Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam v Grčijo z malčkom in dojenčkom?

Kam v Grčijo z malčkom in dojenčkom?

No, saj to je bistvo. Dojenček bo že kako, važno da je meni dobro.

V Grčiji julija ob 13. uri na sprehod. No, tudi o takih sem govorila. Pihlja že, pihlja, ampak pihlja kot če bi pihala s fenom. Ne veš, koliko je bilo stopinj? Ti povem jaz. Letos julija med 40 in 45 v senci.

Ampak saj v redu, kakor komu paše. Dojenček pač ne more povedati, ne?[/quote]

vidim da veš o meni celo več kot jaz sama o sebi 🙂 in kot vidim spet totalno zgrešila poanto 🙂

q., zdaj pa res že malo bluziš, veš.

Bila sem lani v Grčiji, konec junija, cel teden se temperatura čez dan ni spustila pod 40 stopinj, zvečer je bilo krepko čez trideset stopinj… pa verjemi ali ne, da mi je bilo dosti manj vroče kot julija v Ljubljani, ko so se temperature vrtele okrog 30 stopinj.

Če bi imela doenčka in če bi imela to možnost, bi se z velikim veseljem za vse tri poletne mesece prestavila na kak grški otok. Kjer bi lahko otroka na sprehod peljala kaj prej kot ob sedmih zvečer v LJ, pa še takrat buta vročina od razgretega asfalta.
Pa ker bi tam mogoče imela klimo – doma je nimam – in verjemi, da smo kljub temu še vsi živi in zdravi. Nam je pa vroče poleti, ja, zato komaj čakamo, da gremo na dopust, ob morje, kjer se vročino laže prenaša.

In ne boš verjela, kako je moja dvomesečma hči uživala, ko se je namakala v morju ali v svojem bazenčku.
Aja, pardon, ti praviš, da dojenček ne zna povedati, kaj mu je všeč (povedati ne, pokazati pa). če bi znala govoriti, bi najbrž povedala, da si želi v razgreto Lj, kaj ne?! Ampak, jaz egoist, sem bila cel mesec z njo na morju. Kakšna egoistična mama sem!

Problem je v tem, da so to ljudje, ki niso nikoli potovali, ali niso imeli možnosti, ali pa so preprosto ljudje, ki jim ni do tega.
In potem vsakemu, ki nekam gre, težijo in solijo pamet.

Zaradi mene ste lahko celo življenje samo doma, da ne boste mrcvarile otrok in sebe, jaz pa bom z našim dojenčkom z užitkom potovala:)

A ce imam malega dojecka si pa jaz ne zasluzim pocitnic in moram ostat v LJ?

Mi smo se imeli v Turciji krasno, razvajanje za vse tri 100/uro. In septembra je super, ker ni vec toliko guzve, pa vrocine.

A nam je kdo fous, da gremo?

Obup,
kako so tu eni zateženi. vedno znova to ugotavljam.

Joj, ampak so pa res neodgovorni ti Grki, Turki… in vsi ostali, da svoje male otročičke mučijo in vsa poletja od njihovega prvega naprej mrcvarijo na 45 stopinjah… Da tistih groznih družin, ki živijo v tropih, niti ne omenjamo…

Za družine z majhnimi otroki se mi od vseh grških otokov, kjer smo bili, zdi najbolj primeren Zakintos, pa tudi Lefkada.

Prijetne počitnice in kar brez strahu, uživali boste. Grčija je septembra prekrasna!

Očitno ste spet razumele po svoje. Brez skrbi, da z našo družino potujemo po svetu in hodimo na dopuste. V Grčiji sem bila dvakrat sama z možem, ko še ni bilo otrok in dvakrat z otroki (pa ne parmesečnimi). Od tega sem bila dvakrat sredi poletja (enkrat na celini, enkrat na otoku) in dobro vem, o čem govorim. V Grčiji je poleti VROČE in mrcvarjenje je predvsem prihod na končno destinacijo iz letališča ali ladje, ko se cijaziš po razgretih avtobusih brez klime in vlačiš kufre. Mrcvarjenje je tudi hoja po žgočih tleh do plaž. Oni že imajo svoje otroke, ampak kot sem rekla, jih čez dan nikjer ne vidiš. Pridejo ven ponoči.

