtem na olivnem olju v ponvi popečem melancno in bučke, ki sem jih pred tem na majhne kocke razrezala in poslila. Popečene jih dam na papirnat serviet, da ta popije odvečno maščobo. Potem pripravim še bešamel-na stopljenem maslu popražim moko, ki ne sme porjaveti, zalijem z mlekom, solim in popram ter z metlico premešam, da ni grudic. Kupljene kanelone (ne palačinke!) vržem v vrel slan krop, da se malo omehčajo. Potem jih odcedim. Glineno posodo najprej premažem z bešamelom ter nekaj žlicami paradižnikove omake. Potem vsak kanelon napolnim z maso (v skodelici zmešam pčene bučke,melancano, malo naribanega mehkega sira, nekaj paradižnikove omake in par žlic bešamela). Napolnjene kanelone polagam v glineno posodo enega zraven drugega. Potem kanelone premažem najprej z bešamelom, čez pokapam še paradižnikovo omako in vse skupaj potresem še s parmezanom. Naredim toliko paradižnikove omake, da na koncu kaneloni malce plavajo v njej. Pečem ji v pečici pri 200 stopinjah tja nekje do 40 minut. Preden jih postrežem pa jih ene 15 minut pustim na sobni temperaturi.

yamaya- če kanelone preliješ z omako (ni važno katero) ti jih ni treba prej kuhati, pa še nafilaš lažje. Lepo se skuhajo.

Jovanka, sem že sprobala, sam meni so vseeno pretrdi. Potem jih pa malo prevrem in nafilam. Sej je hitro narejeno.

“joooj” še dobro, da tebi računalnik nikoli ne zamoči in da zmeraj vse preveriš. Tak mimogrede samo pa se najprej sam(a) prepričaj kaj so kaneloni oz. da se jih da tudi doma pripravit, ne samo kupit v Sparu že narejene. Kaj so palačinke veš? Ni videt….

ah “joooj”, mislim da se moraš najprej ti prepričat, kaj kanelon sploh je. Kaneloni so italijanska jed, za osnovo se uporablja velike testenine, v obliki valja, ki se jih poljubno napolni. Te palačinke pa, ki jih pri nas panirajo in cvrejo nikakor niso kaneloni ampak pohane palačinke!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close