Najdi forum

Kanarski

V začetku julija se odpravljava s fantom na Kanarske otoke. A mi lahko kdo svetuje, kako je tam v tem letnem času, kakšni izleti so zanimivi, ali je bolje iti na Gran Canarijo ali Tenerife, kateri hotel predlagate… Čimveč informacij je dobrodošlih 🙂

Hvala

Leksi,

najbolj turistični otoki Kanarskih otokov so Gran Canaria, za tem Tenerife in Fuerteventura.

Jaz sem bila na Tenerifih in je bilo super. Obvezno je dobro vzeti rent-a-car in s pomočjo kakšne popotniške knjigice obiskati najbolj zanimive dele otkoka. Če se odločiš za Tenerife ti predlagam, da rezerviraš hotel v Puertu de la Cruz, ker je veliko zanimivejši od Playa de las Americas in Coste Adeje. Južni del je čisto turistični in s samimi hotelskimi resorti. Puerto de la Cruz je živahen, poln tavern, barov, trgovinic. V mestu je tudi znani Loro Park s predstavami kitov, delfinov… Hoteli z 3 zvezdicami so že ok, so čisti. Večina hotelov so večji kompleksi in zato raje poišči kakšnega malega bolj družinskega. Vsi hoteli večinoma nudijo polpenzion. Hrana v hotelih je bolj tako tako, priporočam ti da ješ zunaj kjer je hrana odlična. Predvsem morske jedi, lokalno pivo Dorada je tudi super 🙂

Fuerteventura je bolj pust otok, s peščenimi plažami, primeren za oddih in za navdušence za surfanje.

Po Gran Canariji imam namen kolesariti. Zanima me, kakšne so ceste, kakšen je promet (junija) in tudi, če ima kdo izkušnje, kako je s prevozom kolesa na letalu. Ne bi ga rental, ampak ga imam namen vzeti s seboj. Hvala že vnaprej

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close