Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam z dvema malima otrokoma?

Kam z dvema malima otrokoma?

Ojla!
Prav preseda mi že vsako letno dopustovanje na Hrvaški. Zaradi tega naša družina ravnokar obdeluje podatke o dopustovanju kje drugje. Ker pa več glav, več ve, prosim za pomoč še vas. Zbiram predloge za dopustovanje za 4 člansko družino (2 odrasla + 5 letnica + 8 mesečnik). Pomembno za nas je: čistoča, dobra neoporečna hrana, po možnosti kaj sence, čisto morje, primerna cena (nekje okoli 400.000 sit za 14 dni)…..
Vsak vaš predlog je dobrodošel. Hvala že v naprej.

Draga Pehta
z dvema majhnima otrokoma, od katerih ima eden komaj 8 mesecev, prav prezskrbnih počitnic ne bo – kar pa seveda ne pomeni, da ne boste uživali: želiš neoporečno hrano, čisto morje, senco, primerno ceno….ob teh zahtevah nehote pomislim na Hrvaško, še posebej, ker predvidevam da se boste “vsidrali” in ne pohajkovali. Še vedno mislim da boš največ tega našla prav pri sosedih: dosti blizu, morje čisto, hrana neoporečna, senca se tudi najde…Ne vem kako zahtevni ste in koliko si upate in kako preživljate čas na dopustu….ste kaj pomislili na otok Mljet ali pa Pelješac, čisto na koncu je vasica ki bi ti lahko nudila vse kar si naštela. Seveda odvisno od tega, kaj pravzaprav poleg tistega, kar želiš, še pričakuješ.
b.

Tega, kar si naštela, nima samo Hrvaška, ampak vse turistične države v Sredozemlju. Glede na to, ali si bolj želite dopusta v hotelu ali potepanja naokrog, se lahko odločite za kak all inclusive hotel v Tuniziji ali Turčiji ali pa apartmaje v Grčiji ali Italiji. Po mojem bi bilo za vas najbolje, da greste v turistično agencijo, poveš svoje želje in vam bodo našli kaj primernega. Pa brez skrbi, povsod drugje je lepše kot na Hrvaškem, posebno če upoštevaš hrvaški odnos do Slovencev…

Srečno!

Draga 2x mama,
spregledala si dosti pomemben podatek: želijo neoporečno hrano in skozi želijo priti s cca 400.000.
4-članska družina za 14 dni all inclusive? Grem takoj! In neoporečna hrana v Tuniziji?!? Hotel s tako hrano bi moral imeti še kakšno lunco ne samo zvezdice…
b.

v hipermarkete – kajti edino tam je zastonj varuška, klima in vozički. povsod drugje velja :
starševstvo , od drugih ne pričakovati da se bodo z otroki ukvarjali. sicer pa z otroki greste povsod !

neoporečna hrana , to pričakujete v dražavah masovnega turizma. ste starši in boste poskrbeli za ostroke , pa na kakšne frutek ne pozabite. več zvezdic kot bo imel hotel več bo zabave za otroke, več bo treba plačati, a po drugi strani se bodo vi in otroci bolje počutili. hrana bo boljša.

kot starši se morate zavedati , da je treba nekaj let potrpeti. kot moram jaz ko sem v knjižnici zraven otroškega oddelka. le da to traja pol ure ali še manj ker se navadno hitro poberem. jaz nimam otrok , a se moram zaradi ljubezni do psianja marsičemu odpovedati. temu se reče kompromis, in jamranje nič ne pomaga.

z turisti se povsod ukvarjajo le če plačajo. drugače pa zelo na hitro. izjema so turistično neobiskani kraji, recimo :

strmec in 7 studencev ! raj za otroke ! / korensko sedlo in radnja vas v avstriji /

:-)))) Ne bo šlo. Ravno zaradi otrok gremo na morje:
1.) ker je klima koristna in želim, da otroka nabereta čimveč moči za zimo
2.) ker je to edinih 14 dni, ko smo skupaj in si tudi pod razno ne predstavljam, da bi morala svoja dva otroka dati v varstvo nekomu drugemu. V čemu je potem poanta dopusta?
Žal je pa res tako, kot je napisano v prejšnjem postu. Več plačaš, bolje je za otroke (nastanitev, hrana…) Ampak tu pa naletimo na problem. Ne moremo si privoščiti takih počitnic. Če bi imela neomejena denarna sredstva niti ne bi prosila za vaše predloge, saj bi imela veliko variant.
Razmišljali smo o Malti, pa sem zasledila, da so plaže le skalnate, da je morje umazano….. Sedaj trenutno razmišljamo o Rodosu, vendar me malo skrbi, ker ni nikjer nobene naravne sence…. Ali imate kakšne dobre izkušnje in predloge? Bojim se, da bomo na koncu spet pristali na Hrvaškem, saj točno veš kaj lahko pričakuješ in potem le to tudi dobiš :-((

Mi smo se odločili za Portorož za hotel Histrion. Imamo devetletnico in 21.mesečnika. Preverjeno dobra hrana, prijazno osebje, super bazeni, lepo okolje. Pa še doma si.

LP, Odinka

Kaj pa kampiranje ali bivanje v kakšnih bungalovih? Za kaj takega sta idealni Sardinija in Korzika.

