Najdi forum

Kambuča

Jaz sem pa veliko slišala o gobi kambuči, pa me zanima ali katera ve
kje bi se jo dalo dobiti.

hvala

Pri tistih, ki jo imajo oziroma gojijo. Se deli, ko dovolj zraste, in da naprej.
Tudi jaz jo imam, sem v NM. Kogar zanima, naj se javi.
Za informacijo o delovanju in pripravi poglejte na netu pod kombuča, kombusha ipd.

Miranda

Mene zelo zanima, ker imam kar nekaj težav, ki bi jih naj ta goba lajšala (visok krvni tlak, preveč sladkorja), ampak sem pa iz Savinjske.
Upam, da jo ima kdo bližje. Z veseljem jo plačam.

lp

Štefka

Saj ti jo lahko tudi pošljem, če ne bo druge. Javi se še, če hočeš. Rabila bom naslov.

Miranda

Če jo je možno poslati po pošti bi jo z veseljem imela. Naslova ne bi pisala na forum. Če je možno se mi javi na moj mail:

karkoli@t-2.net, da se dogovoriva. Res bom zelo hvaležna.

Lep dan želim.

Mirandas, mene pa zanima iz prve roke, če je res tako zdravilna kot je opevana? Ali piješ fermentiran čaj že dolgo? Napiši malo tvoje izkušnje – prosim.

Lp, ela S

Tudi jaz bi bila vesela, če bi kambučo lahko dobila. Sem iz N.mesta.
mail naslov
pomarancka@gmail.com

Zdravo,

Tudi jaz bi prosila za to gobo, sem ravno danes brala v Anji. Sem pa iz okolice Maribora. Bi bila res vesela, če se kdo najde.

LP
Katy

Imam kombušo. Kdor jo želi naj se mi javi na mail.

Julija

Tudi jaz se priporočam za kambučo. Sem ravno danes brala v Anji in me je zelo zamikalo. Res bom vesela če se mi kdo javi, sem pa iz okolice Maribora. Mail: mala1986@email.si

LP

Tudi mene je članek o kambuči v Anji pritegnil. Me pa zanima če je učinek res taki kot je bil opisan v reviji.?

Pozdrav!
Sama kaj dosti učinkov kombuče nisem odkrila, ker kakih posebnih težav niti nimam, mi je pa močno zmanjšala spomladansko utrujenost, ki me je letos močno zdelovala. Malce se mi je popravila tudi kratkovidnost, potrjeno z zdravniškim pregledom.
Navodila pa obljubljajo razna izboljšanja in ozdravitve (holesterol, visok pritisk, sladkor) in ker vsebuje v presnovi pomembne snovi, škoditi najbrž ne more. Klinično pa ni dokazano, da bi karkoli zdravila, to je le ljudsko izročilo.

Miranda

Pozdravljena, Julya!
Si že kdaj pošiljala kombučo po pošti? Kako naj jo zapakiram?

Miranda

Jaz kombušo dam v dve najlonski vrečki, kateri vsako posebej zaprem. V prvo dam kombučo z nekaj tekočine in nato še v eno vrečko. Vzamem tiste malo močnejše. Vse skupaj potem zapakiram v tisto podloženo kuverto. To je to. Do sedaj so še vse “srečno” prispele. Priporočam pa, da se goba ne pošilja v petek (preverimo pri prejemniku), ker ponekod pošte v soboto ne delajo in bi potem goba “trpela” čez vikend v neprodušno zaprti embalaži. Lahko bi tudi umrla, saj potrebuje kisik.

lp

Julija

Nekaj gobic še imam, tako da, javite se mi na mail.

lp

Julija

Julya, prosim, če “obdelaš” prijavljene, ker sem sama gobo ravno razdala.

Miranda

Dve še imam. Pošljem mali in karkoli, če sta še zainteresirani. Vama pišem na mail.

Julija

hej!a bi to gobo lahk tut jaz dubla. lih neki semprebrala o njej, pa se mi zdi ful zanimiva.

Pusti naslov, pa se bova zmenile za gobico.Čez par dni bom imela spet par koščkov, ki jih lahko pošljem.

Miranda

Pišeš o koščkih kombuše. Me zanima, ali jih režeš, oziroma kaj počneš z njimi??

Julija

Samo potegnem narazen posamezne plasti.Ene so večje, druge manjše, pa se mi ne zdi nič narobe, če bi kakšno večjo tudi razrezala na kose. Do sedaj pa še nisem.

Miranda

ali bi se lahko tudi meni oglasila na mail katera, ki ima to gobico in mi jo lahko po pošlje na Koroško?

lep dan

Bom pa jaz poskusila, pa potem poročam.

Julija

Tudi jaz bi prosila zanjo

Jo je možno še dobit? Prosim za mail.

Andreja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close