Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kam s starim kruhom?

Kam s starim kruhom?

Vsi skupaj lepo pozdravljeni. Velikokrat mi pridejo vasi nasveti in recepti se kako prav.
Rada bi vas prosila za kaksen nasvet kaj narediti s kruhom, ki ni vec dober za jesti. Skoda mi ga je vreci vstran, saj nimam zivali, ki bi ga pojedle. Vem da se dajo narediti kruhovi cmoki, to pa je tudi vse.

Zelo bi bila vesela ce ima katera kaksno idejo.

Lep preostanek tedna vam zelim in hvala.

Pohane šnite, kruhove male ploščice pomočene v jajc (ali kockice) in popečene v olju, za juho npr…..

Stari kruh se lahko uporabi tudi za nadev telečjih prsi, piščanca in še česa.
Tudi drobtine se včasih rabijo v kuhinji.
Kruh narežete na manjše kockice, namočite v stepenm jajcu in na res
zelo malo maščobe popečete. Take kockice so zelo dobre v juhi namesto
rezancev. Dajo se direktno na krožnik in prelijejo z čisto juho. Za spremembo je kar dobro.

Hej, meni je zelo vsec tole , pojdi na “poiscite recept” in nato oznaci “sladice”, ter poisci “siromasni vitez – kruh, jabolko in ljubezen”. Zelo dobro, samo skoda da zraven ni slikice, ker je zelo lustna (dobro je pa se bolj:) Po moje bodo otroci navduseni!
LP, zala

Hej! Jaz veckrat naredim maso kot za nadev piscanca,naredim majhne svaljke in potem samo skuham na juhi,zabelim z drobtinicami ali k omaki.
Take svaljke dam kuhati tudi v paradiznikovo omako in potem se zdi,kot bi jedli vegetarjanske cufte.

Poznas dobro pecivo grmada? Star kruh,jajcka,mleko,jabolka,orehi in v pecico. Dobro za zimske vecerje. Lahko napisem recept.Sicer je pa ze napisan.

Majhne kocke das v pekacek,poskropis z olivnim oljem,potrosis se kaksno zacimbo in popeces.Pride vedno prav.

Rezinice prav tako popeces in potem natres s cesnom,pokapljas z olivnim oljem,nalozis zlico paradiznikove omake in imas bruschetto.
Meni je vsec tudi z razno duseno zelenjavo(blitva,bucke,jajcevci..)
ali z namazi iz cicerke,avokada. Joj,tega je toliko. Lep pozdrav Babi

na kruhove cmoke ste pozabl 🙂

Kruhove cmoke sprasevalka pozna in potem se ji ustavi. :)) Lp Babi

hm al pa še mal posušiš kruh pa ga zmelješ za drobtine pol pa lahko meso upaniraš:) al pa šampinjone itd…

Babi, tale sladica iz starega kruha, ki sem jo omenila zgoraj – “Siromasni vitez”, je v bistvu nekja takega kot grmada.
Ne uspe mi naredit linka do tja, ne vem zakaj (Ursa, pomoc!!! :)) ce bos gledala recept, bos videla da so sestavine skoraj iste, in ce se ne motim je pri tem receptu dodanih se nekaj pinjol, ki jih poprazene posujes po tem narastku, gramdi ali kar koli ze je 😉

LP, zala

Kaj pa “pohane šnite”?

Kruh narežeš na rezine, ga pomočiš v razžvrkljano jajce in ocvreš. Posuješ s sladkorjem in ponudiš še toplo. Pri nas ga otroci obožujejo.

Mi pa naredimo takole:
kruh narežem na majhne kocke (najboljši je polnozrnati), prelijemo z vročim mlekom, da se zmehča. Dodamo malo rjavega sladkorja, 200 g skute, na tanke krhlje narezana jabolka. Včasih dodamo še rozine. Naložimo v pekač in spečemo.

Kruh narežeš na kockice, namočiš v mleku, daš v pomaščen pekač in poliješ z mešanico skute, jajc in smetane (pol kisle pol sladke) ter sladkorja. Poljubno lahko dodajaš sacje (breskve v kompotu, jabolka, jagode…karkoli) in spečeš.

Ja, to smo mi vedno delali: star posusen kruh smo zmleli z mesoreznico na drobtine.

Evo, Zala, link (samo od tukaj s sparove strani ga je ful smotano dobit, pa ful je to neka dolga kaca…). Anyway, izvoli:

Pa se nekaj, ko smo pri imenu “siromasni vitez”. Jed z istim imenom poznajo tudi tu na Svedskem, samo je pa to nekaj cisto drugega: svedski “den fattiga riddaren” gre tako, da se rezine starega kruha namoci v zmes mleka in jajca, ocvre, potem pa posuje s cimetom in sladkorjem.

slana varianta- kruh narezes na kocke,pokapljas z mlacnim mlekom, dodas popeceno cebulo in slanino, popras /lahko tudi malo rozmarina/. zmesas -po potrebi dolijes se malo mlacne vode…nekateri dodajo tudi razzvrkljano jajce… pa speces…. namesto slanine so lahko ocvirki,ali pa samo enostavno cebula-:) varianta- cebula in narezane olive.. lp petra

Jaz pa kruh narežem na kocke, na hitro popečem na maslu in postrežem pri dobri domači juhi. Odlično in veliko bolje kot zlate kroglice.

Kose starega kruha namočiš v vročem mleku. Na pomaščen pekač jih
lepo naložiš eno plast, nanjo kisla jabolka narezana na lističe, posladkamo
in po okusu potresemo z cimetom. Lahko dodamo tudi rozine.
Nato naložimo zopet eno plast kruha, prelijemo s stepenim jajcem in smetano ter spečemo v pečici.

Hej,Zala! Res je zelo podobno.V moji knjigi je pod narastki.Vcasih sama dodam pinjole,ce ni orehov. Prijajo pa tudi mandeljni ali lesniki
glavno,da malo pohrusta. Lp Babi

Ja Babi, tile oreski so sploh super. Zdi se mi, ad pasejo cisto povsod in skoraj ne mine dan, ko enbi dala v usta vsaj nekaj mandljev, kar taksnih celih, z lupino vred.

Ursa, hvala da si prispevala link 😉 Ne vem zakaj, ampak meni na tisti strani, kjer mi pokaze recept, pise v zgornjem kvadratku(kjer je naslov strani) samo http://www.spar.si in nic drugega zraven…..Nekam cudno je to..??? Hvala!
LP, zala

>Ne vem zakaj, ampak meni na tisti strani, kjer mi pokaze recept, pise v
>zgornjem kvadratku(kjer je naslov strani) samo http://www.spar.si in nic drugega
>zraven…..Nekam cudno je to..???

Zivjo, Zala. Mogoce pa uporabljas drugi browser kot jaz? Jaz imam Netscape in v njem se napise cel link. Mogoce se v Explorerju vidi samo spar.si?

Lp, Ursa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close