Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam za 1.maj z enoletnikom?

Kam za 1.maj z enoletnikom?

Pozdravljeni!
Konec aprila/maja se bomo odpravili na 10-14 dnevno potovanje. Takrat bo imel naš otrok 1 leto, zato bo tokrat potrebno nekaj prilagajanj in marsikaj sedaj ne pride več v poštev.
Kam, še ne vemo. Upam, da boste pomagali.

Želim si relativno varne države, let do tja, nato razmišljam o najemu avtomobila ali avtodoma (odv. kam bi šli) in ogledovanja, ki bodo zaradi otroka malo bolj easy. Med bivanjem se ne bi rada vsak dan selila v drug hotel, morda nekajkrat v 14 dneh. Max. cena cca. 250-300 ksit/odraslo osebo.
Razmišljam o Turčiji, Tajski, Korziki, Sardiniji, Portugalski ali Španiji?
KAM PRIPOROČATE glede na to, da gre z nami otrok? Na kaj moram biti zaradi otroka pazljiva?

Lep pozdrav,
hana

Ja, potovanje z otrokom je res nekaj drugega kot potovanje brez njih. A se vseeno da in prav zabavno je. Vsekakor priporocam potovanje z avtomobilom (ali od doma, ali pa rent a car). Mogoce nekaj glede potovanj z letalom. Za enoletnika placate 10 % cene (ponavadi pozabijo povedati, da gre teh 10% od redne cene, zato se je vredno pozanimati). Potem otrok nima svojega sedeza, a to za krajse lete po Evropi tako ali tako ni problem. Ce bi se pa res odlocili za Tajsko, je smiselno ob rezervaciji prositi za sedez cisto spredaj. Tam ti prinesejo eno posteljico, ki pa je zelo majhna. Po moji oceni le za otroka do 6 mesecev. Mi smo potovali z 1,5 letnim otrokom in je bila ta posteljica cisto premajhna. Pac pa si tisto policko potem lahko uporabljas za mizico in spredaj je vec prostora.

Po Tajskem ne vem, kako bi bilo z najemom avtomobila. Prav gotovo je priporocljiva varianta Spanija. Ce bo lepo vreme, lahko spite tudi v kempih, ki tam odlicni. Tudi Turcija je dobra izbira, ceprav sva midva tam potovala se brez malcka in zato z avtobusi.

Dobro izbiro in srecno pot!

Lea

Mi smo z enoletnikom s svojim avtom prepotovali Španijo, pokukali pa smo tudi v Maroko. Še isto leto smo bili v Grčiji, lansko poletje pa na Sardiniji. Vse južnoevropske dežele so zelo primerne za potovanje z otrokom, saj si kot družina povsod zelo lepo sprejet. Imajo čudoviti naravo, morje, peščene plaže, vse to kar otroke bistveno bolj zanima kot velika mesta in muzeji. Mi smo večinoma spali v kampih, le v centralni Španiji je bilo v maju za to še premrzlo. Naša izkušnja je tudi, da otrok zelo hitro vzame šotor za svoj dom, medtem ko je vsaka hotelska soba malce drugačna in vsakič znova je potrebno privajanje. Vožnja z avtom ni problematična, če vsaj približno slediš otrokovemu bioritmu. Mi smo se ponavadi vozili po kosilu, tako da je otrok večino voženj prespal. Hrano smo za njega kuhali sami.
Če te zanima še kaj, piši!
Pozdrav! Kemo

p.s. Potovanje z enoletnikom, ki se uči hoditi, ni noben počitek. Vendar spomini so lepi in naslednje leto bo že precej lažje.

Dragi Kemo!
Misliš na centralno Grčijo ali njene otoke?
V Grčijo in na Sardinijo ste šli tudi s svojim avtom? Če ne, ste si tam sposodili avto? Kako je z avtosedeži?

Midva seveda ne pričakujeva počitka. A ste se maja že kopali v Sredozemlju?

Bodi lepo. Zagotovo še kaj vprašam.

Lp
hana

Povsod smo bili s svojim avtom, saj je to najceneje, nimaš problemov s prtljago od doma do letališča in na avionu, otrok je avta in svojega sedeža navajen, seveda pa za tak način potrebuješ malce več časa (naša norma so 3 tedni). V Grčijo smo šli s trajektom iz Trsta v Patras, pa potem počasi čez Peleponez, nato na otok Kythero (zelo lep, manj turističen otok južno od Peleponeza), od tam pa na Kreto. Na Sardinijo je še bolj enostavno. Do Livorna je pol dne vožnje, nato pa še nekaj ur na udobnem trajektu, ki ima lepo urejeno igralnico za otroke (tudi na grških trajektih so igralnice, a manj urejene) in že si na Sardiniji.
Maja je v južnih deželah morje že tako toplo, da se da na hitro malce skočiti v vodo (mi smo se v Španiji kopali na Capo de Gata blizu Almerie), še bolj prijetno pa se je nastavljati toplemu soncu na plaži. V Grčiji in na Sardiniji smo bili v septembru, ko ima morje še 25C in več.
Toliko za enkrat! Pozdrav! Kemo

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close