Kam po Evropi konec novembra, da je čim bolj sproščeno?
Smo bili konec avgusta letos 10 dni na Nizozemskem, ko je bila covid situacija slabša kot jo imajo danes. Nihče ni vprašal za PCT, niti v hotelu (zamenjali smo 3 lokacije), maske niso obvezne (trgovine, muzeji ipd.), lokali normalno dostopni brez PCT. Kako je z javnim prevozom, pa ne vem, ker smo šli z avtom in tudi po NL potovali sami.
južno ja, 20.10.2021 ob 10:22
Kolegica je trenutno v Španiji, Galiciji in ni mask, ni PCT. Edinkrat, ko je bilo treba pokazat PCT je bilo na letarlišču, potem pa v 14 dneh nikjer nič.
Pa seveda Hrvaška Istra. Tam so tudi normalni.
Ja, v Istri so normalni. Tudi poleti so bili. Poznam nekaj ljudi, ki so se tam okužili. Toliko o sproščenosti. Pa niso bili oni tako grozno sproščeni, ampak vsi okrog njih. Je pa vse neka loterija- možno je, da tudi nič ne fašeš. Z avionom imaš precej več šans za okužbo, saj so letališča, avioni od nekdaj leglo virusov, bacilov ipd.
Anastaza952, 22.10.2021 ob 14:16
jE BIL KDO KONEC NOVEMBRA PO EVROPI LETO ALI VEČ NAZAJ? KAKO JE S PRIŽIGANJEM LUČK PO MESTIH?
Cene elektrike v nebo, ti pa že o prazničnem krancljanju sanjaš ? 🙂 pa nisem nobena zagrenjena kavčarska jola, ampak: če nam bodo letost nabijali cen elektrike zato, da bodo mesta lahko razsvetljena. Župani, kjer boste imeli moralo do tistih, ki si ne bodo mogli plačati položnoc, iz proračuna boste pa zmetali tisoče EUR za praznično lučkarstvo . Moralna higiena bio čedalje bolj potrebna.
Tisti, ki pišete, da je drugje normalno in brez mask: ja, ker prelagajo odgovornost izključno na vas same , kot turiste tam. Sam če boste fasali, potem veste, zakaj boste fasali 🙂 Sami ste /si boste krivi.
Ampak ja, počakajmo -14 dni počitnikovanj in koriščenje bonov do konca leta – čisti užah in na kožo pisano upravljajočim tega stanjaM potem bodo pa spet imeli uber užah, da bodo sankcije, ker bodo okužbe “naraščale” -na račun tapotujočih naokoli. Saj vam ne zamerimo, privoščimo vam- če vas ti psihično razbremeni in osrečuje – go for it! Če vsaj ne bi spraševali po forumih in samo šli in bili tiho. Pa vam nisem fouš, one, samo trenutno se mi ne da plazit naokoli, še nekaj časa. Sem se napotovala cca. 20 let nazaj po dolgem in počez in mi nebo in ni sile it nikamor sedaj po letališčih in v gnečo tujega folka, doker še to korona vojno dobičkarstvo traja.
Forum je zaprt za komentiranje.