Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam po Sloveniji

Kam po Sloveniji

Pozdravček,

prosila bi za pomoč in sicer: z fantom sva se pogovarjala, da bi takoj po novem letu malo potovala po sloveniji. Ker je tak čas in je možen tudi sneg me zanima kaj bi mi najbolj priporočali iti gledat. Novo leto bi naj preživela na primorskem, na obali potem dalje pa ne vem kako.
V mislih sem imela da bi se odpravila proti gorenjski, prespala v kakšni turistični kmetiji, …

Ker se prvič kam tako na vrat na nos odpravljam bo vsak nasvet dobrodošel.

Hvala

Štanjel

alternativno – peš iz Štanjela v dolino Branice

Kaj ti naj rečem? Maribor – Pohorje sneg, smučanje, sankanje, zvečer pa kaminček v kakšni koči – mislim, da bo nepozabno, je preizkušeno!!!!!!!!!!!

ojla,

glede na to, da bosta štartala s Primorskega konca če sem prav razumela…lahko nadaljujeta proti Gorici, Bovcu, Kobaridu, potem pa čez Italijo (Trbiž) proti Kranjski Gori – kjer se lahko še malo nasmučata in potem proti domu ali pa še kam naprej (ne vem iz kje sta doma in koliko imata časa…)

v zgoraj omenjenih krajih je veliko za videt, od muzejev do krasne narave (mogoče sicer ni ravno pravi čas za obisk Bovškega konca ker so aktivnosti na vodi, po čemer slovi ta konec Slovenije onemogočene, pa vseeno…). Najde se tudi veliko turističnih kmetij itd… Lahko pa zavijeta tudi v Goriška Brda, odvisno koliko časa imata…Upam da sem kaj pomagala

lp, katja

Log pod Mangartom – nočno sankanje
Rateče – vožnja s pasjimi vpregami

Počasi z predlogi , mislim d amešate stvari , pasjih vpreg v Ratečah za turiste ni , razen če greste v center 1 km od meje pri Beli peči , a dvomim d ase boste kaj zmenili , saj je center več zaprt kot odprt. Snega v kranjski gori ni , oziroma bo če bodo temperature dovolj padle umetni. Če nimata rezervirane sobe bosta počakala do 3 januarja ker do tarkrat ne bosta dobila nič.

Izgogibajta se POINT TO POINT POTOVANJU , ne ponavljajta napak nemcev in avstrijcev ki pod Korenskim sedlom ob cesti pijejo kavo , in kljub vabilu ne gredo obiskat najbolj idilične vasi Strmec – Krainber am Wurzen pass / ponovno ponavljam to ni Loški Strmec /

Predlogi ki ste jih navedli so main stream in sem jim osebno ne naklonjen.

Predvsem novo letni dopust bo najmanj 50 – 80 % dražji.
Če denar ni problem potem v redu.

Predlogi:
– Vodice pri sveti gori in jaslice na Sveti gori
– Krminska gora in Krmin
– Belopeška jezera

Na daleč se izognita Bovca , zgornji Soški dolini , raje Arta terme pri Tolmezu in Avstrijska Koroška , in seveda Kranjska gora

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close