Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kam s čokolado

Kam s čokolado

Hoj,

za praznike smo dobili kar nekaj čokolade. To ne bi bil problem, saj jo imamo vsi radi. Problem je, ker smo dobili kar nekaj čokolad (cca 10) zelo slabe kvalitete – tiste, na katerih so narisani neki božički (podobno kot za Veliko noč, ko so na ovojnem papirju zajčki z jajčki). Ta čokolada pa sploh ni okusna, celo zelo zanič je in je otroci ne marajo jesti. Sem tudi pogledala in je izdelana nekje na Poljskem. Ne bi bila rada nehvaležna, ker je bilo to darilo, in tudi škoda se mi zdi metat to stran, saj je navsezadnje hrana, pa me zanima, če ima kdo kakšno idejo, kako to čokolado porabit (npr. recept za pecivo ali kaj podobnega). In da pride do izraza bolj “čokoladni” okus in manj ta “mastni”.

Hvala in Lp, č.

Jaz sem “Božička” pretopila in naredila preliv za pecivo.

Preostalo čokolado (katera ti ni všeč) pa jo naribaj in uporabi namesto čokolade v prahu ipd. Ker pa je ne moreš sedaj naribati 10 kom. jo nekaj hrani v zmrzovalnik in jo potem po potrebi vzameš, kadar jo potrebuješ.

Palačinke s čokolado.

čokoladne muffine

http://www.moj-album.com/slika/7544491/9OygTVnFGiek7cC5.v.jpg/

p.s.: nisem avtor slike, niti nisem okušala izdelka 🙂

jaz jo stopim in dodam v tisti kolač, kjer se sestavine merijo v jogurtovih lončkih, zdaj ne vem na pamet (menda 3 lončke moke, 2 sladkorja, 1 olje, 1 pecilni, 4 jajca…. nekaj takega…) Pride po receptu bel biskvit, jaz pa dodam vedno kakav ali stopljeno čokolado, pa po vrhu tudi premažem s to čokolado.

2x spečem, pa se znebim vseh božičkov in miklavžev (razen milkinih, te raje pojemo 🙂

lp

poleg navedenih receptov tudi lahko narediš kvašene rogljičke – v vsakega kocko čokolade. najbolši so še vroči, ko je čokolada tekoča.

k.

– stopiš in namažeš v palačinke

buhtlje,sadne kroglice

Jaz jo kar nadrobim v palačinke in jih dam v mikrovalovko, da se čokolada stopi. In ni nobene packarije.

Jaz pa jo narežem z nožkom za lupljenje krompirja, tako da so malo večji košči, potem pa naredim mafine.

Povsod tam, kjer je omenjen čokoladni čips oziroma čokoladne kapljice. Jaz jo največkrat porabim za čokoladne kukije, za eno rundo (3 pekači z pečice) porabim 200 g čokolade. Tudi tisto z zdrobljenimi lešniki in rozinami, ne samo navadne mlečne.

Pri nas pa božičke, parklje, zajce in druge “mrcine” zmeljemo v mlečni zdrob

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close