Kam z govedino iz juhe?
Kaj pa če bi naredila žlikrofe? Jaz jih nisem naredila še nikoli, sem pa videla mojo mami, ko jih je pripravljala. Na mesoreznici zmleto meso je pripravila tako, kot za polpete, le da je maso zajemala z žličko in kupčke polagala na narezane kvadratke iz testa za rezance. Robove je stisnila skupaj in obrezala z zobatim kolescem (za okras). Kuhati jih je dala v vrelo, osoljeno vodo za približno 15 do 20 min. Zraven zelo paše veliko zelene solate.
Neke vrste paprikas. Preprazis cebulo, cesen, svezo papriko, suho papriko, kumino, narezano meso, kaksen paradiznik, zalijes z malo juhe (ali voda + kocka, ce ste ze vso juhico popapcali), solis popras in zacinis po okusu, noter lahko das tudi malo koruze (iz konzerve), malo pokuhas in po potrebi zgostis, dodas malo kisle smetane, morda tudi eno ali dve kisli kumarici…..
Vcasih si mi prav zazelimo meso iz juhe (Italijani recejo manzo lesso).Takrat kupim poleg kosti in koscka reber prav poseben kos dobrega socnega mesa,recimo misica ali kapel di prete- Ne vem sl.izraza.Je nizje meso s tanko vodoravno zilico po sredini-vodoravno.Je dobro tudi za pecenke,ker ni vlaknato.
Priblizno pol ure preden je juha kuhana,vzamem to meso iz lonca,ga prestavim v ogreto posodo z nekaj zlicami juhe,za dva prsta priblizno in drzim na toplem.
Tik preden zacnem z obdelavo ,narahlo izparim nekaj juhe in ostane nekaksen koncentrat.Meso narezem(lepse se reze malo ohlajeno) na malo debelejse rezine,dolijem malo olivnega olja ,popopram,dodam sesekljan cesen in petersilj.Malo podusim.
Ce hocem se okusnejso jed,zmeckam malo tune,dodam nekaj sesekljanih kaper in oliv (boljse so crne),dolijem malo juhe,da nastane homogen namaz in s tem namazem rezine mesa.Temu se rece manzo tonato.Priloga je prezen krompir,brokoli ali spinaca in hren Maestro.
Povem,da je dobro in zdravo,ker je vse duseno.Zraven zelo prija tudi brusnicna omaka ali mustarda.Upam,da sem bila dovolj nazorna. Izluzene vlaknate govedine iz juhe tudi jaz ne maram.V italijanskih restavracijah to ni manjvredna jed.
Ce sem komu pomagala,naj se oglasi.
Lep pozdrav s soncne Primorske Sonja
Pozdravljena!
Jaz naredim rižoto, in sicer na praženi čebuli dodam opran riž, da postekleni, nato dodam korenček in grah, paradižnikov sok ter na kocke zrezano kuhano govedino, lahko dodaš še lover in kako začimbo, predvsem pa papriko, kuhaš “al a dente” in nato posuješ s parmezanom. Odlično je, je celo zdrava dietna hrana. Probaj, dobro je.
Govedina v hrenovi omaki
Govedino zrežemo na rezine. 1/2 dcl kisle smetane, 1 žlico moke, kis in 1/4 l juhe zavremo. Solimo in popramo. Omako ohladimo, hladni primešamo 2 rumenjaka. Polijemo vroče meso, potresemo z drobtinami, parmezanom in dodamo povrhu še raztopljeno maslo. Postavimo za nekaj minut v pečico.
Zabeljeno kuhano goveje meso
1/4 ure pred serviranjem razrežemo kuhano meso na porcije. Zložimo jih v kozico in zalijemo s 1/2 l juhe in 1 dcl kisa. Pokrijemo in prevremo. Meso nato zložimo na krožnik, ga potresemo z drobtinami in sesekljanim peteršiljem. Polijemo z razgretim maslom. Zraven ponudimo kuhano cvetačo, korenje, dušen riž in
podobno.
Škoda okusne govedine, da bi jo zavrgli. Lp
Forum je zaprt za komentiranje.