Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kampi lošinj, cres

kampi lošinj, cres

Razmišljamo, da bi šli dopustovat v kamp na Lošinj ali Cres cca. 7. julija. Ali je takrat v tamkajšnjih kampih že velika gužva? Ker razmišljamo, ali se nam bolj splača rezervirat v kampu Čikat ali ne. (Tam nobenega kampa ne poznamo in bi se brez rezervacije lahko pač odpeljali do naslednjega, če bi rezervirali, pa moramo cel teden ostati tam…. ) Imamo pa majhnega otroka, ki popoldne še spi, tako da bi si seveda želeli prostorček za šotor z vsaj malo sence.
Pa še eno vprašanje: ali je v Čikatu veliko čolnov? Spomnim se samo enega kampa na Lošinju – tik ob cesti, ko smo se pred leti vozili mimo in so bili ob kompletnem kampu parkirani čolni. Glede na veliko pohval na forumih upam, da to ni bil Čikat?
Hvala za pomoč!

Jaz ti svetujem Punta Krizo na koncu Cresa levo, ali pa Nerezine (prvo pravo naselje na Losinju na levo).

Cikat je ful velik in se zna zgodit, da boste dobili plac precej visoko (torej dalec od vode).

Ce pa boste sli na sreco, poskusite tudi v Kovacinah v mestu Cres.

Če pristanete v Kovačinah in boste tam vsaj 1 teden, se zna zgoditi, da se strečamo 🙂

Se vidimo v Kovačinih-Cres, zadovoljni smo, tja hodimo že nekaj let, urejene sanitarije, plaža – super tudi za otroke.

jaz imam zelo dobre izkušnje s kampom pri martniščici na cresu – avtokamp slatina. veliko sence, veliko prostora in tudi v sezoni se ne “gužvaš”.
več info tukaj: http://www.ac-slatina.hr/hrv/

šecjen hvala, ampak bolj kot linki me zanimajo morebitne osebne izkušnje… LP

V Nerezinah se v začetku julija najde prostor za šotor in tudi za kamp hiščo.( Rapoča) Kamp je miren, senco je treba poiskat. Čolni so parkirani v samem pristanišču ( če se mu sme tako reči, pri Cerkvi), ob obali jih ni.

LP

Moja družina z 3,5 letno hčero ima z Čikatom samo in res samo pozitivne izkušnje.
Lani smo v Čikatu preživeli 4 fantastične mesece. Naša prikolica je direktno ob vodi in za njo je prostora za kar nekaj šotorov (cca. 10). Vedno je tam mesto in prostor tudi v največji sezoni, kot je bila lani.
Prvi WC ji so čiščeni vsaj 30x na dan. Tako čisti in urejeni kot v hotelu.

Nas je lani to prepričalo da smo se odločili in tudi kupili prikolico v Čikatu. Ob sprehajalni stezi na drugi strani zaliva je raj za otroke – peščena plaža /tam skoraj nikoli ne piha. Ob plaži so odlična in varna igrala in seveda kar je najpomembneje takoj zraven je na pesku urejen beach club, kjer si lahko privoščite kak koktajl. V tem zalihu je po našem okusu najboljša restavracija na Lošinju – CIGALE. Sveže ribe, odlična postrežba in pravi gurmanski oddih 4 minute hoje od mesta kjer je prikolica in vsi šotori.

Aleksandra ne vem kakšen dopust imate v mislih in kaj si želite ampak v tem campu ki je res ogromen boste sigurno našli prostor zase. Za otorke je na drugi strani zaliva urejeno tudi otroško igrišče kjer je 2x na dan animacija in delavnice. Zvečer imajo ob nogometnem igrišču tudi trampolin kjer se kar tere otrok, ki za nekaj kun skačejo kot nori.

Omenit moram seveda še eno zanimivo mesto kjer je odlična hrana v kolikor pač na roštilju ne spečete kakšne odlčine ribe. To je KREDO restavracija in caffe direktno na vodi. Hrana je vedno sveža in odlična. Zraven je tudi htl. Kredo kjer se lahko razvajate v savni ali na odlični masaži. Lahko pa mogoče rezervirate si mestov tem hotelu in šotor sploh ni potreben. Je najčistejši na otoku – preverjeno. Pod hotelom Kredo in restavracijo je tudi zanimiva plaža – beli veliki kamni in vedno čista voda – razen v neurjih kozahodnik v vse zalive na Z Lošinja prinese kaj svinjarije. Ampak naslednji dan je spet OK.

