Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek kam z osebno izkaznico?

kam z osebno izkaznico?

Kam v tujino lahko potujem samo z osebno izkaznico (nimam potnega lista). Vem za ITA, AVST, MADŽ in HRV. Kako je z državami EU?

Kot vem, lahko z osebno potujes se vedno le v drzave ki nas mejijo, v ostale le z potnim listom.Preveriš lahko na obcini, kjer izdajajo osebne dokumente, mogoce je ze kaksna novost in porocaj da izvemo se mi.

madona, kje to vi živite….od 01.05. lahko potuješ z OI v vse države, ki so članice EU….

več si preberi na http://www.amzs.si

(klikni na potovalne inf.)

lp,bina

Ne ni res!!!!

Tkto in sara* pazita mal saj vaju bodo ustavili in bo vse narobe!!!! Za potovanje na Gorenjsko vas bo na Trojanah ustavil carinik in nato še palicaj!!!! Brez pasoša, takoj AREST!!! Sem pa prepričan, da Štajerska nima ambasade na Gorenjskem. Bodo hudo visoki stroški.!!

Ja če pa popotuješ na Dolenjsko, bo mogoče mal lažje, saj dolenjski carniki pijejo cviček in bosta s palicajem, na meji oba ležala v travi.

V Ljubljano pa ne, ja tja pa ne!!! Tam so sami žabarji in komaj čakajo, da te oberejo, ocarinijo, oglobijo, štrafajo, zaprejo, tožijo, sodijo, in ne vem kaj še vse. Saj vse to vsak dan gledaš na TV.

Ja PASOŠ rabiš tudi če greš v Kamnik, če na meji ne bo carinikov, te bo pa Tonti ocariniul.

Aja, tudi za Logatec pravijo, da brez pasoša ne gre!

Podgorci pa zahtevajo na meji, da imaš s sabo vsaj 1000 € in veljaven potni list vsaj do leta 2063 !!! Zato le pazita, ga ni za srat brez PASOŠA.

Lahko vama pa pomagam!!! V naši Ambasadi izdajamo pasoše za celo Evropo!!! Prineseš dve sliki, ostaneš do jutra, in zjutraj je potni list gotov, šminko pa le vzemi s seboj !!!

V priklonu,

JOHANUS

Mislim … sem mislila, da ste malo bolj razgledane! kriza …povsod je bilo govora o tem, ko smo sli v EU; po TV, radiu, casopisih … no ja, v Lady morda lih ne …:))

Z osebno lahko potujes po drzavah EU in tudi v Svico (zaradi dogovora).

Lp

Saj sem rekla, da lahko v države EU potuješ z oseb. izk., pa so mi kolegice rekle, da so še vedno neki problemi glede tega in me je zanimalo, če kdo kaj ve o tem.

teoretično po celi evropi (schengenski) praktično pa samo do meje…v Avstriji imaš lahko velike probleme če te ustavi policist, imaš pa samo osebno izkaznico – lastne izkušnje – takrat policista niti malo ne bo zanimalo kje kaj piše ali kaj se govori!

NAREDI SI POTNI LIST IN BOŠ LAHKO POTOVALA PO CELEM SVETU

Johanus, ti se kar zezi…seveda lahko potujes z osebno povsod kao…ampak tezave nastanejo na mejah, nekaj je teorija, nekaj je praksa. Vsi, ki veliko potujejo po drzava evropske unije… so svetovali, da je bolje imeti potni list kot pa le osebno, kajti z njo ni problema se vedno ob prestopu mej le tam kjer smo jih do sedaj prestopali, za drugje pa svetujejo potni list.
Zakaj je temu tako pa povej ti, ko si ocitno prepameten;)…Kaj ti pomaga nekje napisan neki dogovor, če se ga ne drzijo in predno jim to dopoves , izgubis precej casa in zivcev, najlepše najlazje je imeti potni list in je mir, potujes po celem svetu brez problema kot je omenila ze Štajerka.
Johanus… kaksna barva sminke ti je pa vsec, no vasi ambasadi, da me slucajno ne zadrzijo zarad napacne barve cel teden;)..mislm..ti ga pa pihas in brez-potrebe vcasih iz nas delas kure…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close