Kamp Tunarica pri Rabcu? vaše izkušnje
Mi smo letovali v tem kampu več let zapored. Sam kamp je lociran v zaveterje med bregovi in v zalivu, tako da je morje mirno tudi, če v kvarnerju piha.
Kamp je miren, osebje prijazno, wcji dokaj čisti, ampak zastareli v primerjavi z avtokempi višjega razreda v Istri. Trgovina je en kiosk za kruh in mleko dovolj, drugače pa se je bolje odpravit za večji nakup v 13km oddaljeni Labin. Restavracija z kuhinjo je locirana v samem kempu, kdaj pa kdaj celo glasba za ples. Pred leti so bili plesi z glasbo vsako sredo in soboto. Sedaj je tovrstna glasba bolj redkost.
Struktura obiskovalcev je mešana, podobno kod v ostalih kampih v Istri. Priporočljivo je imeti vsaj čoln na vesla ozeroma čoln, da odveslaš do katerega od pomolov, ki jih je v okolici v izobilju.
Prednost kampa je bližina in dokaj ugoden pavšal za tiste, ki se lahko večkrat odpravite na morje v poletni sezoni.
Pomankljivost pa je ista kod v vseh kempih na Hrvaškem, kajti vsi so takorekoč precenjeni, saj šeštevek oseb+prikolice+elektrike+pavšala… presega ceno najema appartmajev. Za 40€ v sezoni v okolici že dobiš appartma za 5 oseb denimo v Ravnem. Ne razumem, zakaj je cenovna politika v kempih taka, da je bolje imeti dva gosta v kempu za visoko ceno, namesto 200 gostov po nižji ceni, saj bi bil končni izkupiček ob nižji ceni večji. Ampak oni že vedo :).
Prepovedano je tudi roštiljanje pred prikolico ozeroma šotorom, saj imajo v ta namen postavljenih nekaj prostorov z betonskimi roštilji. Le te pa so običajno zatrpani z smetmi in nesnago, tako, da je peči čevape večkrat problem kod ne.
Plaža je peščena, morje zelo čisto, kamp pa v senci borov, kar daje dodaten čar temu kampu. Voda je pitna brez prekuhavanja.
Skratka, kemp je lep a cenovno v primerjavi z appartmaji, ali privat kempi v Dalmaciji neugoden.
Mi smo našli privat kamp v Zadrskem področju, kjer so stroški avta, šotora, petih oseb, priveza za čoln cca 200€ za 14 dni z turistično takso. Torej za razliko v ceni pokrijemo še stroške prevoza do Zadrskega območja.
Lep pozdrav in ugodno počitnikovanje PACEK
Pozdravljeni,moj nasvet.Če ste družinica nikar ne hodite v Tunarco,ker se tam resnično nič ne dogaja,tudi sprehajti se nimate kje.Mi kampiramo v kampu Oliva in v Tunarico nebi šla s svojimi otroci pa če mi plačajo.V kampu imajo samo en mali kiosk(kao trgovino)kjer pa morate napr.sadje in zelenjavo naročiti en dan v naprej.Skratka tam ni res nobenega življenja,pa še cel dopust boste odvisni od avta.Probajte raje v našem kampu,ne bo vam žal.Čez dan animacije,razne športne aktivnosti,zvečer odličen sprehod v mesto,nočno življenje razgibano za otroke in starše,skratka ne bo vam žal.Želim vam dobro izbiro in lep dopust.
pozabla sem še povedati da imamo v našem kampu market,na plaži gril kjer se zvečer odvijajo tudi razne animacije in ples,na plaži kioske s pijačami in sladoledom v mestu pa tudi PTT,zdravstveni dom,lekarno,vel.market,ogromno restavracij in picerij,pa tudi disko ne manjka.Skratka čudovito.Mi že 6let resnično uživamo.Če vas slučajno zanima pa me lahko tudi kontaktirate,saj prikolico dajemo tudi v najem.L:P
Pozdravljena Nuška, zanima me glede tega kampa Oliva, mi imamo dvojčka ki bosta poleti stara pol leta in želimo it nekam na morje da bo mirno, senčka, blizu trgovina, pa mogoče možnost sprehoda z vozičkom do centra ali kaj podobnega. Ali misliš da bi nam ta kamp odgovarjal, sicer pa nismo zahtevni potrošniki. Hvala za odgovor!
Nuška
Oba campa imata določene prednosti in določene pomankljivosti.
Rabac je z hoteli Mimosa, Hedera … postal mondeno središče jugovzhodne obale Istre inOliva je del tega središča. Torej je razumljivo, da je trgovin, slaščičarn, kavarn in vrveža v izobilju. Tudi cene so temu primerno nekoliko višje, kod cene v lokalih v okoliških krajih, kod so Labin, Sveta Marina, Ravni, Tunarica,Koromačno ali Trget.