Še glede čolnov – tudi mi ga imamo na boji diretno pod prikolico. vam ga tudi posodimo za kak izlet seveda proti doplačilu. Da pa o plažah, kamor lahko pridete samo z čolnom na Z strani Lošinja ne pišemo. Noro.
Pa z tem gliserjem ste v 13 minutah na Susku – kjer je spet odlična peščena plaža in v tem zalihu najtoplejša voda daleč na okoli. otroci in odrasli res lahko uživajo čez dan.

Sedaj pa pride večer! glejte – v vseh campih na Cresu in Lošinju (Nerezine,..itd) se zvečer nič razen v Campu ne dogaja. Pa še do najbljižjega mesta morate z avtom! V Čikatu pa se peš odpravite v mesto mali lošinj kjer je vsak večer gneča in prireditve vse tja do meseca septembra (festivali, koncerti, maškarade, povorke, literarni večeri, športne prireditve) in raj za nočne sprehode po rivi kjer vam prodajo kak spominek, sladoled, itd.

No zjutraj lahko moški spet oddidejo peš v mesto – ribja tržnica (nakup svežih rib ali rakov za kosilo/večerjo) in obvezen obisk enega izmed vsaj 50 kafičev kjer vam postrežejo z pravim ita. kapučinom in travarico! Še ogromno stvari je ob Čikatu – zanimiva pa je tudi ta! peš se tudi pride do stare kraljeve ladje kjer poleti disco club – brazilski večeri so vedno najboljši (torek, četrtek).

Vse to kar sem napisal je del aktivnosti dostopnih -walking distance! Avta in prevažanja v vročini z otroci ni!!! odličen dopust!!!

Čist zrak pod stoletnimi bori v Čikatu pa je zgodba zase!!!

C U

Gregor, hvala!
Prvi del vašega odgovora, poln pohvala na račun Čikata, me je razveselil, ampak ko sem prišla pa do tistega: “še glede čolnov – ga imamo tudi mi na boji direkt pod prikolico……” Mislim, da je to odgovor na moje vprašanje o čolnih – najbrž je potem Čikat res ta kamp ob katerem so skoraj po celi dolžini parkirani čolni. Kar je OK, če imaš čoln in se voziš v neobljudene zalivčke. Če pa prideš samo z avtom in šotorom, bi si želela obale bolj ali manj brez zasidranih šolnov – najbrž priznate, da se ni ravno luštno namakat tik ob čolnih, ko voda občasno zasmrdi po gorivu…. Mi si želimo en miren kamp s kakšno peščeno, prodnato plažico, primerno za dve leti starega otroka.
Sem vam zelo hvaležna za odgovor, ampak mislim, da Čikat odpade.

Pozdravljeni!
Mi že par let letujemo v campu Slatina v Martinščici na Cresu. Lep, čist in urejen Kamp, na mirnem kraju, brez nepotrebnega trušča. V primerjavi s Čikatom nam je bolj všeč predvsem zato, ker je manjši in ga ne oblegajo zelo glasni italijani. V začetku julija boste senco prav gotovo dobili. Želimo vam pravo izbiro in lep dopust.

Pozdravljeni!
Mene pa zanima če kdo ve, kje na Lošinju ali Rabu bi lahko bile v kampu kake hiške ob morju. Na Pagu so v Šimunih ful lepe variante, ampak se mi zdi precej predrago (120 eur/dan za hišico). Namreč imamo malčke in bi bilo super, če kdo ve kje je kak tak kamp z lepo prodnato plažo in hišicami.

definitivno najlepše naselje s hišicami in apartmaji je na lošinju-bučanje pri nerezinah. eno najlepših na jadranu. je pa zelo težko dobit prosto mesto…

moja izkušnja s čikatom: čist preveč ljudi-hrup,gužva…ni možnosti da bi se spočil
čisto nekaj drugega pa je camp Bijar-priporčam!
lp

Če želiš osebne izkušnje:
25 let kampiram v kampu Bijar.Kar se tiče morja, so moji trije otroci v njem “zrasli gor”. Za otroke, še posebno majhne, je to idealen kamp, saj je majhen, vse je “na dohvat” – vključno z mestecem Osor (peš 5-10 minut, z majhnimi otroci pa malo več).

Borov gozd, plaža po izbiri. “Potovanja” na plažo ni, ker v petih minutah prehodiš cel kamp, če greš preko zaliva na peščeno plažo pa pomeni to dodatnih 5 minut. Vse je v krogu 5 minut – sanitarije, trgovina, morje.. Tule sem dala gor par slik za ilustracijo: http://picasaweb.google.com/deizzi/Bijar#

Za orientacijo: kamp leži v zalivu desno (prva slika), ob zalivu gre potka proti Osorju, ruševinam in peščeni plaži ob ruševinah (sliki 2 in 3), kjer ni privezov za čolne (plaža slike 4,5 in 6). Otroci s starši pa se največkrat kopajo in igrajo kar direkt pod kampom, kjer sicer so privezani čolni v sezoni, a so privezani dovolj daleč od obale in redko na pomol, kjer se sončijo družinice (in ob pomolu desno in levo, kjer se igrajo otroci – slike 7,8,9 in 10).
Lahko greste iskat malo bolj divje plaže ob gozdu v smeri Cresa, a mislim, da z majhnimi otroci ne (skale).

