Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kam z domačimi olivami?

kam z domačimi olivami?

Doma sem nabrala približno eno škatlo (za ževlje) oliv – zelenih. Kam naj z njimi?

Dobila sem nekaj receptov, kako jih vlagat in je preveč dolgotrajno, zato ne vidim smisla v tem. Bi jih lahko kako uporabila v kozmetiki oziroma kako drugače v prehrani? Surove se ne da jesti, ker so pre grenke.

Jaz jih ponavadi naberem na obali in imam priložnost namakati jih v morski vodi. Vodo zamenjam na 1-2 dni. Pripravljene so, ko voda zadiši po olivah. Ponavadi približno 14 dni. Potem nekatere vložim v slanico, druge v olje.
Ni nujno namakati jih v morski vodi (če nimaš te možnosti). Namakaj jih v slani vodi.

En zelo enostaven način za vlaganje:
vsako olivo prepikneš z vilico (daj si jih na mizo in jih z vilico pobiraj v roko),potem jih daj v večjo posodo in nalij vodo.Vodo zamenjaj vsak dan, to ponavljal 14 dni (če kakšen dan pozabiš nič hudega).Potem zavri vodo-ne tisto od oliv, ampak svežo.Na 1 liter vode daj od 12-14 g soli.Počakaj.da se ohladi.Olive zloži v steklene kozarce ,nalij gor vodo,na vrh vsakega kozarca nalij malo olivnega olja (lahko tudi navadnega).Če nekaj mesecev boš imela odlične domače vložene olive.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close