Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kampiranje v Grčiji

Kampiranje v Grčiji

LEP POZDRAV!

LETOS GREMO Z DRUŽINO KAMPIRATI V GRČIJO. VLJUDNO PROSIM ZA INFORMACIJE.

HVALA

Kam pa greste? Kaj konkretno vas zanima?

VSE V ZVEZI S CAMPI, SPLOH NA PELEPONEZU. IN PA VZHODNA STRAN.

http://www.eurocampings.co.uk/en/europe/

[http://www.camping-in-greece.gr/ResultsArea.asp?PArea=PELOPONNESE&Submit=Go%21]

Mi kdo lahko pove kako naredim aktiven link?

Lani smo kampirali na Peloponezu – priporočam skrajni jug, kjer so čudovite plaže, prijazni ljudje in dovolj prostora v kampih. Nikjer nismo imeli rezervacije in smo prostor vedno dobili brez težav.

Pozdravljeni.

Letos smo bili za majske praznike z avtodomom v Grčiji. Ker v Grčiji ne smeš kampirat izven kampov (na to te opozarjajo table) smo že v naprej okvirno vedeli v kateri AC bomo šli (gori imaš že napisane naslove). Najprej smo bili v kampu REA, to je na polotoku Sithonija pod Solunom (Thessaloniki). Kamp je privat, cene maš na netu. Ostali kampi v katerih smo bili, vas vrjetno ne zanimajo, ker smo si ogledovali grške znamenitosti v notranjosti države ( Delfi, Meteora, Atene). To je bil v bistvu edini kamp ob morju v katerem smo bili. Kamp je večino v senci, ima lepo peščeno plažo, prostora za okoli 80 prikol ali šotorov, je narejen v smislu parcel , večina teh parcel ima vodo, pred kampom je otok in s tem zaveterje, WC so solidni (wc papirja pa itak nikjer v Grčiji ne smeš metat v školjko). Tople vode je bilo neomejeno. Maš še pralni stroj, mini market. Lastnika ful prijazna, sta se hotela kar naprej pogovarjat z nami. Ona zna angleško, on pa zelo dobro nemško. Vedo tudi nekaj o Sloveniji. Pravita, da je potrebno preden prideš poleti tja vsaj kakšnih 15 dni prej poklicat, da si rezerviraš mesto. Lahko pošlješ tudi e-mail.

Drugače pa, če vas zanima še kaj v zvezi z potjo do in ostalih kampov v katerih smo bili, me kontaktirajte na e-mail: mskarli@yahoo.com. Mi gremo letos avgusta še enkrat tja. Nam je bilo zlo všeč.

Pa lepo se imejte v Grčiji.

Smo lani kampirali po Peloponezu. Bili smo v 3 kampih. Šli smo v obe smeri s trajektom. Naslednjič gremo s trajektom samo nazaj.
Sicer pa smo se imeli super, tudi otroci so bili navdušeni. Šli smo nekako v smeri urnega kazalca. Iz Patrasa smo skočili na hitro še v Atene, potem pa po vzhodni obali proti jugu in potem po zahodni gor.
Na vzhodu in okrog Nafplia so plaže bolj peščene, od juga proti zahodu pa mivka. Tudi meni osebno mivka ni glih (čeprav je taka bolj groba), ampak za otroke pa je zakon. Hrana ni pretirano draga, sploh girosi so poceni in zelooo dobri.
Kar se tiče pa kampov pa takole:

1. kamp blizu Nafplia je bil Kastraki, pri kraju Tolo. Meni je bil od vseh najbolj všeč. Bil je tudi najdražji, točno pa zdajle ne vem, koliko smo plačali. Ima lepo peščeno plažo, nobene gužve in vse, kar pač rabiš v kampu. Veliko sence. Precej vetrovno. Nobenega bazena. V živo veliko lepše, kot izgleda ne tej strani:

2. kamp je bil tale:
našim otrokom je bil najbolj všeč, meni najmanj, predvsem zaradi mivke (do plaže greš po sicer urejeni potki kakšnih 50m, ob potki je tudi tuš) in pa ogromno muh je bilo tam. Morda tudi zato, ker ni nič pihalo, posledično je bilo tudi nekoliko bolj vroče. Sicer pa kamp OK, na zastonj uporabo imaš kuhalnike, hladilnike in hlajeno tekočo pitno vodo. Pa na plaži ležalnike in marele.

