Kam za prvomajske 2020?
Sploh ni tako neumno, da zamenjamo lokacijo, kjer smo sedaj večinoma časa.
Obiskala bom starše v drugi občini in tam prespala, ena regija. Na srečo imamo vikend, kjer je treba pokositi in narediti nekaj nujnih vzdrževalnih del, druga pokrajina, pa še tam prespim.
Na Primorskem pa nimam nič, tako da, do morja bo prišel kdo drug.
Katere pokrajine pa bo vam upelo obiskati. Pri meni Osrednjeslovenska, Dolenjska in Gorenjska.
Čez državno mejo se ne bo dalo iti , sigurno ne. Edino prav. Saj tisti ,ki ne razumejo najosnovnejših stvari bi ziher šli nekam dlje in privlekli kup virusov nazaj. Ni sploh važno, kam se gre, letališča so koncentracije virusov, avioni še bolj.
Najbrž se celo ne bo dalo iti v drugo občino. Napoveduje se sprostitev s 15.5. Midva bova šla iz Ljubljane na možev dom. Tam že dolgo nihče ne živi, tako da ne bova nikogar okužila (prihod iz LJ), niti tam se nimava od koga okužit. To, seveda, če bo lepo vreme. Napovedi so zelo slabe za 1. maj. No, kot v 95% 1.ih majev ;).
Češki predsednik Miloš Zeman je za javnost naznanil, da bo njihova država še eno leto ostala zaprta. Na takšen način se želijo Čehi zavarovati pred drugim valom epidemije koronavirusa.
evo pa imate dopust !
Vikendaši bomo lahko srečni če nas bodo spustili v lepo (tudi ) našo, s predpogojem da se bomo držali v hiši in okolici, lokali bodo sigurno zaprti, morda pijača na šalterju, drugo pa pozabite..
Mi Belokranjci smo se že na veliko kopali v Kolpi prejsnji vikend, pri Metliki.
Zdaj se je malo ohladila, za vikend naj bi bila pa spet toplejša, tako da ponovimo vajo.
Ko se odpro občine, se gremo kopat pa pri Gribljah, tam je pa najlepše kopališče na Kolpi.
Tudi na Hrvaškem sem že bil, samo čez jez greš in si na Hrvaškem 😉
Zdaj se je malo ohladila, za vikend naj bi bila pa spet toplejša, tako da ponovimo vajo.
Ko se odpro občine, se gremo kopat pa pri Gribljah, tam je pa najlepše kopališče na Kolpi.
[/quote]
Vauu…koliko ‘topla’ pa je? Prav zaplavala ali samo namocila noge?
Mene (Zaenkrat) še ne ‘grize’, da bi pogresala vodo, zgleda imam se rezerve iz poprjesnjih let (na sreco) …
Vauu…koliko ‘topla’ pa je? Prav zaplavala ali samo namocila noge?
Mene (Zaenkrat) še ne ‘grize’, da bi pogresala vodo, zgleda imam se rezerve iz poprjesnjih let (na sreco) …
[/quote]
Prejšnji vikend je imela pri Metliki 18°C, letos so zaradi suše manjši pretoki in se zelo hitro ogreje, če bo sedaj ponovno okoli 25°C ene 3 dni, bo ponovno tako topla.
Si lahko ogledaš temperature slovenskih rek na strani arsa, napiši pretoki rek v google in pojdi na stran, tam pišejo pretoki, vodostaj, merilna postaja, temperatura vode.
[/quote]
Že kopal? A ni voda še mrzla?
Griblje pa poznam, že bla tam, v kampu 😉
Že kopal? A ni voda še mrzla?
Griblje pa poznam, že bla tam, v kampu 😉
[/quote]
Prejšnji vikend je imela voda v Metliki 18°C, tako da je bilo že kar prijetno, smo imeli v Metliki 28°C v soboto in si se lahko tudi na soncu lepo ogrel, ko si prišel z vode.
Sedaj je pa veter žal ohladil vodo in danes ima Kolpa samo 14°C.
Forum je zaprt za komentiranje.