Najdi forum

Mene pa zanima, ce je ze kdo bil v Kanadi?

S prijeteljem in prijateljico smo se menili, da bi sli poleti za en mesec v Kanado.

Sedaj pa me zanima:
Kaksne so kaj cene hotelov?
Koliko stane letalska karta (npr. ce bi letel z Ryan Air oz Air Canada)?
Viza?
Najem avtomobila?
Katere znamenitosti si je potrebno ogledati?
……
……

Hvala

Kolikor jaz vem leti Ryan Air le po Evropi, kar se pa tiče stvari, ki si jih je vredno ogledati, je odvisno seveda v kateri del Kanade mislite potovati, drugače pa se splača ogledati Vancouver – zelo urejeno, Niagara slapove, Banff, Jasper narodni park, Calgary, odsvetujem Toronto, ker je neizmerno umazano in u bistvu ni nič kaj pametnega za videt, razen mogoče znanega razglednega stolpa, za to pa moraš spet imeti lepo vreme.Ker je kar nekaj narodnih parkov, se da kupiti enotno karto, ki velja za vse, kar se pa tiče hrane, je bolj draga, so pa povsod italijanske, grške, kitajske in druge restavracije. Če mislite potovati z avtom, potem je dobra varianta, da si nakupite hrano v trgovini in imate piknik ko ste lačni, mesta temu namenjena so zelo urejena, in veliko ljudi se prehranjuje na tak način. Treba je le upoštevati pravilo, da se hrane ne sme puščati na tleh, zaradi medvedov in drugih živali.Cene hotelov so odvisne od kvalitete hotela, mi smo večinoma spali po motelih, ki so rahlo cenejši, razen v glavnih mestih, je pa možno tudi kampiranje.Za najem avtomobila se lahko zmeniš v Sloveniji preko potovalne agencije, ali pa ga rezerviraš prek interneta, tam dobiš tudi vse cene in vrste avtomobilov. Vsekakor si preden oddidete kupite Lonely Planet ali kakšen podoben vodič in ga temeljito preštudirajte, tam je vse napisano, in večino vse tudi drži, potem boste tudi sami ugotovili, kaj vas bolj in kaj manj zanima. Upam da sem vam kaj pomagala,lp

Jaz sem bil v Torontu in okolici (Niagara) in mi je mesto samo bilo všeč! Če si kaj športnik lahko greš na kakšno NBA tekmo ali pa hokej,…. CN Tower je zelo zanimiv… že občutek, biti tako visoko je vredno doživet…. Poleg tega pa imaš kar mnogo muzejev če te zanimajo. Tako da če boš kje v bližini bi ti ga jaz kar priporočal. Če se pa še odločaš kateri del Kanade obiskat, bi ti pa definitivno rekel da pojdi na zahod v naravo!
A

ja to priznam, da sem bila tam (Toronto) le prehodno, zaradi kombiniranega poleta, in da si niti nisem imela časa vsega ogledati. Tak je bil pač moj prvi vtis, ti pa verjamem, da so razgledni stolp in muzeji zanimivi, mi smo imeli ful grdo vreme pa še zmatrani smo bili, kar je verjetno tudi pripomoglo k slabim vtisom 🙂

Jaz sem bila na Novi Škotski in je bilo ful lepo, znani so predvsem njihovi svetilnki (npr. Peggy`s Cove) in lepa obmorska mesteca z raznobarvnimi lesenimi hiškami.Šli smo tud Otok princa Edvarda (na severu), kjer so krasne peščene plaže in zelo mrzlo morje. Na splošno pa je na tistem koncu zelo lepa pokrajina, verjetno bolj zanimiva kot sama mesta. Pravijo, da je najlepše jeseni zaradi javorovih gozdov, mora pa biti precej mrzlo. Mi smo bili poleti, pa še takrat ni pretirano toplo.

Se povsem strinjam da megla in oblačno vreme prvi dan lahko naredi povsem drugačen vtis o mestu…. 🙂 Drugače pa sem jaz tam preživel 2x po 14 dni…. tko da malo občutka o mestu sem dobil…..
A

Hali halo!

Prvo kot prvo: KANADA JE ZAKON! 😉

Sva bila s fantom pred pol leta in tako lepe dogodivščine še nisem imela. Pa še bom šla nazaj.. Sva bila od Toronta do Vancouverja in jaz sem se zaljubila v vsa mesta! V Torontu bi morala prvo ostati le 3 dni, pa sva na koncu 5 noči, ker je bilo toliko vsega za doživeti!

Midva sva spala v hostlih – se splača, da si v supermarketih kupite hrano in si nato sami kuhate. Hostli so super opremljeni – mikrovalovne, tovsterji, posode, pribor, servete, radio, pralni stroji, sušilni stroji, TV, locker roomi, bilijardi.. V Toronu, Vancouverju in Banffu morate ostati v Global Village Backpackersu!!!! En sam žur! Smo praznovali Božičv avgustu, jedli palačinke zastonj. Zajtrki skoraj za drobiž.. V Torontu imajo še tako lepo terasico – zagrajeno pred zunanjim svetom oz. ni nikogar v bližini, ki bi se pritoževal čez galamo in najbolj poceni pir 🙂 Domačini radi pijejo shooterse – no, vsaj naju so vedno napijali s temi zadevami (sploh ni važno, kaj so skupaj namešali, samo da je bilo več kot 40%)..

Pa na baseball obvezno!

Pa do Niagare z Magic busom (te prvo peljejo v vinoteko in šele nato sledi zajtrk ;))

Midva sva potovala po Kanadi z Moose Network travel Agency – odbita zadeva, kjer doživiš marsikaj in še več.. Ne smeš zamuditi takih avantur 🙂

Rentanje avta – stari morate biti več kot 24 let, ker morate drugače doplačati še dodatno zavarovanje.. Oz. niti ne morate rentati, če ni vsaj en toliko star.. Ali morda 25 let.. To sem že malo pozabila 😉

Hja, bi se ti lahko razpisala na dolgo in široko.

Skratka: ljudje so najbolj prijazni in sladki in oh in sploh.. Zelo pazijo na naravo in čistočo in ohranjanje dediščine.. Veliko dajo na družino in so zeeeelooooo zanimivi!

Ne bo vam žal.. Pa je čisto vseeno kam greste.. Preizkušeno! Tako na vzhodu kot na zahodu so naju vsi vzljubili 🙂

Uživaj v cvetju!

Toronto – BV – totalno dolgočasno
Quebec city – sploh v snegu je pravljično – nujno si oglej Christmas village
Monterey – lepo
Vancouver – pazi, da te ne okradejo (mene so in me je rešil naš konzul) – se splača it okrog, narava je božanska, sploh je vse na “indijansko”
Whistler – ful kjut smučarsko središče

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close