Kam peljati tujca iz zda v Ljubljani?
Ko jaz pridem v Ljubljano, se nikoli ne morem nagledati, kako zelena je, kako so sredi mesta zeleni hribi. To je zame zanimivost st.1
St.2 je stara Ljubljana, z mediteransko pocasnim tempom zivljenja.
Ljudje posedajo zunaj ze dopoldne, cesar pri nas nikoli ne vidis.
St. 3 je Ljubljanski grad s cudovitim razgledom po vsem mestu.
Glede hrane: ricet, gibanica, kremsnita.
In kupi mu struco ali hlebec dobrega kruha in sira. Garantiram, da tako dobrega kruha se ni jedel. Za darilo pa hrusko v steklenici pleterske slivovke.
Pa v Sevnico ga pelji 🙂
Na grad v Ljubljani, popoldanski sprehod po Tivoliju in po stari Ljubljani, na otoček in kremšnite na Bledu, v Lipico gledat konje, v Postonjsko jamo gledat kapnike in grad, na morje v Portorož in Piran, na vino in pršut na Kras in v Radence na sproščanje in radin, pa še v Haloze na pivo, na kak polet s športnim letalom, na Šmarno goro na ričet ali joto, na pohod okoli Ljubljane po pstju. Še bi se našlo. Muzeji, galerije,gledališče, opera,…
Piše “v enem dnevu” …
Dopoldan recimo čez mesto v Tivoli, spotoma imaš še Narodno in Moderno galerijo, na koncu promenade muzej v Cekinovem gradu. Potem pa na Grad in na kosilo v restavracijo Strelec. Gor po poti nasproti tržnice, dol na drugi strani na Gornji trg (če težje hodijo, pa vzpenjača) in potem še sprehod in kavica ali kozarec vinčka ob Ljubljanici.
Seveda je pa odvisno od starosti obiskovalcev, pa kaj jih zanima.
Tole je pa še kako res – ker v Ameriki je ves kruh tako cukran, da je meni popolnoma neužiten, težko dobiš francosko štručko, ki je slankasta, ne sladka :). Edinole v Panera bread verigi, ob juhci :))))
Slovenci nimamo svoje avtohtone hrane-ker je mešanica madžarsko-avstrijsko nemške….. OK indrijski žlinkrofi ( to mu bo enako kitajskim žlinkrofom :), pa kranjska klobasa, pa Teran.
Še najbolje bo jedel v goriških Brdih 🙂
Oziroma, če že Ljubljana – potem v stari Ljubljani obvezno pelji v gostilnico Gujžina – prekmurske dobrote – fascinirajo Američane; meni je uspelo že pri 9ih 🙂
Over rive rMura mooving cake :))))) Obvezno njihovo tam probat…..
Forum je zaprt za komentiranje.