Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kampiranje po Švedski

Kampiranje po Švedski

Letos nameravam z družino kampirati po Švedski 3 tedne,pa me zanima,kje lahko kupiš Caming Card Scandinavia.Zanima me če je pametno vsaj v eno smer potovati s trajektom iz Rostocka do Trelleborga,vrnil pa bi se preko Danske.

Če ima kdo kakšen boljši predlog naj mi ga zaupa.

Camping Card Scandinavia kupiš po mojem lahko v turističnem biroju. Midva sva svojo kupila v prvem kampu. V nekaterih je to obvezno. Poskusite, kdaj kampirati tudi tako na divje (je dovoljeno, da postaviš šotor kjerkoli izven mest in 150 m stran od prve hiše. Težko je najti primeren prostor, da se zapelješ od njega z avtom. Če je v bližini kakšna hiša, greš pa vprašat in ni problema. Po mojem bi bila to fajn izkušnja za otroke.

Glede trajekta pa je to lastna odločitev. Po mojem se potovanje kar podraži.

Živijo!

Camping Card Scandinavia lahko kupiš v kampih po Skandinaviji, lahko pa jo naročiš preko interneta (ne vem točno strani) in ti jo pošljejo po pošti. Naročiti jo moraš vsaj 3 tedne pred odhodom. Tako jo lahko uporabiš že pri prvem nakupu trajektne vozovnice, saj imajo nekatere Skandinavske linije s to kartico kar 10 % popusta. To pa je že nekaj.

Mi smo potovali iz Rostocka v Trelleborg. Nam je ustrezalo, saj lahko prideš iz Ljubljane do Rostocka v 1 dnevu, zvecer nekaj po 22. uri gre trajekt in si zjutraj že na Švedskem in že uživaš v njenih lepotah. Skrajšaš si pot in privarčuješ na prenočišču. Nočne vožnje so malenkost dražje, cene so višje ob vikendih. Mi smo za avto + 4 osebe plačali cca. 135 EUR (vikend).

Vračali pa smo se čez Dansko, da smo si ogledali tudi to deželo (tudi čez vikend). Most iz Švedske na dansko 31 EUR, trajekt iz Danske v Nemčijo cca. 65 EUR (ne vem točno). Če seštejemo ti ceni + precej več kilometrov – več bencina + precej več dnevnih ur časa, se mi zdi trajekt iz Rostocka super varianta.

Lepo potovanje…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close