kam smučat?
Odločili smo se, da se podamo v ta šport. Opremo si bomo sposodili.
A kam smučat?
Ponudbe je ogromno, Italija, Avstrija, Francija, Slovenija, Jahorina, Zlatibor, …
Kjer je cena apartmajev nižja, je pot daljša, cenovno potem prideš nekje na isto.
Pri nas vprašanje, kako bo s snegom.
Najeli bi apartma.
Kam torej?
A kar v Francijo bi se stegnili? Pa na Jahorino? :))
Guglaj, dušo! Črne proge so najtežje…..
Sicer bi pa šla (na vašem mestu) najprej šrmfat na Koščakov hrib. Mal za kondicijo, mal da se ogreješ.
Potem na kakšno lokalno smučišče, kjer je 20 smučarjev. Da dobiš občutek za vlečnico, sedežnico.
Enkrat februarja bi se pa že zapeljala do Kranjske gore, Cerkna ali Pohorja in tam utrdila znanje.
Moj predlog je, da predvsem iščite smučišča z lažjimi progami blizu mesta nastanitve. Torej da bodo prve proge blizu hiše lahke – zelene in modre.
V redu bodo tudi manjša in manj obljudena smučišča, da vas ne prestrašijo prehitri smučarji, ki bodo švigali mimo, pa glejte da ima kraj smučarsko šolo v jeziku, ki ga razumete.
Najpametneje je investirati v osnovno smučarsko šolo – vsaj par dni.
Moj predlog je, da predvsem iščite smučišča z lažjimi progami blizu mesta nastanitve. Torej da bodo prve proge blizu hiše lahke – zelene in modre.
V redu bodo tudi manjša in manj obljudena smučišča, da vas ne prestrašijo prehitri smučarji, ki bodo švigali mimo, pa glejte da ima kraj smučarsko šolo v jeziku, ki ga razumete.
Najpametneje je investirati v osnovno smučarsko šolo – vsaj par dni.[/quote]
No, hm, sem predvidevala, da ima večina večjih smučišč smučarsko šolo in steze za začetnike, zato sem tudi omenila, da smo začetniki.
Kako jepa z našimi smučišči? Kranjska, Rogla recimo, če je slaba snežna sezona, imajo umetni sneg, delujejo smučišča? Nikoli nisem spremljala tega, zato res nimam pojma.
Forum je zaprt za komentiranje.