Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam samo z dokoncano osnovno solo?

Kam samo z dokoncano osnovno solo?

Zakaj tako full serjes, da te do sem vohamo.

Saj to je jasno, da je samo zdravja treba imet, vse drugo pa je odvisno od nas. Ampak tu si povedala bistvo, pri zdravju se tudi vse konča. Delavci nad 40, nad 50 let nimamo več dobrega zdravja. Imamo ortopedske okvare. Rabimo fizioterapije itn. Dopusta nam pa tudi pripada malo več. Nismo zanimivi za delodajalce. Ne moreš pri 50 dvigovat bremena, če imaš že boleče spremembe na hrbtenici. Pri 30 jih še ni bilo. Pri 50 pa že. In ne zmoreš.

Zakaj žališ ljudi, ki čistijo?!

Sicer pa ne, je zaposlena v ustanovi in seveda ne dela na črno. Verjetno si spregledala, da je tik pred penzijo.
[/quote]

Ne zalim samo cistilke. Jaz, ce se ne ves zalim vse ljudi, ki so polni dreka.

Ne zalim samo cistilke. Jaz, ce se ne ves zalim vse ljudi, ki so polni dreka.
[/quote]

Rodilnika te pa vseeno niso naučili v šoli…..

Če se že gremo o tem, kdo je poln dreka.

Odgovor na objavo uporabnika
boskobuha, 12.04.2016 ob 10:53

jaz imam tudi samo osnovno šolo. na mesec pa zasluzim 1400 eur in to pri nas …ne v tujini. samo delati je treba.

kje delaste?

V srednjo?

Najlažje je reči, da te ne vzamejo, ker nimaš srednje šole končane. To sploh ni res! Danes večina delodajalcev vpraša po izskušnjah in delovnih navadah. Če je človek priden in sposoben (za čiščenje, delo v proizvodnji….) te bo vsak vzel. Za metlo držat, in po tleh pometat in pomivat ne rabiš izobrazbe, za kumarce filat v kozarc tud ne rabiš šole. Tisti, ki hoče delat, bo delal. Tisti, ki noče delat pa najde tisoč izgovorov.

Jaz imam višjo šolo zaključeno, pa dokler nisem našla službe v svoji poklicni smeri, sem delala kot čistilka. Zakaj? Ker je vsako delo častno in ker sem rabila denar za preživetje! V 2 letih čiščenja pa sem našla službo v kateri sem že 18 let v pisarni!

Dela lahko vsak, samo sklonit se je treba!

Anonimno 10807, 03.09.2024 ob 13:21

Najlažje je reči, da te ne vzamejo, ker nimaš srednje šole končane. To sploh ni res! Danes večina delodajalcev vpraša po izskušnjah in delovnih navadah. Če je človek priden in sposoben (za čiščenje, delo v proizvodnji….) te bo vsak vzel. Za metlo držat, in po tleh pometat in pomivat ne rabiš izobrazbe, za kumarce filat v kozarc tud ne rabiš šole. Tisti, ki hoče delat, bo delal. Tisti, ki noče delat pa najde tisoč izgovorov.

Jaz imam višjo šolo zaključeno, pa dokler nisem našla službe v svoji poklicni smeri, sem delala kot čistilka. Zakaj? Ker je vsako delo častno in ker sem rabila denar za preživetje! V 2 letih čiščenja pa sem našla službo v kateri sem že 18 let v pisarni!

Dela lahko vsak, samo sklonit se je treba!

Za delo v proizvodnji ne vprašajo nič, saj itak težko kogarkoli dobijo, ker se ljudje ne pustijo več izkoriščat za drobiž.

Voziš lahko taksi.

Ali so sploh še kake šanse za službo?, 10.02.2016 ob 18:47

Vcasih, ko si koncal osnovno solo in si bil slabsi ucenec, oziroma si sklenil, da ne gres v srednjo solo, ker se ti ni dalo ucit, si se lahko zaposlil v najblizji tovarni in si zacel delat ter sluzit denar. Danes pa je dejstvo, da tovarn, ki bi zaposlile kar vse po vrsti itak ni vec, baje pa je sedaj princip tak, da s koncano osnovno solo ne mores vec nikamor, oziroma nic. Kot sem slisala, te nikjer vec ne vzamejo niti za snazilko oziroma za ciscenje in najbolj enostavna dela, ce nimas vsaj zakljucnega izpita, oziroma koncane katere koli srednje sole. Kaj pa tisti, ki so zdaj stari 40 in vec, pa imajo tudi samo osnovno solo, ker vcasih si sel lahko delat, zdaj pa si brez sluzbe, ker je tista tovarna propadla in isces drugo delo. A taki pol sploh nimajo sans, da jih kdo vzame in zakaj so potem na zavodu, kjer jih silijo na razna usposabljanja, ce dobro vejo, da je itak brez veze, da za tisto, za kar se izobrazujejo, ne bodo dobili dela. Moja soseda je stara 46 let in je sla na razpis za snazilko, kjer pa je bilo kar kakih 20 kandidatov in kot vem, ni prisla v ozji izbor. Povsod je dala tudi prosnje, se najvec v razne domove za ostarele za streznico, pa ni nobene sanse, niti odgovora.

