Najdi forum

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje. Kolega ima kamero Sony CCD TRV67E Hi8, pa ga zanima kakšne kable rabi, da bi spravil svojo kompletno umetnijo na računalnik. Natančneje: slika je, zvoka pa ni?

Kot ponavadi moram spraševat jaz….

Lp, Lady L

Točno te kamere ne poznam, imam pa neko drugo Sonyevo kamero (mini DV), pri kateri v navodilih piše, da zvoka ni, če:

– ni OS novejši od Win 98 SE
– ni procesor hitrejši od 800 Hz

???

Lep pozdrav

Hvala ti!

Mogoče še kak majster lahko kaj pove? Nkol pozabila… 🙂 Lpu, lpu prosm!!

Lp, Lady L

To je še analogna kamera, kar pomeni, da verjetno za zajem videa potrebuje tv kartico (ali kako drugo kartico za zajem videa) v računalu.

Kamera ima S-Video in compositie video (činč) izhod in ločen audio (mono) izhod.

Torej mora 1 kabel odpeljati iz video out v kartico na video in in drugi kabel iz kamere audio out, odpeljat na kartico v audio in. Na kartici sta verjetno 2 audio vhoda, levi in desni, zato mora imeti ustrezen kabel, ki iz mono pretvori na 2 enaka (kao stereo) ali pa v programu za zajem določiti, da je audio mix L in R kanala, potem pa lahko audio kabel na kartici lahko vtakne le v enega izmed vhodov.

Hvala!

Še to: kolikor vem, ima ta kamera nek kabel. Mislim, da je A/V connecting kabel. Samo ne vem ali ima na vsaki strani 2 ali 3 krake. Z njim lahko kamero poveže s TV-jem in gleda posnetek.
Lahko torej to, kar si opisal naredi s tem istim kablom ali rabi kakega drugega?

Vse je odvisno od vhoda na kartici v računalu.

Audio vhod je itak povsod enak, to je činč in tu je problem le, če ima iz kamere mono izhod v kartici pa stereo vhod (no pa tud to ni tak problem).
Video pa ima lahko več varjant. Na karticah je poleg antenskega vhoda ponavadi še s-video vhod, nekatere imajo celo činč video vhod.

Naj kolega točno pogleda kakšne kable ima in kakšne vhode ima na kartici pa bomo točno napisal.

OK, javim takoj, ko izvem.

če sem jaz prav razumela – problem je zvok…?

Lep pozdrav

Jep, prav si razumela.

Sem se ti drznila kar na mail poslat, da vidiš kako izgleda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close