3. kamp pa je bil tale
tudi mivka, prav tako imaš hladilnike, kuhalike in pitno vodo. Ta je največji od vseh treh. Smo pa samo 2x spali tam, ker se nam je dopust že zaključeval.

V vseh kampih je trgovina, urejene saniratije, senca…So se pa kampi začeli “filati” v zadnjem tednu julija, tako da v zadnjem kampu nismo imeli kaj dosti za izbirat, ker smo bili s tremi šotori.

dobro jutro. vsem najlepša hvala za odgovore. naše kampiranje v Grčiji je uspelo. letos avgusta gremo tudi kampirati v Grčijo in sicer na Halkidiko. zanima me, če je kdo od vas že bil tam. kakršna koli informacija je dobrodošla. hvala vsem in lep dan še naprej.

zdravo… tudi midva greva letos z avtom po grčiji oz. podgorica, ohrid, meteora, olimp in pa halkidiki in me zanimajo kakkršnekoli informacije oz. nasveti glede potepa…najbolj me zanima glede kampov na halkidikiju…plaže, cene, razgled….hvala

lp, j

Že dve leti zaporad smo kampirali v Grčiji. Predlanskim smo z avtom šli preko bivše Juge do Platamonasa, kjer je res veliko kampov, do Aten in potem po Peloponezu, nazaj pa iz Patrasa s trajekom. Lani pa smo šli v obe smeri z avtom, obiskali pa smo Solun, Tasos in Halkidiki. Kampov je povsod dovolj, razen v neposredni bližini Soluna jih ni. Na Halkidiki smo kampirali na Sithonii, Kalamitsi kamping. kamp je zelo velik, za moj okus malo prevelik, je pa dobro urejen in ima prelepo plažo. http://www.thalattacamp.gr/ Je pa to eden dražjih kampov.

Mi smo tudi kampirali na Sithonii in sicer v kampu Armenistis. nam je bilo super, bilo nas je sedem, kombi, dva šotora in smo za osem dni plačali okoli 520 €. imeli smo tudi elektriko. Je pa potrebna rezervacija. Nam so rekli, da po 15. avgustu ne bo gužve, da ne rabimo nič rezervirat, vendar smo komaj dobili prosto mesto. v tem kampu imajo tudi hiške, ki jo rentaš, vendar vse po prethodni rezervaciji. Otroci so uživali, nam je bil tudi super. Kolegica je bila tudi na Tassosu in je kampirala – blazno zadovoljna in zelo poceni.

Bili pred 5 leti, na prvem prstu pri prekopu Moundania, krasno izhodišče za izlet z ladjo ob Atosu-samostani!!!! ( pojdite na 3 prst precej zgodaj, karte precej ceneje kot lokalna agencija), drugi prst mi je deloval bolj sindikalno, čeprav vtis lahko moti, obvezen postanek v Solunu, tržnica, poskušajte najti še srbsko pokopališče ( 1.svetovna).
Na poti do tja sta edina kampa Beograd -Zemun, cesta proti Novem Sadu-avtokamp Dunav, in drugi kamp na vhodu v Skopje-označeno.
Upam, da se na pot ne odpravljate v času albanskih porok -čakanja na meji!
Srečno pot!

ABS

Naslednji teden se s fantom odpravljava v grčijo – celinska grčija (z avtom in šotorom). zanimajo me kakšne sveže informacije od tistih, ki ste bili letos tam 🙂 ali se kaj pozna kriza, kakšne so kaj cene? Kje se najbolj splača kupovati hrano? Slišala sem da je najcenejši lidl?
Mogoče kdo ve kako je s prenočevanjem izven kampov (ko ni sezone) se to da ali zelo nadzirajo? Ima kdo kašne izkušnje s tem? 🙂 hvala

