Najdi forum

kampiranje?

Pozdravljeni,

mene pa zanimajo izkušnje žensk, ki so šle same kampirat. Se je obneslo? Kakšen predlog glede kampa?
Zbiram korajžo, da bi se letos končno odpravila sama na dopust. Ker hotelov ravno ne maram, apartma za eno osebo pa..-no saj ne vem. Še najbolj smiselno se mi zdi kampiranje.

Lep večer vsem!

spoštujem tvojo odločitev, pa nisem nikoli šla sama na dopust, ni nikoli zneslo, vedno sem imela kr ene bedne pomisleke, pa je šlo leto naokoli,…
Lahko ti samo rečem, kar pogumno v svet, s šotorom in kakšno kull knjigo, pa sigurno ne bo dolgčas,…

nepozaben in sproščen dopust ti želim

Anitapis,
hvala za moralno podporo. Tudi jaz sem do sedaj delala enako kot ti – v glavi planirala kam bi šla, potem pa sem verjetno iz strahu ostala kar doma. Upam, da bo letos drugače in si ne bom premislila. Knjige in kolo bodo pa sigurno moji spremljevalci.

Še enkrat hvala in lep dan!

Tudi jaz sem nekje tako kot vidve, vedno premalo poguma….če nisem preradovedna, koliko sta stari? Bi bili mogoče za to, da gremo pač tri skup…vsaka svoj šotor…pa svojo svobodo. Če pa kje kaj zaškriplje, pa ena drugi priskoči na pomoč?

Starost? Ja kar nekaj križev že nosim -skoraj 50. Verjetno si ti dosti mlajša. Me pa družba nikoli ne moti – pravzaprav jo kar malo pogrešam.

spoštovane kolegice,
mislim, da se vam ni treba bati… če kampirate po pameti. sama sem mnogokrat kampirala in to z veseljem počnem še danes, ker je včasih to edina izbira, poleg tega pa ljubim spanje v naravi. je pa seveda odvisno, kam nameravate potovati – za večino evropskih držav bi rekla, da je kampiranje varno, ko je dovolj oddaljeno od človeških naselij in na mestih, kjer ni nevarnosti kakega naravnega pojava (zemeljski udor, plimovanje, naraščanje rek, močvirje). pozanimajte se o tem, preden se zmrači. reševati svoj šotor (in sebe) v zadnjem trenutku (pred nadležnimi obiskovalci – ljudje, psi, naliv) ni niti najmanj prijetno in vas bo stalo mirne noči. z malo truda se da najti hladno senco in mir. za zašito pred dežjem prav pride večja plahta, ki še dodatno ščiti pred padavinsko vodo. vodo treba imeti s sabo vsaj za prvo silo. v aziji je kajpak malo drugače, zaradi goste poseljenosti, strupenih živali, malo malarije in neprehodnih oz. težko prehodnih gozdov (kolikor jih še je), kjer hitro izgubiš orientacijo.
aja, navedeno večinoma velja za divje kampiranje.
kampiranje po kampih je mogoče manj stresno glede stvari, za katere drugače moraš poskrbeti sama. je pa seveda spet odvisno, če se ti da zbujati, ko se okoli dere množica ljudi ali ko pijani padajo po šotoru.
res je za malo denarja malo muzike, za nič denarja pa včasih zbujanje s pticami in na podlagi iz smrečnih iglic, kar je zelo aromatično doživetje.
če se boste odločile tako ali drugače, upam, da boste imele srečno roko pri izbiri prostora.

Nič kaj veliko mlajša nisem. Ker že tudi nosim 4, pa še nekaj drobiža…bi bila zelo vesela, če bi si lahko zamenjali maile, pa mogoče potem kaj dorekle.

Upam, da mi je ratalo narediti mail aktiven. Piši mi, pa se kaj zmeniva.

Še ena se vama pridružuje :-). Sicer sama še nisem kampirala, sem pa že večkrat. In v kampih v SLO in CRO ni resnično nobenega problema. Tudi sama razmišljam, da bi vsaj za vikend skočila na morje kar s šotorom in sama, saj vedno ne dobiš družbe. Morda mi pa katera piše…Lep dan.

Pomladna1,

sem ti pisala na mail, pa nič ne odgovoriš. Če si si premislila samo povej, da te ne čakamo in ne računamo nate. Drugače pa dobrodošla med nami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close