Kam za prvomajske 2020?
Prejšnji vikend je imela voda v Metliki 18°C, tako da je bilo že kar prijetno, smo imeli v Metliki 28°C v soboto in si se lahko tudi na soncu lepo ogrel, ko si prišel z vode.
Sedaj je pa veter žal ohladil vodo in danes ima Kolpa samo 14°C.
[/quote]
Uff, 18°pa ne vem če bi šla notr. No ja, kaj pa vem, mogoče tud, sej smo se pred leti parkrat tud v Savi polet kopal 😉
Uff, 18°pa ne vem če bi šla notr. No ja, kaj pa vem, mogoče tud, sej smo se pred leti parkrat tud v Savi polet kopal 😉
[/quote]
Če je zunaj vroče, sploh poleti, ko je 30°C+, se prav prileže, če se ohladiš v hladnejši vodi, če je voda preveč topla se sploh ne moreš ohladit, jaz se nekako kopam na 15°C+, pod to temperaturo nimam želje po kopanju, mogoče samo malo noge namočim notri, za boljšo prekrvavitev. 🙂
Kako boš šla sredi maja, če še iz svoje občine ne moreš brez tehtnega razloga. Obisk hrvaškega morja to ni. Pa na Hrvaškem je še vedno obvezna karantena 14 dni in 7 dni pri nas, ko prideš nazaj.
Dajte že enkrat dojet, da letos ne bo dopustov, izletov na morje, posedanja in ležanja na plaži. Je preveč tveganja.
Točno to. Jaz se bom, tudi če jutri vse sprostijo še vedno ODGOVORNO držal karantene, v trgovino poredko, na kakšno pošto in to je to. Ne bom lutal po izletih, po velikih trgovskih centrih. Skratka, ravnal bom odgovorno.
In tako bi morali ravnati, vsi pri zdravi pameti, ki si ne želijo kolapsa zdravstvenega sistema in da postanemo Italija, Španija, itd.
Točno to. Pa Čehi so eni najbolj pogostih turistov pri njih. Morda takoj za Slovenci, Nemci in Italijani. To bo kar velik izpad. Pa kakšen dopust je to, da moraš biti okoli ali v apartmaju oz. hiši / vikendu in ne smeš praktično nikamor? Povrh vsega pa še vse zaprto. Lokali, gostilne, bifeji bodo sigurno, odprta bo le kakšna trgovina z živili.
Sem pa res raje doma.
Če je zunaj vroče, sploh poleti, ko je 30°C+, se prav prileže, če se ohladiš v hladnejši vodi, če je voda preveč topla se sploh ne moreš ohladit, jaz se nekako kopam na 15°C+, pod to temperaturo nimam želje po kopanju, mogoče samo malo noge namočim notri, za boljšo prekrvavitev. 🙂
[/quote]
To je res. Ampak men je 15° vseen mal premrzla, nekje 20° pa je čist ok.
Kako boš šla sredi maja, če še iz svoje občine ne moreš brez tehtnega razloga. Obisk hrvaškega morja to ni. Pa na Hrvaškem je še vedno obvezna karantena 14 dni in 7 dni pri nas, ko prideš nazaj.
Dajte že enkrat dojet, da letos ne bo dopustov, izletov na morje, posedanja in ležanja na plaži. Je preveč tveganja.
[/quote]
Joj kje je še sred maja. Pa valjda bodo do takrat ukinl to omejitev da ne morš iz ene občine v drugo, čeprav jst bi šla z mojim tud že zdej lahk.
Tko da ja, sred maja grem. In tud uživanje na plaži bo, nič bat. Je.bena je edin ta 14 dnevna karantena, da bi blo vsaj 1 tedn, čeprav bi nekak zgural tud to. Sosedje bi hodil v trgovino 😉 ampak vseen potihm upam da bodo Hrvati to karanteno ukinl. Ma sej jo bodo, ne vem pa če glih takoj maja.
Dajte si že enkrat dopovedat, da bo turizem zadnja stvar, ki se bo normalizirala, ko bo epidemije konec. Zadnja stvar ki si jo letos želim je ležanje na prenatrpani plaži, polni glasnih Italijanov, škrtih nemških gastarbeiterjev, ostarelih Nizozemk s povešenimi *oški in pijanih Slovencev. Tudi če Hrvati odprejo mejo, bodo gostilne in plaže zaprte, pa še v karanteno bo treba za dva tedna.
Upam da Hrvati mejo pustijo zaprto, še posebej za podivjane Slovence, od katerih itak nimajo nobene koristi, saj s seboj privlečejo pol shrambe in ničesar ne zapravijo, zato so tudi vsako leto razglašeni za najslabše goste. V nasprotnem primeru pa ob vrnitvi zahtevam 2-tedensko karanteno, da se slučajno ne bi res zgodil drugi val.
Forum je zaprt za komentiranje.