Jaz sem bila v Grčiji leta 2010 in v dobrih 14 dneh ko sem bila tam, smo v kampu spali samo 3x in 3x v hostlu…tako da se da kampirat izven kampov, samo znajti se moraš 🙂 je pa res da se to da na celinski Grčiji, na otokih pa mislim, da je to res skoraj nemogoče.

pazite da vas ne oropajo

Mi smo spali vedno bolj na samem. Me je bilo pa vedno strah, kaj če kdo pride ponoči in se zjutraj zbudimo brez vsega…ampak ni bilo nobene slabe izkušnje. Šotor smo postavljali ko je bila že skoraj tema in spakirali zgodaj zjutraj in hitro naprej. 🙂 Je pa bil potem na sredini septembra čas, ko so pobirali pridelke in obirali olive in je bilo že bolj tvegano, da bi nas kdo videl. Smo pa imeli vedno pripravljeno stekleničko uzota ali česa podobnega, če bi nas slučajno začel preganjati kakšen kmet 🙂 spanja na prostem si seveda ne moreš privoščiti v atenah ali kakšnem večjem mestu 🙂

Ampak to pa zame ni noben dopust, da te je celo noč strah, …”kaj če kdo pride ponoči”…. in postavljanje šotora ob temi in zgodaj zjutraj naprej….

Ampak, kakor komu paše.

Mi smo prevozili Peloponez po dolgem in po čez ter Kreto. Na celini smo kampirali izključno v kampih (na obali je sicer policijska kontrola – čoln, ki prečekira večerno dogajanje, na Kreti pa lahko postaviš šotor kjer ti je volja. Če si bolj avanturističen tip, priporočam, da imaš s seboj nahrbtnik, kamor stlačiš manjši šotorček, spalko in najnujnejše, ter se peš odpraviš po kakem kanionu ter na koncu, na skoraj prazni ali celo čisto prazni prekrasni plaži prenočiš pod tisočerimi zvezdami. Nepozabno in neprecenljivo! Na Kreti kampiranje na divje ne preganjajo, lahko ti policaj stoji zraven šotora in ne bo komentiral. Vendar je potrebno vedeti, da to Grki zelo izkoriščajo, zato so divje plaže (ki pa so socer dostopne z avtom) v avgustu zelo obljudene in polne šotorov.

Bili lani.Do Igoumenitse s trajektom potem pa Meteora,Delfi,Sounio,Atene,Navplio,Finikounda,Kiparrisia,Kato Alisos,Parga,Igoumenitsa.
Vse v kampih.2500 km potovanja in predelane skoraje vse znamenitosti Grčije.
Letos smo imeli plan z avtom na Kreto, pa me je kap, ko smo (že v early booking) vprašali za ceno trajekta – lani z rezervacijo v februarju avto,2 odrasla in otrok 216 eur, leto enaka kombinacija 590 eur, naprej do Krete potem niti nisem več spraševal.

Uf, nisem še gledala letošnjih cen za trajet do Krete. Mi sicer nikoli ne kupujemo kart v naprej. Uletiš v Piraeus in v pristanišču kupiš karto za naslenji trajekt. Mi bolj ustreza, ker potem nismo vezani na točen datum. Potujemo pa z avtom celo pot preko Srbije, Makedonije.

pozdravljeni,

zanima me kje iščete-rezervirate za trajekt?

ali je možno,če greva cca 1.sept nazaj,da je lahko ceneje,da kupiva takrat v Piraeus-u,
ali je še zmeraj boljše-ceneje če se vnaprej rezervira?

lp

Za Kreto je najugodnejši trajkt od ANEK lines. Lahko rezerviraš karto preko spleta (tukaj) ali pa kupiš karto v pristanišču. Anekova pisarna je na glavni ulici ob pristanišču, je ne moreš zgrašiti. Kakšna je razlika v ceni, ne vem, lahko pa ti javim avgusta, ko se vrnemo (kupili jo bomo v anekovi poslovalnici).

Zdravo!

Samo, da vas opozorim. Imeli smo rezervirane počitnice na Krfu. Agencija nam je vrnila denar, ker baje vozijo trajekti samo še ta teden, potem pa so jim vse odpovedali. Raje preverite. Mi gremo zato v Nico.

Lepe počitnice!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close