kam prijaviti kršitev??
Davki so seveda skupna vreča. In kakor jih je težko plačati, jih je meni vredno zaradi socialnega elementa države.
Ko pa kradejo voditelji, jih he treba pa seveda po prstih. Enega za drugim, dokler si ne bodo upali več. Če bo pa več takih kot si ti, bo pa pač civilizacija razpadla. Se je že kdaj zgodilo in se bo še.
Vsi ljudje smo odgovorni zase in bi zato morali težiti k temu ,da smo čim bolj pošteni.
Če včasih to pomeni, da nas kdo pocuka za rokav, pa tudi prav. Jaz bi osebo, mogoče anonimno opozorila, naj uredi stvari, preden bi povedala nadrejenemu, ki je v tem primeru oseba, na katero se je potrebno obrniti in ji sporočiti kršitev.
Zdej ste pa sami povedali vse o sebi !
Goljufate s temi prevoznimi stroški. Podpirate te goljufe. Bog ne daj, da bi koga prijavil.
Kaj bi šele počeli, če bi bili na višjih položajih in bi imeli možnost še bolj goljufat in krast. Bili bi še hujši kot današnji “tajkuni” :)))
Kurje tatove podpirate, ker ste sami kurji tatovi.
Kar se pa tiče tajkunov in ostalih lopovov v politiki in ljudi na položajih, bi ji pa strpali v zapor.
Kakšna foušija vas je! In kakšna dvoličnost!
No ja, saj imaš prav.
Vendar potem izgleda tako; državljani naj bodo pošteni, uni zgoraj pa naj kradejo in to velike vsote.
NE, navadni smrtniki, delovni narod naj bo pošten. Plača za v en K…C, ampak poštenost naj bo.
Ko poštenemu delavcu zmanjka denarja konec meseca. Pa naj gre v trgovino in reče gospodični na blagajni: veste jaz sem pošten, a lahko zato dobim eno štruco kruha….
In ne, tukaj iz odgovorov ne zasledim poštenosti….ampak FAVŠIJO.
In kako lahko primerjaš ene #*$&*# potne stroške z nekom, ki krade miljone?!
No ja, saj imaš prav.
Vendar potem izgleda tako; državljani naj bodo pošteni, uni zgoraj pa naj kradejo in to velike vsote.
NE, navadni smrtniki, delovni narod naj bo pošten. Plača za v en K…C, ampak poštenost naj bo.
Ko poštenemu delavcu zmanjka denarja konec meseca. Pa naj gre v trgovino in reče gospodični na blagajni: veste jaz sem pošten, a lahko zato dobim eno štruco kruha….
In kako lahko primerjaš ene #*$&*# potne stroške z nekom, ki krade miljone?![/quote]
če se imaš za pošteno državljanko, boš zagovarjala poštenost, pa naj gre za kurjega tatova ali tajkuna.
In kje boš ti postavila mejo za poštenga “kurjega tata” in nepoštenega “lopova-tajkuna” ? Je to 10.000 € ??? :)))
Dejstvo je… tat je tat. Tat je že tist, ki v službi krade šraufe po par centov. Če bi imel možnost, bi kradel izdelke tudi po 100 € in če bi imel možnost brantati z delnicami podjetja pa bi kradel milijone €.
Mali tatovi zavidajo in so fouš večjijm tatovom od sebe. Tatovi in nepošteni so pa vsi.
Iz malega raste veliko
Skratka ena sama foušija in dvoličnost.
No ja, saj imaš prav.
In kako lahko primerjaš ene #*$&*# potne stroške z nekom, ki krade miljone?![/quote]
če se imaš za pošteno državljanko, boš zagovarjala poštenost, pa naj gre za kurjega tatova ali tajkuna.
In kje boš ti postavila mejo za poštenga “kurjega tata” in nepoštenega “lopova-tajkuna” ? Je to 10.000 € ??? :)))
Dejstvo je… tat je tat. Tat je že tist, ki v službi krade šraufe po par centov. Če bi imel možnost, bi kradel izdelke tudi po 100 € in če bi imel možnost brantati z delnicami podjetja pa bi kradel milijone €.
