Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kamp Kovačine Cres

Kamp Kovačine Cres

Zanimamo se za pavšal v Kovačinah / Cres / kamp. Vse na to temo sem že poiskala z iskalnikom in prebrala 🙂 imam pa še vseeno nekaj vprašanj … vem da tu vse veste 🙂

Kdaj si lahko greš pogledat parcele v kamp? Je marca že odprto? Je treba prej kej obvestit, poklicat, rezervirat?
Je veliko izbire, ali je večino boljšega že zasedeno? Nismo izbirčni, ampak malo sence je vseeno dobrodošlo.
Tisti ki tam plačujete pavšal, kolikšen je znesek? Na netu je nekaj različnih podatkov, tako da me zanimajo info iz prve roke.
Koliko časa se iz LJ vozite tja in kakšna je cena trajekta iz Krka ali Brestova?
Je to primeren kamp za šolske otroke? Kolo, rolerji, rolka … se da s tem priti do mesta Cres?

100x hvala vsem ki mi date kakšen uporaben info 🙂

Mi sicer zdaj že nekaj časa nismo več v Kovačinah, pa vseeno – odpre se ponavadi okoli Velike noči. Najbolje, da prej pokličeš in se z receptorko zmeniš za ogled parcel.
Svoje čase so vse pavšaliste iz prve cone vrgli ven – v drugo in tretjo cono. Prva vrsta druge cone sta verjetno že precej zasedeni, vsaj tiste, ta dobre parcele. Kamp so v zadnjih letih precej razširili in zasadili z oljkami in oleandri. Za kakšno senco so te oljke še premajhne, kar pa se tiče borovega gozda, pa so parcele že precej zasedene. Pavšal – mi smo zadnjega plačali nekje okoli 2.600 eurov, s tem, da je bila prikolica ves čas na parceli, brez premikanja. Sam kamp ima tudi možnost zimovanja in prevoza prikolice. Je pa to kamp, kjer so dovoljeni tudi psi, tako, da jih je kar nekaj.
Od kampa do Cresa je nekje pol ure hoje – pot je asfaltirana in vodi ob morju. V sami špici sezone je včasih kolesarjenje kar zoprno, ker je res precej gneče, ampak se da.
Trajekt – če greš s Krka plačaš mostnino, samo naprej grede, nazaj ne. Je pa čisto odvisno kje se pelješ, eni prisegajo na Brestovo, drugi na Krk… verjetno je tako, da kakor se navadiš…

Sicer pa malo pobrskaj po iskalniku, ker se je o Kovačinah že kar precej pisalo.

Je to FKK kamp?

http://www.jadrolinija.hr/pdfs/rikn0101.pdf

tukaj so cene za trajekt…..kolikor se spomnim, imajo v tem kampu ful sprehajalnih poti, ni daleč do mesta, kolesa, rolerji so tam zelo uporabni. Za pavšale pa ne vem kakšni so.

Kamp je razdeljen na pol. Po sredini teče cesta, ki tudi ločuje oblečene in slečene 🙂

hvala vsem!
Ena Barbara, zakaj ste pa šli ven iz pavšala iz tega kampa? Je kaj pretirano motečega tam?

Mi še nikoli nismo imeli nikjer pavšala, smo bolj leteči dopustniki, letos pa bi si privoščili malo več miru in morja, ampak bi radi bili blizu mesta.

Če ima kdo kakšen dober predlog za kamp tam v okolici – Krk, Cres … se pa zelo priporočam tudi za tovrstne informacije.

Nismo v tem kampu, ampak se tam mimo sprehajamo:
plusi:
– Cres je zelo zanimiv otok, se splača pogledat marsikaj (Lubenice, Beli, Valun; mesto Cres…)
– do Cresa je sprehajalna pot ob obali (super za rolerje, kolesa)
minusi:
– plaža ni bogvekaj, v sezoni je strašna gneča
– takoj za plažo je sprehajalna pot (kar je moteče zlasti za tiste, ki želite v FKK, ker zasebnosti res ni..

Sama menim, da je treba po določenem času okolje zamenjat in so me posledično začele določene reči nekoliko motit 🙂

Kje ste zdaj če nam lahko zaupaš? sej vem da sem res firbčna, ampak iščem iščem in vsaka info je res dobrodošla 🙂

Peekaboo, tvoji plusi so tudi razlog da razmišljamo o tem kampu, hvala!

Pavšala nikoli ne bi jemala kje daleč ali na otoku kamor prideš lahko le s trajektom. Cres je čudovit, Lošnj tudi a meni je napomembnejše, da ja kamp blizu, da lahko tja skočim skoraj vsak vikend. Mi imamo prikolico v Sireni v Novem gradu.

V najvišji sezoni zna biti vrsta na trajekt res zelo dolga, vikend obiske zna to precej zakomplicirati..Drugače si lahko precej hitro dol, če štartaš tako, da trajekt ravno ujameš (nekaj več 3 ure iz Ljubljane- približno)

Pozdravljena,

na vseh možnih povezavah iščem nekoga, ki bi oddal prikolico za kampiranje v Kovačinah…. in sem naletela na tale forum.
Smo družina z dvema otrokoma. Če imate interes za oddajo 10 dni v juliju (lahko že konec junija), mi prosim sporočite na mail: anita.susnik@gmail.com

Hvala za (upam, da pozitiven) odgovor, Anita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close