kampiranje v črni gori
torej danes je padla odločitev, da gremo letos kampirat v črno goro, natančneje v bar ali ulcinj. že nekaj let kampiramo in je super sploh ker lahko otroci neomejeno uživajo. Vsa leta smo kampirali na hrvaški obali in smo bili zelo zadovoljni sedaj pa kot sem že omenila gremo v črno goro. zanimajo me izkušnje tistih, ki ste bili že letos v črni gori ali lani kako je tam. S hrvaškimi kampi imamo samo dobre izkušnje. Zanima me ali bi me moralo biti strah kako je v njihovih kampih glede varnosti ali kradejo bi me moralo skrbeti. Kot sem že omenila gremo v ulcinj ali bar slike so fenomenalne, kako pa je ob večerih ali so po večjih mestih tudi stojnice s kičem. (imam 2 hčerki stari 14 in17 let in ju to najbolj zanima kako je ob večerih) ali mi lahko predlagate kakšen kamp preverjen iz prve roke. Na avtokampi.si sem si že ogledala kampe po črni gori in me kar malo skrbi. na hrvaškem se v kampih vsi pozdravljajo med sabo in se hitro s kom spoprijateljiš kako pa je v črni gori? res me zanima, ker me skoraj malo skrbi. tudi cene so neprimerljivo nizke s hrvaškimi kampi.črna gora avtokamp za 4 osebe +šotor+avto+elektrika pride od 15 do 20€ na hrvaškem pa isti pogoji in ne prideš izpod 35 € na dan.
Ravno danes nazaj iz Ulcinja, kamp Safari beach, urejen, čist, varen, kamp je čisto ob plaži, veliko sence-borovci, plaža mivka, najem ležalnikov in senčnikov, lep bar ob plaži. Sanitarije v tem kampu za njihove razmere čiste, cel dan snažilka čisti za vsakim, ki gre v WC ali tuš (predvsem zaradi mivke). Zanimiva izkušnja vsekakor, ni pa to turizem primerljiv s kampi v Istri ali kampi tipa Straško, Šimuni. Mi smo plačali za avto, šotor, dva odrasla, otrok 10 let, elektrika, WIFI 18 EUR/na dan-brez računa, ti ga ne dajo, mi pa zanj nismo rekli. Kamp je miren, veliko avtodomov. Ulica, kjer so stojnice in lunaparki, pa samo mesto Ulcinj pa je od kampa toliko oddlajeno, da je treba z avtom (Ulcinjska velika plaža je dolga 13km).
Vsekakor je to drugačen turizem, veliko kopalcev je bilo po registracijah od avtov sodeč iz Kosova, Srbije, BIH, tudi Albanije, ki je čisto blizu. Mi sicer nismo bili v Ulcinju za glavni dopust, smo ga obiskali za par dni na potepanju po BIH in Črni gori.
Tudi mi poznamo safari iz Ulcinja. Sicer smo bili pri enih prijateljih, ki oddajajo apartmaje na Veliki plaži. Ta kamp je lepše urejen kot tisti na nudistični plaži na Adi Bojana. Tam je bolj tako kot je nekoč bilo, le za silo so prenovili.
JE pa tu na Safariju ogromno ljudi, plaža pa res fascinantna. Za otroke je pesek res idealen za igro. V morju ni meduz, nobene umazanije, samo pesek. Cene ugodne. Koliko se spoprijateljiš v kampu je pa od tebe odvisno – narod je res od vsepovsod, največ ljudi z juga, ki delajo v zahodnih državah, pa tudi pravih tujcev je vsako leto več.
V mestu Ulcinj ogromno krame in štantov, pojest se da za solidno ceno. Od tega kampa je do mesta približno 3 km.Znani so tudi po zlatarnah. Nad Slovenci so navdušeni, mi smo se počutili varno, res pa je , da smo pri teh prijateljih parkirali noter na dvorišču.
Forum je zaprt za komentiranje.