Kamp je neverjetno miren, tih, tudi ponoči. Vsi se sprašujemo kako to da v tem kampu vsi toliko spimo – tudi zjutraj zlepa nobenega ni “ven” :))
DO SEDAJ ni bilo v restavraciji kake glasbe ali plesa, je pa menda kar vredu hrana in sladoled. “Ruecajt” je ob 11h.
Je pa seveda kakor vsak kamp v sezoni poln (nafila se tja do 15.7. in je en mesec poln, potem je spet manj folka). Vsekakor je daleč najlepše v drugi polovici junija in tja do 15.7.Ni pa krize niti v sezoni..

Če vam tu ne bi bilo všeč, imate možnost iti naprej: Punta križa (nudo) je 15 km stran, Poljana in Čikat pa 20 km..

Če te še kaj zanima, vprašaj.
Ravno danes pa sem odkrila njihovo prenovljeno uradno stran, kjer najdeš tudi dosti odgovorov in slik, še celo virtualni ogled kampa 🙂 http://www.camps-cres-losinj.com/bijar/slo/

Upam, da ti je bilo kaj v pomoč.

Daisy

No, ja slilke so se vse zmešale… upam, da boš ugotovila katera kaj prikazuje….

Daisy

Tale kamp Bijar pa res ni slab.
Men je tud Čikat zdej manj všeč. Ker že tako je gužva na plaži, pol so pa še čolni tam….

hojla gregory zanima me če vašo prikolico tudi oddajate v sezoni2010 in sicer okrog 10 julija od10 do14 dni hvala
lp
gita

No, pri nas v kampu je tak sistem, da imamo v pavšalu možnost bivanja le lastniki in ožje sorodstvo, ostali pa morajo plačat normalno osebo+takso.
Če bi najemnik plačali potem še meni najemnino se mu ne bi glih izplačalo.. ??
Ne vem, da bi pri nas kdo oddajal, oddaja pa Gebetstrother (??) v kampu.
Moji prijatelji hodijo že vrsto let, sedaj najamejo prikolico od Gebetstrotherja (al karkoli že je), prej je imel prav kamp svoje, cenejše.

Sicer pa jaz itaq nisem pravi naslov, ker sem dol po dobre tri mesece, ker sem v penzjonu. Tako se mi tudi pavšal poplača, da o drugi dobrobiti ne govorim 🙂

A je kdo od vas, ki ste se zanimali, potem letos bil v Bijarju?
Jaz kot rečeno dobre 3 mesece (sem že morala vložit prošnjo za podaljšano bivanje). Bilo je božansko, tudi vreme je v Bijarju vedno lepo – kar nekam odnese oblake, četudi vse naokoli dežuje. Praktično ni bilo dežja..
Pa clo masažni salonček so odprli na enem vogalu in še celo je bil zelo zaseden !!

Daisy

Dejzi, pred dvemi leti sem bil v Čikatu. Bilo je lepo, ker smo imeli kolesa, spali pa smo slabo, ker so bili psi v kampu, ki so ponoči veselo lajali, mi pa brez spanca.
Kako pa je s takim laježem v Bijarju? Razmišljam da grem letos prav v Bijar.

Izkušnja , kot opisuje Dejzi, se je pojavila tudi pri nas, v Nerezinah. Samo družina gre lahko za pavšal, pa še to ne čisto vsa, ker nas je več- sorodnikih ničč več; predrago.
Dejzi, prošnje za podaljšano bivanje nisem vložil, sploh nisem na to pomislil.
Je pa za mlajše, ta del (Rapoča,Bijar, Preko Mosta, Lopari) bolj žalosten za mlade in tiste mlade po srcu!!!
Pasjega laježa ni tudi pri nas v Rapoči.
Res, veliko Slovenskim turistom, se zdi “svinjarija” da so nam tako nesranmo omejili prihod na morje.(Rapoča) Je kar nekaj velikih družin v tem kampu, ki sedaj ne morejo več na morje. Predvsem zaradi spiska in “ostalih svinjarij”, ki si jih izmišljajo. Še posebno , ta upravnik, v Rapoči.
Lasko sezono, je promet upadel kar precej, a njih to ne moti; rečejo : Manj je turistov, manj dela imamo, plačo nam pa itak morajo dati!! ????