V srednjo šolo gredo lahko. Da se izučijo za nek poklic.

Lahko ti odgovorim na tvoj primitiven odgovor za ljudi,ki imajo samo OŠ.Jaz sem ena izmed njih,ker v srednji šoli,ko sem hodila sem zbolela za smrtno boleznijo,ki me je obsodila na posteljo za 12 let tako,da nisem imela življenja,molila da ostanem živa.Noben nebi razmišljal takrat o dokončani izobrazbi.Ne obsojaj ljudi,ker bo tudi tebi en dan sodil Bog.Ne veš kaksno zgodbo imajo ljudje v ozadju in vidim,da nisi brala svetega pisma,ker če bi ga nebi sodila drugim.Jaz bi tebe in tvojo mamo, čez rit,ki ti je dala dolgi jezik namesto sveto pismo v roke.Zelim vsem ljudem,ki iščejo službo Vso Srečo!

Jaz pa sem učencem v šoli že večkrat rekla, da če želimo, da družba oz.skupnost sploh lahko deluje, potrebujemo vse..tiste, ki pri svojem delu potrebujejo le osnovno šolo kot tudi visoko izobražene ljudi. Torej, vsako delo je vredno in spoštovano. Na šoli, kjer poučujem, se učitelji dobro razumemo in sodelujemo tako med sabo kot tudi s čistilkami, kuhinjskim osebjem, hišnikom…Radi gremo skupaj na kakšno gledališko predstavo kot tudi na povsem neobvezen čvek…Predvsem pa pri našem tehničnem osebju občudujem, kako zmorejo vse finančne stroške ob tako nizkih plačah, pa vseeno ohranjajo vedrino in pozitiven odnos do življenja. Kdo pa tebi in podobnim, ki smatrate, da so luzerji vsi, ki imajo zgolj osnovnošolsko izobrazbo, odvaža smeti, čisti toaletne prostore v službi (in mogoče tudi doma)….?

Moja mama ima končano le osnovno šolo, delala je v tovarni, je mehka topla in srčna ženska. Naučila me je živeti in verjeti,  predvsem pa deliti ljudi le na dobre in slabe, samo slednji so zame pravi luzerji.

Pa srečno!

Kaj da ne, seveda se lahko zaposliš tudi kot varnostnik.  Firm za varovanje v Sloveniji je že skoraj 400 ! Samo NPK za varnostnika rabiš, ki stane okrog 1 jurja, Ponekod pa  ga tud firme plačajo.

Na izobrazbo stavijo samo tisti, ki ne znajo delati. Tudi zdravniki, pravniki…takšni, katerih izborazba je resnično pomembna niso nič, če se dodatno ne usposabljajo. Svet napreduje in njim pridobljena izobrazba izpred 30ih let bolj malo pomaga.

To je očitno,da pišeš za sebe.

Priporočam ti,da se vpišeš oz opraviš srednji šoli,dobiš nek poklic. So andragoški zavodi,tudi v MB in tam dokončaš šole

Če si sposoben iznajdljiv priden si lahko star 80let in brez šole boš vedno dobil/la službo, samo veliko je takih da se jim ne da že pri 30h

Vsak, ki ima narejeno osnovno šolo v Sloveniji je isto kot da je naredil faks v primerjavi z šolami iz Afrike in Bližnjega Vzhoda iz katerega prihaja na milijone ilegalcev.

Če ilegalci dobijo zastonj namestitev, hrano, šolanje, zdravstvo, službo, potem je služb več kot dovolj.

Samo prioriteta vlade je, da raje pomagajo ilegalcu, ki krši zakon, kot pa državljanu Slovenije.

To pa skoraj ne verjamem, da je ne bi vzeli v domu za ostarele, glede na to koliko se jamra, da ni kadra. Če pa že, je to zame absurd!

Po osnovni šoli sem šla v službo, v dobro službo. Če si bil priden, zaposlitev ni bila problem.

Potem sem ob delu pri 23 letih naredila srednjo šolo in potem še eno srednjo šolo, potem V. stopnjo in kasneje, po 44 letu še VI. stopnjo. Ne bi mi bilo treba a sem uživala v pridobivanju znanja. Moji sošolci so bili stari od 18 do 65 let.

Tako da….pojdi v šolo.

Skoraj 10 let je od objave … Danes vsak lahko naredi triletno srednjo poklicno šolo in to ob delu. Poklicna matura tudi ni zahtevna stvar.

Poznam pa ogromno neresnih ljudi, ki so na srednji poklicni šoli. V bistvu jih izpodrivajo priseljenci, ki delajo njihove poklice, čeprav še šole nimajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close