Kamp Šimuni ali Straško?
Živjo,
s fantom greva letos kampirati na Pag, vendar se odločama med kampom Šimuni in Straško. Greva s šotorom, brez otrok in verjetno brez psov, čeprav to ni problem, ker so dovoljeni v obeh kampih.
Zanimajo me vaše izkušnje, prijetne in neprijetne, da se odločiva prav. Naj še povem, da nisva ravno “party” človeka 🙂
Hvala in lep pozdrav
Isis
Straško mislim da je eden najbolj urejenih kampov na Hrvaškem, tud plaža je res lepa in urejena zato dvomim da majo Šimuni lepšo.Je pa Straško ravno za en mal dalši sprehod oddaljeno od Novalje kjer se vsak večer dogaja (restavracije, lokalčki, stojnice….), tudi plaža Zrče je zlo blizu če poznata ….
Priporočam Sraško!;)
Straško:
– je v bližini mesta Novalje, kamor lahko greš peš ali še bolje s kolesom
– bliže Zrčam.
Šimuni so na sredini med Pagom in Novaljo (težko se odločiš v katero smer bi šel) in dvomim, če je še kaj življenja tam.
Plaža – obe so lepe, konec septembra tako ni nobenega problema ne s prostorom, ne z gnečo, upam, da ne bo tudi z vremenom.
No, če vprašaš za mnenje kje je lepše, se odločita glede na to, kakšna samotarja sta v resnici. Jaz ti konec sept. ne bi priporočala nobenega, smo pa ljudje različni.
Nisi mene vprasala, ampak bom vseeno odgovoril. Konec septembra je zelo mir na Pagu; enim je to vsec, drugim ne. Pa vec verjetnosti je, da so nekateri dnevi z dezjem, nekateri z mrzlo burjo od Velebita. Morje se lahko shladi do ene 20 stopinj. Pac klima ni ista kot v juzni Dalmaciji ali pa na Kreti. Meni je sicer termin vsec.
Ne bi priporočala zaradi velike možnosti slabega vremena, prevelike vlage (se niti brisače ne posušijo). Nasploh v kampu je preveliko mrtvilo, pa mrzlo,… Neverjetno srečo bosta imela, da bosta takrat naletela na vreme, ki bo primerno za kamp.
Že pred 20 leti sem poslušala, da je jesen na hrvaški obali najlepša. Pa smo pred parimi leti odšli v začetku septembra na Pag (Novalja), pa še nog nismo pomočili v vodo – štiri dni dežja in burje. Potem smo šli naslednje leto v Baško vodo konec avgusta – vreme tako, tako. Še leto kasneje pa v Omiš kampirat tudi konec avgusta. Takrat smo ga še najbolje odnesli, ker je šele peti dan začelo pihati in potem še deževati. Ko pa enkrat začne deževati, potem se tri dni ne ustavi, po tem pa je morje še bolj mrzlo, pa blato v kampu, mrzlo, mokro,…..uffff
Jaz bi konec septembra izbrala Turčijo, Tunizijo, Egipt, ker je takrat tam čudovito vreme, pa še cene so zelo ugodne. Če pa je nasploh vajina želja kamp hrvaška, potem bi izbrala vsaj mobilno hiško ali apartma. In vzela bi s sabo družabne igre, kolo,… ker če vreme začne nagajat, je lahko po dveh dneh poležavanje in gledanje v nebo prava nočna mora.
hvala vsem za odgovore in mnenja 🙂
midva sva samotarja, tako da nama bo, kar se “praznega” kampa tiče, ta termin ugajal. Kar se pa vremena tiče, pa tak al tak ne veš na kaj naletiš… mogoče bova imela srečo, mogoče bova šla pa prej domov, kot vsako leto do sedaj. Pa sva bila v Lesceh ter Ankaranu (namen je bil 10 dni, odšla sva po 5ih). Če vreme ni naklonjeno ne moreš pomagat, sam kakršne so letos spremembe, ne vem kaj pričakovat 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.