Drugače pa delajte, kakor veste in znate. Zaradi mene če greste z dvodnevnim dojenčkom v Uzbekistan. Sem samo povedala svoje mnenje.

Otrok domačinov – sploh pa dojenčkov – poleti čez dan sploh nikjer ne vidiš. Oni zaživijo šele čez noč, podnevi pa so v klimatiziranih stanovanjih. tisti ki mučijo svoje otroke na 45 stopinjah sredi dneva so samo turisti.

Očitno ste spet razumele po svoje. Brez skrbi, da z našo družino potujemo po svetu in hodimo na dopuste. V Grčiji sem bila dvakrat sama z možem, ko še ni bilo otrok in dvakrat z otroki (pa ne parmesečnimi). Od tega sem bila dvakrat sredi poletja (enkrat na celini, enkrat na otoku) in dobro vem, o čem govorim. V Grčiji je poleti VROČE in mrcvarjenje je predvsem prihod na končno destinacijo iz letališča ali ladje, ko se cijaziš po razgretih avtobusih brez klime in vlačiš kufre. Mrcvarjenje je tudi hoja po žgočih tleh do plaž. Oni že imajo svoje otroke, ampak kot sem rekla, jih čez dan nikjer ne vidiš. Pridejo ven ponoči.

Drugače pa delajte, kakor veste in znate. Zaradi mene če greste z dvodnevnim dojenčkom v Uzbekistan. Sem samo povedala svoje mnenje.[/quote

Daj Q, zdej si pa že orto zatežena. A ne vidiš, da se nobena ne strinja s tabo. A ne moreš preživet tega, al kaj?

Ja, najhujša je ta, da Grki ne vozijo otrok ven, da pridejo šele zvečer. Ja, ja, cel dan majo otroke notr zaprte, ponoči jih pa na sprehode vozijo.
Ajme meni, kako ste eni usekani.

1. Še nikoli me v Grčiji od letališča do hotela niso peljali z avtobusom brez klime.
2. Tudi v Lj je poleti VROČE in ta vročina je 100x hujša od vročine na grških otokih, čeprav termometer kaže 10 ali 15 stopinj manj.
3. Hoja po žgočih tleh do plaže odpade, če si zbereš hotel, ki leži neposredno na plaži.
4. Še nikoli nisem videla, da bi Grki ponoči vozili svoje otroke na sprehod!

Res že malo pretiravaš, no…

1. Še nikoli me v Grčiji od letališča do hotela niso peljali z avtobusom brez klime.
2. Tudi v Lj je poleti VROČE in ta vročina je 100x hujša od vročine na grških otokih, čeprav termometer kaže 10 ali 15 stopinj manj.
3. Hoja po žgočih tleh do plaže odpade, če si zbereš hotel, ki leži neposredno na plaži.
4. Še nikoli nisem videla, da bi Grki ponoči vozili svoje otroke na sprehod!

Res že malo pretiravaš, no…[/quote]

Kreta, saj se ne splača, no. Jo pač ne moreš prepričati. Očitno je ženska bivala na nekem drugem planetu, ne v Grčiji.

Jaz sem bivala na Santoriniju in res je, da domačini vozijo dojenčke v vozičkih in male otroke ven šele ko se zmrači. Sem vprašala enega domačina in je rekel, da je čez dan prevroče za male otroke. Imajo klime v stanovanjih in so čez dan notri (tudi veliko spijo čez dan), če imajo bazen, se namočijo, pa spet v hišo. Zvečer pa je žur. Kar pravi quebeck je res.

Tudi mi smo letovali v Grčiji z manj kot leto starim otrokom, pa smo vsi neizmerno uživali. In bomo tudi letos. V Grčiji in v Španiji. Dve urici in uživaš dopust. Odklopimo telefone, odmislimo službe in smo samo mi trije. Kaj si drugi mislijo, je njihov problem in ne naš!
Nekateri bi pa šli ja, ampak so vohrni sami do sebe, kaj šele do svojih otrok!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close