kampiranje nasveti
Mi smo vedno dajali eno plahto pod šotor, ne vem se potem lažje očisti, manjša je verjetnost da se predre. Glede blazine ti ne morem svetovati nima izkušen ne z eno ne z drugo, pa še sama nisem preveč zahtevna in z lahkoto spin na trdem.
Glede kuhanja jaz čez poletje veliko uporabljam pica pan, tisto električno ploščo. OK pice še nismo pekli v njej tudi ne verjamem da bi bila dobra ostalo pa od rižote, šmorna, pohane palačinke, škampi in školke na buzeri, pa ribe in meso.
Tako da meni je to in če greš za par dni da si tako organiziraš super. Je pa res da potem ne mores kakšnih makaronov met.
Mi smo pa pod šotor vedno dali polivinil. Kuhali smo na plinskem kuhalniku z dvema rinkama in 5kg jeklenko in smo za to imeli posebno mizo s stranicami, ki so kuhalnik ščitile pred vetrom. Imeli smo tudi tisto okroglo električno ponev, a nam je niso dovolili uporabljati v vseh kempih, ker so imeli precej slabotne varovalke.
Za spat pa sta bila 2 turbomaximusa. Razsvetljavo smo imeli električno, dve lučki – ena v predprostoru, ena pa notri.
Šotor smo vedno postavili na rahlo neravni parceli in okoli njega skopali plitke jarke za primer dežja. Tega ne dovolijo počet v vseh kempih.
Kampiranje je postal luksuz. Solidna oprema te pride cca 1000 eur prostor v kempu pa enako kot apartma.
Kemp opremo se kupuje po sezoni. Šotor naj ne bo velik ker v šotoru se več ali manj samo spi ter če imaš velik šotor je težje najti tako veliko ravno parcelo sploh na hrvaski obali. Blazine samonapihljive vsaj 10 do 15 cm, ki pa stanejo v igluje 1 kos cca 100eur poglej v jskju so cca 30 eur.
Miza naj bo stabilna, stoli res dobri saj na njih veliko presedimo. Kuhalnik na elektriko ter picopan. Obvezno hladilnik. Veliko odtehta tudi ležalna mreža. Kok imaš pa stare otroke? Ker če niti ti niti tvoj mož niti ti niste kampirali do sedaj dvomim da boste uzivali v tem
Odvisno za koliko časa in s kom greš. 2 zaljubljenca rabita majhen šotor in nič drugega, jesta kjer in kakor nanese. Družina z več otroki pa poleg solidnega prostora rabi tudi kaj skuhati.
Mi imamo prostoren šotor z 2 spalnicama, kupljen pozimi preko bolhe za slabih 100 EUR in nam je super. Hodimo kampirat po kakih 5 dni skupaj ne dlje in poenostavimo z opremo, a imamo vse. Kupili smo steklokeramično ploščo in v campu vedno vzamemo elektriko. S seboj vzamem lonec in ponev. Tako lahko pečemo ali kuhamo. Imamo tudi set plastičnega pribora in krožnikov. S sabo imamo še mini hladilnik in malo mizo. Za stole nam služijo kar ležalniki, ki so po potrebi tudi za na plažo. Za spat imamo 2 turbo postelji. Oblačila so v kovčkih/potovalkah, ki jih dosledno zapiramo, da kaj ne zleze notri, uvedemo eno vrečo za umazane stvari in eno večjo toalet. torbo za kopalnico in je. Nič camp omaric, nič camp kuhinje….
Midva pod šotor ne dava nič, spiva na Termarest spalnih blazinah, so nekoliko dražje, vendar odtehtajo ceno. Kuhava na plinu, mali “gas plin”, dva imava in po dve, tri bombice. Ker je najin dopust vedno kolesarki, dvo-tri tedenski, se ne moreva preseravat niti s prtljago, niti s hrano. Za pokrit kapna in s seboj imava spalke.
Ko sva šla na najin prvi, skoraj 3-tedenski road trip po Španiji, sva imela mali iglu, 2 armafleksa in 2 spalni vreči – to je v bistvu minimum, kar porebuješ za v kamp. Nobenih miz, stolov, kuhalnikov in ne vem česa še. In je bilo to do sedaj eno boljših potovanj.
Z leti sva potem dokupovala stole in mizo, plinski kohar, samonapihljive blazine, boljše spalne vreče, malo večji šotor z integriranim dnom … Ker pa ne kampirava 14 dni na istem mestu ampak se običajno na par dni seliva, imava opremo kar se da zminimalizirano. Tako da tudi če ne kupiš od A do Ž vse opreme naenkrat, se da.
Midva imava pod šotorom, čeprav ima integrirano dno, eno plahto, tako zeleno, dobiš v Merkurju na vrtnem oddelku za kakih 10-15 evrov, odvisno od velikosti. Dna šotora pri pospravljanju ni treba čistit, pa še malo je zavarovano.
Spali smo že na armafleksih, napihljivih in samonapihljivih blazinah, te zadnje so mi najbolj fajn. Če nisi ravno kraljična na zrnu graha, je 5 cm čisto ok.
Forum je zaprt za komentiranje.