Jaz vseeno priporočam Hrvaško in sicer južno dalmacijo, Cavtat-tam je res enkratno. S tujino pa počakaj kakšno leto ali dve.

Nikar z malčkoma na Rodos. Saj ne, da ni lepo, ampak zanju bo to muka … verjemi. Vročina je precejšnja, tudi ponoči, plaže nimajo naravne sence, veter, ki pihlja, je varljiv, voda takoj postane globoka, hrana ni prav za pohvalit in let je dolg dolg dolg … jaz vam v razmislek polagam Bodensko jezero ali pa Švico

Kat, povej zakaj imaš pomisleke za druge države?
Ja, Dalmacija je enkratna. Smo bili s ta večjo pikico že na Hvaru, Makarski, Zadru, Šibeniku. Ampak človek si včasih zaželi kakšno spremembo. Po pravici povedano pa me malo srce zaboli, ko vidim kake cene hotelov imajo na Hrvaškem in kaj za to nudijo. Grčija hotel s tremi zvezdicami + letalski prevoz je ceneje kot pa marsikateri hotel na Hrvaškem. Potem pa še zadnje. In navsezadnje, kjerkoli na Hrvaškem smo bili, povsod sami Slovenci okoli nas.

Nimam pomislekov glede drugih držav, menim le, da je za to še čas.
Mislim, da je južna dalmacija ( absolutno bolj južno od Makarske) prava odločitev in konec koncev tam res ni tako zelo veliko Slovencev!
Predlagam vam Cavtat, okoli 25km od Dubrovnika naprej in po možnosti z avtom, da se lahko še kam zapelješ. In seveda v lastni režiji, v apartma, kjer jih je dol res veliko. Odločitev je pa vaša.

lp

se ne bi odločili za slovenijo , avstrijsko koroško lai furlanijo v italji. 14 dni za 200000 sit v privatni sobi / cena za odraslo osebo 20 evrov , skupaj 5 evrov na dan z zajtrkom , z hrano in izleti bi bilo 200 jurjev /

temu se reče kompromis , in še najlepše : v avstriji imate :
7 studencev zastonj zdravilno vodo ,
najlepšo gorsko vasico strmec / korensko sedlo /
karten tursit card

avstrija !

tako je. za vaš proračun predrago. avstrija !

Hvala za vse predloge. Dobila še dodatne ideje, ki jih moramo sedaj obdelati.
Lepe počitnice tudi vsem vam!

Gardsko jezero- severna Italija!

Toplo bolj kot Jadransko morje, privatnih sob, poceni privat hotelčkov, bunagalovov v kampingih… kolikor hočeš. Hrana poceni, posebej če si kuhaš sam (privatni apartmaji ali bungalovi), veliko zanimivosti za odrasle in otroke ( z gondolo na Malcesino, ZOO Safari Park, Gardaland, Verona…), ali pa uživaš v sončenju in vodi. Priporočam mestece Sirmione!

Lahko napišete kaj več o počitnicah ob Gardskem jezeru, prosim?!
Smo mlada družinica (hčera je stara 1 leto) in razmišljamo, da bi šli za teden dni na počitnice ob Gardsko jezero, v kakšen poceni privat hotelček…

Mi smo bili v Turčiji, Belek, hotel Atlantis in bi ti priporočala ta hotel tudi z mlajšim dojenčkom. Čistoča na višku, za malega bazenček pod streho in z igrali, hrana super in v izobilju, osebje prijazno in ustreže vsaki tvoji želji. Izbiraš lahko med 5 sladkovodnimi bazeni(za otroke tudi tobogani) ali pa na plaži kjer je mivka. Tudi na plaži imaš senco.

Lahko poveš preko katere agencije ste bili v Turčiji ?? Kaj pa izleti ??

Bili smo preko Globtourja. Na možnost je več izletov kar ti povejo že prvi dan.

Tudi mi smo bili prek Globtourja, vendar v bližini ( 15 km ) Kemerja. Hotelski bazenček res ni pod streho, vendar so na plaži senčniki in drobni kamenčki.

Hrana je res dobra in osebje zelo prijazno, predvsem do otrok. Tudi sredi noči greš lahko v jedilnico po kruh, pecivo vročo vodo za čaj ali pa kavo……

Ob 22.30 pa je konec programa na terasi, tako da potem mir. Mladina se porazgubi po diskotekah, otroci pa k mirnemu počitku.

Samo ta otroški bazenček je bil pod streho ostalo pa na prostem. Bilo je cca.5 ali 6 bazenov.

Za vse mlade družine, ki so naveličane Hrvaške. Toplo priporočam Turčijo. Mesec nazaj smo bili v hotelu Limra, blizu Kemerja. Za otroke maksimalno poskrbljeno. Veliko bezenov, otroški (za male, male otroke) je pod streho. Imajo otroški klub, hrano posebej za otroke. Plaža je prodnata in zelo čista , kot tudi samo morje. Pa še to, Turki so izredno prijazni do otrok.Edina “napaka”, ki jo ima Turčija julija in avgusta je peklenska vročina, kar ni ravno primerno za majhne otroke. Junij je za počitnice v Turčiji idealen.

Kalabrija – čisto morje, odlična hrana, prijazni. Sestra je bila letos z dveinpolletno pučko v majhnem družinsko vodenem hotelu. Za polpenzion (dve odrasli osebi + 30% od polne cene za punčko) so dali okrog 1000 eur.

Pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close