Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kandirane češnje

kandirane češnje

doma imam ful češenj, pa bi jih nekaj želela kandirati, samo ne vem, kako to gre. če ima kdo recept za kandiranje naj mi prosim sporoči.
lp

KANDIRANO SADJE

450 g sadja
300 ml vode
675 g sladkorja

1.dan: sadje počasi kuhamo v vodi – blanširamo. Poberemo ga iz vode in vodi dodamo 175 g sladkorja. Dobljeni sirup nalijemo na sadje. Pustimo stati 24 ur.
2.dan: sirup odlijemo, dodamo 50 g sladkorja, segrevamo da se stopi. Nalijemo na sadje, stoji 24 ur.
3.– 7. Dan: enako kot 2. Dan
8. dan: sirupu dodamo 75 g sladkorja in pustimo stati 2 dni.
10. dan: sirupu dodamo 75 g sladkorja in pustimo stati 4 dni.
14. dan: sadje damo na pladenj, podložen s papirjem (folija) in sušimo (radiator).

Sama sem po tem receptu kandirala mandarine, grenivke, ananas in kivi. Je pa moja mama, ampak ne po tem receptu, kandirala višnje in so bile dobre.

Tocno tako,kot je napisala Lena.Jaz malo skrajsam postopek,ker si pomagam z bio susilnikom( pa ne bistveno).Potrpljenje in dobrota je tu! Lp Babi

Jih daš , ko “stoji”v hladilnik ?
LP
Alenka iz MB

Jaz sem kandirala pozimi (sem imela za doma narejena novoletna darila) in nisem dajala v hladilnik, poleti pa verjetno ne bi bilo slabo.

LP
Lena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close