Kampiranje z kamp prikolico – začetnik ??
Pozdravljeni,
zanimam se za nakup kamp prikolice za do 4 osebe, vozno z tretjo tablico.
Vendar pri tem sem poplnoma na začetku in vas prosim za povsem praktične nasvete in izkušnje, kaj gledati pred nakupom, kako izbirati in vse kar bi mi prišlo prav pri nakupu.
Prav tako bi bil vesel še nasvetov kaj vse potrebujem pri prevozu prikolice pri postavitvi in in kaj je nujno potrebno imeti.
Tukaj sem popoln začetnik in vas prosim za vaše izkušnje pri tem.
LP Jaka
Poglej na www/caravaning.zanimiv.net
Veliko informacij!
Za začetek priporočam, da na vsak način pogledaš pod prikolico, dno se ne sme upogibati pri hoji -znak da zamaka.
Ne vem kakšne cilje imate, potovanje ali stalna postavitev ?
Seveda ima vsak svoje potrebe, prikoličar sem 25 let, za leti je močno rasla potreba po dodatni opremi, spolh če si na enem mestu, sedaj ko raje potujemo, pa potrebe po opremi ni veliko.
Lep dopust
ABS
Mi smo kampirali od mojega tretjega leta. Prvo leto smo imeli samo prikolico, naslednje leto še baldahin zraven, potem pa smo končno kupili predprostor. Naša Adria je 1983 letnik in ima eno dvojno ležišče in en pograd, ki ni fiksen, je tak kot nosila in se ga da odstranit. Primeren je za otroke do max 10 let (kar se udobja tiče, moje mnenje). Potem smo kupili platneno spalnico in zložljivo posteljo in je brat spal tam. kuhali smo vedno kar na kuhalniku v prikolici, hladilnik smo kasneje začeli vozit sabo kar tavelik, ko smo domačega zamenjali, tisti iz prikolice pa je itak crknil. Vedno smo ob drevo postavili lesen pult na katerem smo prali posodo, večina ljudi jo pere kar v lijakih pri WCjih. V preprostor je dobro dati podlago, vendar naj bo takšna z luknjicami ali kaj podobnega, saj je drugače preba stalno pometat. V kampu je pač veliko prahu …
Pri postavljanju predprostora najprej sestavite ogrodje in ga položite na tla. Potem vpeljite platno na prikolico, in ga položite čez ogrodje, šele potem ga dvignite (verjemi temu nasvetu, preizkušen na lastni koži).
Dobro je imeti eno kanto z vodo na pipco, ki jo obesite na drevo za hitro kaj sprat. ni treba vedno v prikolico hodit.
Ko jo postavljajte se dobro prepričajte kje je sonce, ker je kasneje ne bo ravno užitek prestavljat. Pod noge prikolice (ki so pri starih zelo ozke) daj dilce, ki jih pripravi doma (sam ali mizar) in jih imej vsaj tri za pod vsako nogo. Vzemi vaservago, da boste lahko prikolico vsaj približno uravnovesili. Super so tudi kovinske montažne police za v predprostor in obešeni žepi za razne drobnarije (ena velika plahta blaga, gor našiješ žepe, zgoraj zašiješ kanal v katerega daš kovinsko šibko in obesiš na steno predprostora).
Pred predprostorom smo imeli v zadnjih letih tudi belo tendo (arafat) za senco. Preden postavite preprostor odstranite ostrejše kamenje, storže, veje …
Obvezno orodje – lopata, kladivo (da ne boste z kamnom klinov nabijali), vaservaga, klešče, podaljšek za elektriko (vsaj 25m!!!), ključ za kolesa (včasih je najlažje prikolico na nogice, odšraufat kolo in spustit, če je npr. naklonjen teren) …
Cerada za avto je priporočljiva. Ali pa Resin remov – sprej za odstranjevanje smole (ne po plastiki!!!). Če dobite smolo na predprostor, pojdite na plažo in poiščite kakšen siporeks. Potem pa ko zlagate predprostor na mesta s smolo s pomočjo kamna naprašite siporeks na to mesto, da se smola popolnoma osuši. Drugače boste imeli naslednje leto harmonikasto streho predprostora 🙂
Naspodnji rob preprostora je najbolje položit večje kamne ali flaše z vodo. Vrvi s katerimi napnete preprostor označite (gor navežete barvni trak ali polvinil vrečko). Ponoči si boste hvaležni.
mi smo z našo prikolico tudi potovali – Italija, Francija, Španija, Nemčija, tako, da je naredila kar nekaj km. Vsekakor doživetje za otroke, pa low budget, ker smo precej spali na raznih parkiriščih, pa fino je, ker lahko pred mestom pustiš prikolco in z avtom v mesto.
Smo pred Sagrado v Barceloni pustili avto in pustili laufat hladilno skrinjico (vedno smo jo imeli s sabo, ker je v 40+ vročini reševala življenja), kar smo pozabili. ko smo smo prišli nazaj pa popolnoma prazen akumulator in kazen za 5000 pezet na šipi. Smo porinili avto in se odpeljali 🙂
Meni so bili to najboljši časi … zdaj prikolica čaka, da bomo spet imeli toliko dopusta kot v srednji šoli in da se bo splačalo prikolico spet pripravit. Ker pomoje se je za manj kot en mesec ne splača niti začet pripravljat. kar traja, da vse urediš.
Pred nakupom se pač prepričaj, da je podvozje ok, da poden ni (preveč) razmajan, da so blazine na posteljah v relativno dobrem stanju, da vijaki na nogah ne preskakujejo, da strešna okna ne puščajo in če kupiš poleg tudi predprostor ga obvezno preglej, če manjka kakšna šprikla in če so kje kakšne luknje ali pokvarjene zadrge …
Lp, mm
Forum je zaprt za komentiranje.