Kam v Grčijo?
Letos nameravamo iti na dopust v Grčijo, in sicer v visoki sezoni – se pravi za en teden nekje med 20. julijem in 5. avgustom.
Potovali bi z agencijo in sicer nekam, kjer ni tako “turistično”. OK, če greš z agencijo je itak turistično, ampak radi bi šli nekam, kjer ni prevelikega “džumbusa”. Nekako se izogibamo Krfa, Krete in Rodosa. Se morda tu da najti kaj pametnega in umirjenega?
Potovali bi dve odrasli osebi in 9-letni otrok. Radi bi preživeli mirne počitnice brez burnega turističnega vrveža – seveda ne čisto izolirani od sveta, ampak nikakor ne v “centru dogajanja”.
Pa še to : nad najemanjem avtomobila nismo najbolj navdušeni.
Nekako imamo že ogledan Kos, verjetno Hotel Oceanis z Intelekto, ampak ni še “zihr”.
Kakršnega koli nasveta bom zelo vesela.
Lep pozdrav
Pozdravljena,
če se odločate za KOS/ hotel Oceanis, ti lahko dam par podatkov s prve roke saj smo tam bili lansko leto. Smo 4 članska družina (otroka sta stara 5 in 8) in smo bili nad dopustom zelo navdušeni. Sicer se nismo odločili za visoko sezono pač pa konec junija in je bilo zato verjetno tudi manj gneče. Skratka, hotel je bil na pol prazen, nobene gneče ob bazenu in plaži, tako da smo imeli brisače kar na treh lokacijah (na plaži, na prekrasni zelenici ob plaži in ob bazeni) in smo se čez dan samo selili. Lani je bila edina možnost nočitev z zajtrkom in smo bili sprva malo skeptični ampak se je izkazalo za zelo pozitivno. Vsak večer smo se namreč z busom odpeljali v mesto Kos,
in hitro našli 3 boljše restavracije kjer smo večerjali za cca 30-40 eur (vse skupaj-se razume). Sam hotel je prekrasen, soba velika in ker je bila v pritličju smo imeli direkten izhod na vrt ki se bohoti okrog celega hotela. Na vrtu so tudi otroška igrala ter igrišče za odbojko na mivki. Intelekta ponuja nekaj izletov od katerih nam je najbol ostal v spominu vulkanski otok Nisyrus, ki ga priporočam. V sosednjo Turčijo nismo šli, smo pa najeli avto in otok prekrižarili v enem dnevu.
Če te še kaj zanima mi lahko pišeš na tom7@email.si. Imam tudi nekaj lepih fotografilj hotelskega kompleksa.
lp/Tom
Kljub bojazni toplo priporočam Kreto in sicer njen zahodni del ( Chania ). Ugodna varianta je vzeti samo čarter ( mi to letos delamo že četrtič preko Kompasa ) in na letališču avto. Kljub opozorilom v raznih vodičih, da so Grki divji vozniki, je pri nas promet vsaj trikrat bolj na nož. Avto s polnim zavarovanjem in klimo dobiš za 170 – 200 Eurov na teden.
Priporočam naš priljubljen hotel Apladas beach, ki je na obrobju simpatične vasice Platanias, tako, da ni nobene gužve, če pa hočeš “life” je do mesta cca 10 minut peš.
Hotel je čisto na plaži, postrežba je odlična, zelo prostorno sobo s klimo, balkonom, sefom in hladilnikom nam letos kot “stalnim gostom ” ponujajo za 110 Eurov na noč ( 2+1, polpenzion )
Kraj je odlično izhodišče za res čudovite izlete, do aquaparka pa je z avtom 15 minut ( vozi tudi turistični vlakec.
Za hotel poglej na http://www.apladas.gr
Lep pozdrav!
Andrej
Pozdravljen !
Celo lani, ko je bila Kreta rekordno “hladna” , saj ni bilo niti dneva več kot 30 stopinj, je bilo morje okoli 24 stopinj ( severni del Krete – Chania ), na jugu ( Elaphonisi) kamor smo se odpeljali na izlet pa še kakšno stopinjo več, tako da ni bojazni.
Sicer pa bo ob normalnem poletju cel julij vsaj 35 stopinj.
Uživajte !
Andrej
Ja, restavracija je samopostrežna. Če ste navdušen jedec boste prišli na svoj račun ! Za večerjo je vedno vsaj 10 glavnih jedi, ogromno raznih sladic in solat, za zajtrk pa je tudi praktično vse. Simpatično je, da je poleg evropske klasike ( za zbirčne otroke ) tudi precej jedi z grškim okusom ( recimo bolonjska omaka s cimetom…) Za kosilo smo v glavnem hodili v beach bar takoj na obali, kjer je prava specialiteta krompir pečen v alu foliji in nadevan z grškim jogurtom. Cca 200 metrov proti centru mesta pa je na plaži praktično polno razne ponudbe.
