Najdi forum

Kampiranje

Sva par z dojenckom, do sedaj sva kampirala, pac, sotorcek in nekaj opreme, ponavadi sva obdelala kaksen otok, skoraj vsak dan menjavala kampe. Nama take variante bolj “disijo”. No, zdaj ko ima mala sele 4 mesece se bova njej prilagodila. Sedaj delava na tem, da bi naredila nadgradnjo dosedanjega nacina kampiranja. Malo sem razmisljal, ker opreme je vedno vec in vec in bi rad, da sem na “komot” in se odpirajo tri opcije: enoprostorec oz kombi + vecji sotor (stojna visina, predprostor) ali sotor prikolica (Trigano), ce poznate ali pa mini kamper (T3 westfalia, Toyota (tocne znamke ne poznam), ipd…).
Zdaj imava manjsa avtomobila, eden gre v prodajo, zdaj, enoprostorec se slisi se najbolj uporaben, za kampiranje ter osebno rabo, uporaba kombija je za izlete super za ta drugo bolj omejeno, mogoce bi bila opcija izposoja, mini kamper pa je cisto drug segment, meni zelo vsecen, a spet, uporaben samo parkrat letno, da ti stoji na parkingu se ne splaca. Pac malo razmisljam o teh opcijah, ki pridejo v postev za drugo leto.
Imate kaksne predloge, mnenja, poglede na to? Kako ste se vi to lotili v kolikor ste podobno razmisljali?

Samo ne komplicirat in ne kupovat nepotrebne šare, mi smo kampirali z nekajmesečniki.

Glede avta pa je enoprostorec zame najboljša rešitev, jaz imam toyoto avensis verso – zelo prostoren in uporaben.

Za družinsko kampiranje s šotorom je čisto dovolj karavan + strešni kovček ali pa šotorska prikolica, samo te so drage. Za kamper se ne bi odločila.

sej je vseen.. otroček bo naslednje leto 16 mesecev ta pa rine po kampih z njo… no comment AGAIN.

mi prisegamo, na družinski šotor z stojno višino. Imamo Outwell nevada MP in smo zadovoljni uporabniki že nekaj let.
Sicer se pa nabere opreme za kampiranje in ostale krame ko gremo na dopust za napolnit Tourana. tako pač je.
Gremo pa vedno za dva tedna. Če gremo za manj (1 teden) gremo raje v apartma.

Pa še nekaj. Otroci najbolj uživajo ko kampiramo. Prvič smo šli z najmlajšim, ko je bil star leto dni..

za stirimesecnika rabis vsaj mini bus drugace. Za pametno resitev pa rentas avtodom tisti teden na leto li pa recimo dva. Enoprostorec in kampiranje, kje je tu povezava mi ni cisto jasno.

Za malo prestaviti se – pa vseeno biti kar komot – je moj predlog šotor prikolica. Prav fajn zadeva, le kar draga.

Ali pa komot avto in strešni šotor (npr. Maggiolina). Sprva si bosta morala noter in ven malo podajati in pazit da ne pade, čez dobro leto bo plezanje dobro obvladal že sama.

Mini kamper zna biti malce majhen za otroško robo in za otroka, če kdaj dežuje.

ko človek izkusi čare kampiranja gre težko v apartma. Lej mi imamo kombi treffic kot družinski avto. Poraba nafte slabih 7l se pravi, da isto kot enoprostorc vendar dvakrat več prostora. Ko sta bila otroka še manjša smo vsi 4je spali kar v kombiju naredili smo lezišča na železni konstrukciji 60 cm dvignjeno od tal da je bila spodaj vsa kemp oprema in postelje vedno prištimane tako da smo se komot selili na par dni, letos pa smo kupili posteljo za na kombi ker sta otroka že večja in je kombi za spanje ratal premajhen. Kombi nam pride prav, će gremo kolesarit vržeš kolera not in gasa potem nam je prišel velikokrat prav ko smo še gradili hišo da smo pripejali kak materijal, omare, hladilnik itd. Imamo tudi šotor, vendar komu se ga ljubi na s dni postavljti in razstavljati. Nam je kombi zakon to je naš mali avtodom. Z njim smo prepotovali od Italije, Avstrije, Nemćije, Nizozemske, Francije, Ćeške, bivšo Jtgo itd ja pa pozimi ko gremo na smučanje je tudi fajn ko flikneš smučke, pancarje in vso kramo in gasa za en teden v dolomite.

Mi2 sva tudi kampirala, s tamalčkom smo potem prvi dopust ‘oddelali’ v mobilni hišici (predvsem zaradi tople vode ter klime za opoldansko spanje), naslednje leto smo z enoinpolletnikom brez problema 2 tedna kampirali. Imamo passat karavan in šotor Outwell Nevada MP, pa nadstrešek, mizico in 4 stole, kuhinjsko omarico, hladilnik in tavelik koher na plin, pa vse spravimo not In v en mali strešni koferček, pa še 3 kolesa dodamo na streho. Letos pa imamo še novo svomesečno članico, tako da gremo spet v MH, naslednje leto pa planiramo spet šotorit, z tem da bomo nabavli nosilec za kolesa za zadaj na avto, na streho pa dali tavelik kofer. Starejši se že vnaprej pritožyje, ker ne bo dpal v šotoru, in pravi, da bo on vedno tako hodil na morje :). Kamp je res zakon za velike in male!

Šotorska prikolica je pri nas zmagala predvsem zaradi udobnosti postelj in zračnosti. Lepo je hladna in veliko spraviš v njo. Potem pa truga na avtu, ki je po možnosti karavan ali enoprostorec. Če se želiš seliti, pri šotorski samo odpreš levo in desno nastaviš noge in že lahko spiš.

Na dopust na morje smo hodili tudi z mlajsimi dojwncki. Plus se kaksnim starejsim. Pa smo se imeli super. Vsi, vkljicno z malo smo ne ssmo preziveli, ampak smo se imeli odlicno.

Ni pa treba zato kupit kombija. Poskrbi predvsem, da boste imeli prosror, kjer boste v primeru dezja preziveli kak dan. Ker sta vajrna kampiranja, predlagam sotor s stojno visimo plus arafat.

Letos smo na.morju srecali cel kup druzin z zelo majhnimi otroki. Kar nekaj jihje bilo v prirejenih kombijih, so pa tudi sotorili in otroci so uzivali. Spali so pa v vozickih v senci.

No, saj za letos septembra gremo kar v MH, drugo leto pa…Tale sotor od Nevade…dobra zadeva, bom razmislil, sicer sem bolj vajen nakupov v decathlonu.

No, saj letosnji september gremo kar v MH, naslednje leto pa…Tale sotorcek Nevada je odlicen, bom premislil, sicer najraje nakupujem v decathlonu. Glede MH, je ze bil kdo v kampu Jezevac na Krku in dopustoval v teh hisicah, kako vam je bilo vsec?

Ja, če kupiš Nevado, ti sigurno ne bo žal, je pa to kar velika zadeva, tako fa če imaš še nadstrešek zraven, rabiš kar konkretno parcelo. V prosti coni je v sezoni v bolj popularnih kampoh kar težk najti dovolj prostora.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close