Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija kamera cannon mv 800 mini dv

kamera cannon mv 800 mini dv

zanima me, kako prenašate posnetke na računalnik, ali je kdo mogoče bil na tečaju, ki ga podarjajo ob nakupu kamere,

Priklopiš jo v računalnik preko usb.V navodilil bo morala imeti napisano.

__________________________________ http://www.freewebs.com/tomzi/index.htm

Priklopiš jo preko FIREWIRE vhoda (IEEE 1394), za kar rabiš posebno FIREWIRE kartico za računalnik in poseben kabel. Preko USB gre zelo počasi in slabo – je preslab pretok podatkov. Jaz sem to kartico in kabel dobil na omenjenem tečaju, poleg tega pa še program za urejanje posnetkov (PINNACLE STUDIO 9), ki ti potem vse skupaj tudi pretvori v želeni format (npr. za DVD) in zapeče na CD ali DVD.

Tečaj je takrat vodil Veljko Jukič in moram reči, da je zelo koristen. Za vsakega udeleženca v skupini jih je max. 8) imajo pripravljen svoj računalnik, s seboj pa prineseš svojo kamero in kaseto. G. Jukič pove zelo veliko koristih in zanimivih informacij in je res škoda, če ne greš na ta tečaj. Traja pa kar 4 do 5 ur, ampak zelo hitro mine.

Če te zanima še kaj, lahko napišeš tudi svoj e-naslov.

Kar korajžno!

Hvala, škoda, da je ta tečaj samo v Ljubljani, mi je kar predaleč.
A veš mogoče, kdaj ti tečaji so?

Meni se zdi, da sem se prijavil po internetu na strani Canonovega podjetja ali zastopnika za Slovenijo, pa so mi čez nekaj tednov sporočili termin. Bila sta dva razpoložljiva termina – petek zvečer in sobota dopoldne. Jaz sem šel v petek. E, zdaj sem se spomnil in pobrskal po pošti – tule imaš naslov gospe, ki mi je nato poslala obvestilo:

melita.klopcic@canon.si

Najbolje, da kar njo vprašaš.

Če že imaš tako dobro kamero, bi bilo škoda, če se je ne bi naučil uporabljati. Res ti je Ljubljana mogoče daleč, ampak v tem primeru te stane samo prevoz, dobiš pa veliko uporabnega.

Veselo na delo!

New Report

Close