Taverne v mestu začnejo z delom v bistvu šele zvečer, tako da ti je po večerji v hotelu pogosto kar žal, da si že sit.
Še cene : presenetljivo zelo normalne, saj je bila pizza v beach baru lani od 5 Eurov naprej, prav tako razni suvlakiji in pečene kokoši.
Dober tek!
Andrej
Na odklopu je padlo polno predlogov, eden je tudi Santorini, ki je bil tudi meni zelo všeč, ker je tako miniaturen. Oia in Fira sta predraga za bivanje, Kamari se ti bo mogoče zdel preveč turističen – zato preglej, če bi ti ustrezala Perisa. Cenovno in lokacijsko. Avta ti ni potrebno najet, ker so zares dobre veze s Firo (od tu pa proti drugim krajem).
Marmaris je majno naselje, plaža je dolga in peščena, precej vetrovna, ampak znosno; priporočajo za otroke, ker večinoma ni takoj globoka voda. Večina hotelov ima AI, to ti pove, da se v izven hotela ne dogaja kaj dosti. Do Kosa je kar daleč, da bi šel vsak večer. Mi smo bili tam samo na popoldanskem kopanju.
Se strinjam s predlogom za Santorini. Super otok, dovolj velik, da imaš veliko za videti, dovolj majhen, da enostavno prideš v enem dnevu okoli celega otoka. Ima raznovrstne plaže, veliko zgodovine, prečudoviti Oio in Thiro, ki ju moraš videti, pa turistični Kamari, ki pa je še vedno normalno obljuden tudi okoli 15. julija, je pa za otroke zelo primerna Perissa, ki ima tudi vodni park. So pa cene v Perissi nekoliko nižje kot v Kamariju, pa precej nižje kot na Oi ali Thiri (hrana, najem avtomobila, skuterja,…). Ponudba je bogata in raznovrstna, plaža prečudovita, ljudje ZELOOO prijazni. Ko naš sonček malo zraste, gremo zopet tja!!! Komaj že čakam. LP
ciao
Priporočam ti otok Karpatos in to Amopi bay.Tam imaš blizu dve peščeni plaži in ena FKK plaža par korakov več.Pogosto piha.Otok je zelo miren še posebej v Amopiyu.Do mesta pa imaš 10 km tako ,da taxi pride stat cca 7 eurovRentaš avto in si v điru.
Na Santoriniju pa je v Perisi zelo mirno samo pesek je vroč ,ko svinja.Na splošno je otok zelo lep.Pravi kikladski stil.V Perisi je tudi Jazz bar in ga ima skupaj z možem ena mlada štajerka,ki je tam poročena.Tam smo se pogosto nacejali.
adijo
V zvezi z otokom Kos ( Marmari), kamor se odpravljam v drugi polovici septembra, imam še nekaj (pod) vprašanj:
1 – Pitna voda ? (A je dobra vsaj prekuhana oziroma za umivanje zob, itd …)
2 – Komarji?
3 – Razlika med dnevno in nočno temperaturo ? (da ne bi po nepotrebnem pretiraval z toplejšo
garderobo)
4 – Dobrodošel tudi kakšen drugi droben nasvet, ki mi trenutno ne pride na misel.
Vnaprej hvala za vaše odgovore, Vlado.
Voda je pitna, povsem varna za umivanje zob.
Jaz komarjev nisem zasledila (če bi bili bi jaz zagotovo občutila), čeprav je kar veliko zelenja. Je pa v tem delu nižina in bolj močvirnat izgled; najbž že pomladi špricajo. Pojdi že prvi dan v bližjo trgovino in če bodo baygoni na vidnem mestu, potem komarji so (tako je bilo na Rodosu).
Zvečer jaz nisem rabila dogih rokavov, dolge hlače pa niso bile prevroče. Bili smo konec junija.
nasvet: meni je bil všeč izlet na Nysiros, vulkanski otok, gre se iz Kardamene s trajektom. Je pa noro vroče ampak super. Znanci so šli na križarjenje na sosednje tri otoke (z lokalno agencijo, se da ful zbit ceno, ker je taka konkurenca) in jim je bilo všeč. Grški večer v Zii se mi zdi brez veze, ker se turisti iz celega otoka navlečejo v to vas – meni to ni več grško ampak evropsko. In če vam bo voda v morju premrzla pojdite v terme – začuda je zastonj, izgleda bolj zabačeno (najbolje da rentate avto, ker z avtobusom morate najprej do mesta Kos in se presest na nov bus).
Forum je zaprt za komentiranje.