Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kamencek v sipo

Kamencek v sipo

Lep pozdrav! 2 dni nazaj mi je v vetrobransko steklo priletel kamencek. na tem mestu se sedaj vidi rahla vdolbinica na sipi, ki pa ni globoka, a je premer nekje 0,4-0,5 cm. a se za to mora menjati steklo (itak mam kasko). sam bol me zanima, ce je sedaj lahko kaj narobe, a je mozno da sipa zacne pokati?

lp in hvala

Na tvojem mestu bi še mal počakal, seveda če te poškodba ne moti. Možno je, da bo steklo razpokalo, sam to ni nobene nevarnosti, da se ti bo šipa sesula.

Možnosti je kar nekaj… zelo je pomembno na katerem mestu je poškodba. Če je v vidnem polju pred voznikom, potem bo šipo verjetno potrebno zamenjati. Pri tehničnem pregledu se lahko zgodi, da ga ne opraviš zaradi tega. Obstaja tudi verjetnost, da se bo začela poškodba širiti.
Če pa je poškodba izven vidnega polja potem je možno šipo popraviti, v Lj. recimo pri CarGlass-u.
Če imaš poleg kaska zavarovane tudi šipe, potem ne boš izgubil niti enega premijskega razreda. Če je poškodabo možno odpraviti pa stori to čimprej.

Pozdravljeni!

Kamenček je vdaril na sopotnikovi strani približno na sredini vidnega polja. Za mene ni nikakor moteče, za sovoznika pa rahlo.

Bom raje zamenjal sedaj steklo, ker septembra, ko mi poteče zavarovanje več ne bom zavroval polnega kaska, tako da bom sedaj porabil to možnost.

Hvala obema za odgovore!

Edino pravilno si se odločil.
Zavarovalnica tudi od tebe zahteva veliko denarja za kasko in to je potrebno kdaj tudi dobiti nazaj. In nima smisla šipe popravljati, če ti zamenjavo (seveda novo steklo) krije zavarovalnica. Naj se oni s tem ukvarjajo.
Jaz sem imela pol leta nazaj enak primerek, s tem da se je po parih dneh začela delati iz vdolbine pajkova mreža.

New Report

Close