Najdi forum

Kam poleti…

Ker ste pred dnevi tako krasno svetovali metuljčici, kam na dopust, vam bom podobno vprašanje zastavila še jaz (da ne smetim njene teme).

Torej, smo tričlanska družina z dobrimi dohodki. Do zdaj smo preizkusili že različne oblike dopustovanja: od dopusta v kampu na Hrvaškem do all inclusive počitnic na Sredozemlju, in vse nam je ustrezalo. Pravzaprav, če povem po resnici, ko smo začeli okušati Sredozemlje, nam kampiranje ni več dišalo…

Ker pa gremo letos v hotelski kompleks s krasno ponudbo že za prvi maj, nato pa verjetno še v krompirjevih počitnicah, bi radi za poletne počitnice (ca. 2-3 tedne) nekaj drugačnega – tu pa nam zmanjka idej. Kaj bi bilo tisto, da bi bilo drugače – kakšno potepanje z avtodomom ali kaj drugega? In kje, da bi vendarle bilo toplo, da imam občutek, da je poletje (ki zame tako prehitro mine).

Hvaležna vam bom za vsak odgovor!

Nisi napisala, kaj si pravzaprav želite: 2 – 3 tedne potepanja naokoli, samo morje ali še kaj drugega, bolj oddaljene destinacije, manj vožnje… Si še kaj ogledat ali samo plaža in kopanje…?

Za 2 – 3 tedne potepanja z avtodomom idej, kolikor hočeš: Italija je krasna, v 3 tednih lahko pridete čisto do juga pa še malo po Siciliji in po drugi strani nazaj, ali pa Sardinija, Korzika, vmes še malo na Elbo (če ravno ne greste konec julija-avgusta, ker takrat se jaz Italiji ogibam).
Lahko greste proti Franciji, s kakšnim postankom še v Italiji, v Franciji pa malo po obali, malo po Provansi, če vam ostane čas, lahko potegnete do Pariza ali pa malo po gradovih ob Loari.
V 3 tednih seveda preko Italije in Francije pridete tudi do Španije, se malo kopate in si greste lahko še marsikaj pogledat, so krasna mesta tam dol (Barcelona, Valencia, Malaga, Cordoba, Granada…).
Za videt je tudi severna obala Španije, samo tam ni tako toplo za kopanje, je pač Atlantik. Prekrasno je tudi potepanje po Normandiji in Bretanji, ampak vreme ni nujno najbolj toplo.
Če morje ni imperativ, so tu avstrijska jezera pa potepanje ob Donavi – Avstrija ima krasne kampe in ogromno urejenih kolesarskih poti, če ste kolesarji, naložite kolesa na avtodom…
Mi smo vse tole, pa še kaj, predelali s šotorom. Že paše kak dan ali dva bit v kakšnem bolj fensi hotelu, sicer pa kampiranja ne zamenjam za nič na svetu.
Skratka, nam se pri idejah in željah za počitniška potepanja nikoli ne zatakne. Se nam (žal) večkrat pri financah… 🙁

vsepovsod, hvala za ideje…

Žal gremo v drugi polovici julija, lahko še kakšen teden potegnemo v avgust – drugače pa ne gre.

Italijo sva z možem “dala skozi” pred leti, ko sva bila še sama – nepozabno, res, mogoče bi ponovili…

Tudi ideja o Franciji se mi zdi zanimiva, najbolj pa me vleče Španija, Andaluzija…

Misliš, da ne bi bil potreben ravno avtodom in bi lahko šli z avtomobilom, prenočišča pa sproti iskali oz. si jih prej nagledali na spletu?

Itak da avtodom ni nujen, z osebnim avtom si po moje tudi bolj mobilen. Midva sva celo Evropo oblezla z osebnim avtom in (večinoma) šotorom, v kampih, ki sva jih sproti iskala. Verjetno tudi druge vrste prenočišča ni problem najti kar tako spotoma. Mogoče ubereš varianto, da zadnji dan, ko nekje spite, na netu poiščeš in rezerviraš prenočišče za naslednjo destinacijo, npr. na booking.com. Se izogneš temu, da zgubljaš čas z iskanjem primerne namestitve na licu mesta, pa lažje najdeš kakšno bolj ugodno varianto.
Ja, Španija je krasna, cela južna obala, bo treba spet kaj v tiste konce 😉
Bo pa najbrž hudo vroče v vašem terminu…

vsepovsod, hvala ti za odgovor…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close