LP

Pri nas so psi v kampu (tudi jaz ga imam), pa nikoli nisem ne ponoči ne podnevi slišala laježa. No, podnevi – redko kdaj, a ni moteče.Sploh je Bijar znan po tem, da je miren kamp in da se ponoči spi kot ubit – tam vsi pretirano veliko spimo :)) IMa neko svojevrstno energijo.. Pravijo..Tudi otroke redko, le izjemoma slišiš da se ponoči jokajo.

Meni je Bijar še vedno zlo fajn, ravno zato, ker je majhen in ni nek kolos, nudi mi vse kar rabim, ne pogrešam ničesar in nimam občutka da bi nas kdo zajebaval… Resda je samo za familijo, je pa zato cenejši pavšal kot drugje… Včeraj mi je ena pravila, da za Piran plača 2200 pavšala…

Za mlade po srcu – prav za mladino je ogromno tega, ker obstaja kot sem že nekje pisala, družba mladih (v njej so vsi moji sinovi, kadar so dol), ki se ful dobro razume in se imajo vedno fajn (v glavnem se dobivajo popoldne in zvečer v Osorju). Jih je + /- okoli 40 !! Sploh ne vem od kje.. kampovski, pa osorski domačini, pa osorski vikendaši, pa pridejo iz Rapoče in celo Lošinja.. ?? Njihova “sezona” je tam od srede julija pa do srede avgusta ali malo dlje.. takrat jh je največ. Imajo tudi neke lošinjske Zreče pri Nerezinski pumpi (2 km od Osorja) – Ridimutak… So tko prijatli, da se občasno srečajo tudi izven sezone – v Ljuboljani ali Zagrebu ali kjerkoli si že organizirajo … Imajo tudi svojo skupino (zaprto :))))) na FB itd…
Za nas starejše, mlade po srcu pa res ni kakega plesa ipd… kje pač treba it kam iz kampa al pa siu narest fešto kar doma na parcelci :))) Mi se znajdemo sami in ne pogrešamo muske prav zlo..
Za otroke in še mlajše pa je za moje pojme prav fajn. Družbe mladih družin in prijateljčkov za igro pa res nikoli ne manjka in to kar v kampu ali pa čez zaliv na plaži.. Moji so bili od malega tu in zdaj nočejo hodit drugam, prav zaradi vsega tega in družbe.

No, ja.. vsak svojega konja hvali, a ne ?? :)))))))

Daisy

No, mi se letos tudi prvič odpravljamo kampirat in ugledali smo si prav kamp Bijar. Šli bomo najverjetneje v drugi polovici julija. Zanima me kako je s parcelami? Ali se tudi v tem terminu da dobit brez rezervacije parcelo? Želeli pa bi zaradi majhnih otrok parcelo v senci in ob morju, s tem, da bi bil dostop v morje primeren za otroke – torej prod in ne kake skale. Ali pa so naše želje le prevelike in nam jih v kampu Bijar ne morejo uresničiti. Mogoče pa poznate kak drugi kamp, ki bi nam to omogočal – pogoj pa je tudi, da je kamp miren in ne prevelik.

Tako kot sprašuješ, bijar, je kamp s takšno plažo Lopari. Je 2km dalje od Bijara ( čez most na Lošinj) in pred Nrezinami. V kolikor hočeš imeti tam parcelo v senci, si jo bo potrebno rezervirati. Samo pazi, označene parcele so v tem kampu bolj na soncu kot v senci. Je miren; sanitarije so precej oddaljene ene od drugih. So pa letos postavili novo montažno stranišče.

Naš , Rapoča, premore zelo malo plaže za takšne male otroke, jih pa je zelo veliko; tudi otroci samo nekaj mesecev stari pa do 2,3–>6 let tudi naprej.

LP

Grezilo, na netu iščem kako uradno stran kampa Lopari pa nikjer ne najdem. Le par zapisoviz raznih forumov. A imate kak kontakt, pa še mal več če mi napišete o kampu prosimmmmmmm! Zdi se super in tudi tistih par slikic, ki sem jih uspela najti na netu kažejo na to, da zna bit to kamp ki ga iščemo. A je primeren za prikolice?Kakšna je plaža (mivka, prod, pesek)? Ali lahko postaviš prikolico čisto blizu obale in je tam tudi senca? Kaj pa veter – ali res tu bolj piha, zaradi stika obeh otokov in temperatura morja v drugi polovici julija? Elektrika je? Sanitarije so čiste (ni mi toliko pomembno, da so ravno nove, glavna je čistoča)? Otroško igrišče? napišite karkoli veste prosim, smo se čist zagreli za ta kamp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close