Mali tatovi zavidajo in so fouš večjijm tatovom od sebe. Tatovi in nepošteni so pa vsi.
Iz malega raste veliko
Skratka ena sama foušija in dvoličnost.[/quote]
Jaz se imam za pošteno državljanko. Tako so me naučili in takšen karakter sem. In kaj imam po tolikih letih poštenosti???
Dobila bom priznanje na mrliški postelji. Ok. Tudi prav.
In moja poštenost seže tudi tako daleč, da nikoli ne tožarim sosedov, uslužbencev…
Jaz mirno spim, oni pa kradejo šraufe, si neupravičeno pridobijo potne stroške.
Mah dajte no ga srat. Saj zato pa je takšno stanje. Ko ukradeš tri čokolade boš največji kriminalc. Ko pa kradeš miljone pa se bum hitro poleže in nobeden ne odgovarja.
Vendar jaz živim pošteno življenje. Pa moji otroc tudi. Jih bodo pohodili tako kot mene. Ampak meni je važno, da so pošteni kot jaz. Pred sosedi, pred Bogom, pred politiki…..amen
P.S. Seveda je lažje prijavit soseda, prijavit sodelavca. Anonimno seveda. Ker vsi POŠTENI monovci in državljanji nimate JAJC stopit na ulice. Raje kokodakate tukaj na monu in po forumih in razglabljate v nedogled…tukaj pa se zgodba konča. Poštenost do konca. Potem pa svizec zavije čokolado…eh škoda besed
Grozljivo je pol komentarjev, ki jih berem. Prav je, da se krade na racun potnih stroskov, se vas strinja en cel kup. Kot prvo, prav je, da se krade? Sploh ce je javno podjetje, od kod, bistre glave, pa pride ta denar? Kot drugo, res je, da v tujini (ne trdim, da vsepovsod, ker pac ne vem, da se spet ne bo kdo spotaknil) ni ne potnih stroskov, ne povrnitve in ne proste ure za prehrano, ko imate toliko povedati za (ne)socialno drzavo oz. ureditev. Kar pa je najpomembneje, pa je to, da je logicno, da tajkuni kradejo, saj imajo ocito vaso podporo. Saj ste vi tajkuni v malem. Vi kradete, kar lahko (10eur) in oni ravno tako tisto, kar lahko (10mio eur- nakljucne stevilke, mimigrede). Z vaso privolitvijo. In jaz bi z veseljem “zatozila” tistega, ki krade, ce bi mi grozil, bi se pa se spustila na tvojo raven in bi te magari po zobeh, ce bi bilo treba- komentar na enega zgoraj.
Poleg tega ste pa se dvolicni; tisti, ki kradejo zgoraj, so “slabi”, vi, ki kradete tam pri tleh, ste pa “ok”.
In res je, da drzava ne krade. Drzava ste vi vsi in v koncni fazi kradete sami sebi.
Citirala sem tisti del s katerim se ne strinjam. Ta tvoj odstavek bi morala napisati obratno. Politiki in vsa ostala drhal so VZGLED državljanom. To si pozabila napisat in to dejstvo je zelo pomebno.
In ne podpiramo državljani tajkune. Oni kradejo in NE ODGOVARJAJO za svoja dejanja. Nvadnega smrtnika itak slej ko prej dobijo.
In ne jaz nikoli ne bom prijavila nobenega. Šiba je dovolj dolga, da se za vsako rit najde.
In nehajte že s to primerjavo tujine, ker je ni. V tujini nisi siromak, če delaš. Lahko dostojno živiš. Ne govorim o luksuzu ampak o enem normalnem življenju.
Tukaj se bunite zaradi enih potnih stroškov. Da imajo pri Vzajemni kamor vsi pošteni državljani dajemo vsak mesec okoli 25€ delavke službene avtomobila, da se lahko vozijo v službo in domov. To vedo vsi. To pa je normalno. Ah ja to ni kraja. To je javno na naš račun.