Oliva je primernejša za tiste, ki uživajo v animacijah in organizerani zabavi, kakor tudi za tiste, ki se zvečer radi sprehodijo med prijetne sprehajalce, ki se sprehajajo po “rivi” sem ter tja. Vsega tega Tunarica že zavoljo lokacije ne more ponuditi.
Je pa vsaj zame prednost Tunarice v zavetrju. Ko smo bili z čolnom v Rabcu, so bili tam visoki valovi in močan vetr, ko smo se pa z čolnom pripeljali v zaliv Tunarice, je bil le ta brez valov, kod Blejsko jezero v brezvetrju. Tudi sence je v Tunarici bistveno več, kod pod oljkami avtokampa Oliva v Rabcu. Oba kampa imata peščeno plažo, s tem, da je v Tunarici bistveno manj ljudi na plaži, kar meni odgovarja, saj mi vrvež tisočerih gostov na plaži,ni najbolj všeč. Še večjo vrednost pa ima Tunarica za tiste, ki so z čolnom, saj jim zapuščeni pomoli avstroogrske ozeroma Italjanske mornarice nudijo povsem zasebne plaže običajno pokrite z senčko starih borovcev, ki se vzpenjajo nad te stare zapuščene pomole.
Tudi stike z sosedi v Tunarici, lahko dokaj hitro navežeš, če si to želiš in, če si komunikativen tip človeka. In v dobri družbi, se zabava kaj hitro zgodi sama od sebe. Tunarica je primerna tudi za tiste, ki radi tečejo, rolajo, kolesarijo, saj je vzpon na Skitačo po asfaltni ozki cesti, kar dober zalogaj za rekreatine kolesarje, tekače… Promet po cesti pa redek, v času vzpona srečate morda kak avto ali dva.Lahko pa si omislite tudi kolesarjenja v ostale prej naštete kraje, Labin, Santa marina, Ravni..
Zaliv Raše je tudi raj za vodne športe, kod so smučanje na vodi, tube…saj je morje mirnejše, kod odprto morje kvarnerja.Polek tega je predel med Sveto Marino in Koromačnim, raj za potapljače, saj je baje flora in fauna tega dela kvarnerja najbolj raznolika in bogata prav v tem delu.
Še o trgovini in restavraciji.Trgovina je res skromen malo večji kiosk, a najnujnejši artikli se dobijo, kaj pa dostavijo tudi po naročilu, če se vam ne da do Labina.Je pa smiselno se kdaj pa kdaj zapeljat tudi teh 13km, saj je ponudba Lidla, Agroplodin in ostalih supermarketov v Labinu cenovno ugodnejša od nakupov od ostalih marketov v okolici, tudi od tistih marketov iz Rabca. Restavracija v kampu je bila v lasti najemnika in upravitelja kempa Tunarica, ne vem, ali je še tako, je pa iz kuhinje restavracije večkrat prav prijetno zadišalo po morski hrani ali po čevapih. Okusili,pa te hrane nismo nikdar v vseh letih letovanja, saj smo odkrili pizzerijo v sosednji vasi Trget, kjer nam je bila ponudba všeč tako cenovno kod kulinarično.
Pa še o kamnolomu. Res pogled iz Tunarice kazi zob kamnoloma na drugi strani zaliva Raša. A prah in ropot, do približno 3km oddaljenega kampa ne seže, tako, da nas samo obratovanje kamnoloma med počitnikovanjem ni nikdar motilo.
Edino kar moti je dejansko cena, saj za senco, kamen, vodo, nekaj elektrike ki jo nudijo vzamejo bistveno preveč denarja. Vendar je to rak rana vseh avtokampov v Istri in Kvarnerju.
Lep dopust 2010 vsem bralcem želi PACEK,
PS
V kolikor, pa bi še kdo želel vedeti še ka,j mu bom z veseljem napisal prihodnjič.
Pozdravljeni.Draga PIKICA1901,ta kamp je več kot odličen za vašo družinico.Mi smo se pravkar vrnili iz 10dnevnega dopusta.Lahko bi vam pisala še in še,mislim pa da bi bilo lažje ča mi pošljete vaš email naslov pa vam lahko pošljem slikce da boste sami lahko ocenili.Mi smo gostje tega kampa že 6let,prvo leto pa smo tudi mi bili z dojenčico staro 3mes.Resnično je zelo lepo.Če vas še kaj zanima pa me lahko kontaktirate na tel. 051436040
Forum je zaprt za komentiranje.