kam s hčero za teden dni
Pozdravljeni!
S hči, 14 letnico, bi se odpravili za teden dni na dopust. Lahko med prvomajskimi ali junija, ko je proti koncu šole. Kaj nama svetujete? Šli bi nekje v Evropi, tako da bi se kopali in hkrati kakšen izlet. Kaj nama predlagate? Bili sva že Grčiji, Tuniziji, Tenerifi. Kje bi bilo še zanimivo za hči, katera država? Na koga bi se lahko obrnila po nasvet. Mogoče, da gre še kakšen slovenec, da bi imeli družbo, ni pa nujno.
Najprej mi je prišla na misel Barcelona. Krasno mesto, ogromno za videt in za počet, plaža za kopanje … ni da ni. Pa tudi Valencia, nekoliko manjša in bolj obvladljiva pa s super plažo.
Nisi napisala, ali bi šla z agencijo, v lastni režiji, z avtom, letalom, v hotel, apartma, kakšen proračun je na razpolago …, tako da je težko karkoli svetovat. Za prvomajske počitnice si verjetno že nekoliko pozna za kakšne ugodne letalske karte in je najbolje pregledat ponudbo agencij, pa seveda naj še hčerka pove, kaj jo zanima, kam bi šla, saj je že dovolj stara.
Kar se kopanja tiče, je po moje konec aprila/začetek maja povsod v Evropi še bolj kriza, ker je morje še precej hladno. Če bosta šli pa junija, je pa možnosti še in še. Z letalom kot sem že omenila v Barcelono ali Valencio, tudi Malaga je luštna, ugodni leti (Ryanair) so na Sicilijo – Trapani, pa na Sardinijo, na kak grški otok … Z avtom pa recimo proti Riminiju, plaž na kilometre, za ogledat San Marino, Ravena, pa Mirabilandia, Italia in miniatura … Nekoliko več vožnje je do ligurske obale okoli Viareggia, tudi same plaže, za videt Cinque Terre, Pisa, Lucca itd., pa še malo naprej in s trajektom na Elbo. Ali pa bližje, se nastanita kje okoli Benetk (Jesolo, Chioggia) in si poleg kopanja ogledata Benetke, mogoče še Padovo pa kakšna manjša mesteca tam okoli.
Skratka, možnosti je še in še, samo mora človek vsaj malo vedet, kaj bi rad in kakšne so finanne možnosti.
Valencijo zelo priporočam, imaš ugodne lete tako iz Trsta kot iz Trevisa. Plaža je super, tudi morje lepo in čisto kljub mivki, v mestu pa ogromno za počet. Krasen je tudi živalski vrt, pa botanični vrt, če so vama tovrstne zadeve všeč, meni je bil zelo všeč muzej znanosti in poleg oceanografic, oboje v krasnem modernem kompleksu, seveda imaš tudi kar nekaj stare akritekture, skratka ne more ti bit dolgčas.
Na Sicilijo imaš pa lete iz Trsta v Trapani in Catanio in iz Trevisa Palermo in Catanio. Trapani je izhodišče za zahodni del otoka, mestece samo je luštno, krasna vasica Erice nad njim, lahko se zapelješ do prelepe plaže San Vito lo Capo. Palermo je bolj za raziskovanje severnega dela otoka, Catania pa za vzhodno obalo, lepi mesti sta severno od Catanie Taormina in južno Siracusa, lahko gresta na izlet na Etno …
Me je kar malo zaneslo v obujanje spominov! Lepe počitnice želim, kamorkoli že bosta šli!
Forum je zaprt za komentiranje.