In ne in še enkrat ne. Problem kraje in ostalega kriminala se ne more začeti reševati pri tleh. Ampak na vrhu je treba odsekat.
Kot pri vsaki kriminalni družbi. Dokler ne najdejo šefa dokler kriminal traja.
STARŠI so OGLEDALO otrokom (ne samo vzgojne besede)…..DEJANJA
POLITIKI si OGLEDALO državljanom (ne samo prazne besede in nakladanje)….DEJANJA
Citirala sem tisti del s katerim se ne strinjam. Ta tvoj odstavek bi morala napisati obratno. Politiki in vsa ostala drhal so VZGLED državljanom. To si pozabila napisat in to dejstvo je zelo pomebno.
In ne podpiramo državljani tajkune. Oni kradejo in NE ODGOVARJAJO za svoja dejanja. Nvadnega smrtnika itak slej ko prej dobijo.
In ne jaz nikoli ne bom prijavila nobenega. Šiba je dovolj dolga, da se za vsako rit najde.
In nehajte že s to primerjavo tujine, ker je ni. V tujini nisi siromak, če delaš. Lahko dostojno živiš. Ne govorim o luksuzu ampak o enem normalnem življenju.
Tukaj se bunite zaradi enih potnih stroškov. Da imajo pri Vzajemni kamor vsi pošteni državljani dajemo vsak mesec okoli 25€ delavke službene avtomobila, da se lahko vozijo v službo in domov. To vedo vsi. To pa je normalno. Ah ja to ni kraja. To je javno na naš račun.
In ne in še enkrat ne. Problem kraje in ostalega kriminala se ne more začeti reševati pri tleh. Ampak na vrhu je treba odsekat.
Kot pri vsaki kriminalni družbi. Dokler ne najdejo šefa dokler kriminal traja.
STARŠI so OGLEDALO otrokom (ne samo vzgojne besede)…..DEJANJA
POLITIKI si OGLEDALO državljanom (ne samo prazne besede in nakladanje)….DEJANJA[/quote]
Nikjer nisem rekla, da naj se zadeve zacnejo resevati pri tleh. Ravno nasprotno! Jaz bi bila v prvi vrsti, kjer bi se uprla temu, da se razni Vegradi, Istrabenzi, Laska itd. oz. njihovi voditelji zmazejo brez kakrsnekoli kazni. Z veseljem bi naredila karkoli, ce bi lahko vplivala na to, da se minimalne place zvisajo na normalen znesek. Smatram, da je “nagravzno”, da ima en manager 10 tisoc eur place, delavec pa se ne 500 eur. Ampak to ne pomeni, da se strinjam, ta “tamali” krade, ker krade tudi “tavelik”. Ne! Treba je ustaviti tako tamalega kot tavelikega. Vsakega pac na svoj nacin in vsakemu dati kazen, ki si jo zasluzi.
Omenjanje tujine pa je bila samo komentar na nekaj zgoraj napisanjega, pravzaprav je to ze (skoraj) druga tema, ki sem najbolj niti ne pase.
Jaz ne zagovarjam lažnih podatkov. Ampak me moti le to, da potem tisti, ki nekoga prijavi nima “jajc” in to naredi anonimno. Potem naj bo pošten do konca.
To je poštenost vse ostalo je favšija in zahrbtnost.
Seveda zaradi tega lahko določena oseba ostane brez službe. Se bo pa prijavila na csd in prejemala socialno pomoč. Pa smo zopet v začaranem krogu.
Ah ja saj se bo tej isti osebi, ko bo umrla država vsedla na premoženje. Tajkunom tudi?
In mimogrede drage spoštovane poštene MONE in poštene državljanke. Tudi brskanje po netu v službenem času je nepoštenost!!
Najlažje je kokodakat, anonimno prijavljat..poštenost se začne pri majhnih stvareh.
Forum je zaprt za komentiranje.